| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nošení dětí v šálu na těle - vázání na břicho

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]
18.11.2002 20:15:36
No, já si myslím, že je to spíš otázka zvyku. 10 kg najednou je možná moc, já jsem začínala na 3,5 kg a teď má Vojta 6 kg a ani jsem si toho moc nevšimla (akorát už používám jiný úvaz). Je fakt, že k tomu každý den cvičím na posilování zad - šátek používat chci a záda chci mít taky v pořádku... Na druhou stranu na skutečně dlouhé tůry je možná přece jen krosna lepší... Ale nevím, nemůžu posoudit, ještě ji nemáme.
Radka
  • 
30.8.2002 22:39:39
Lido, krosny za šest tisíc ty už musí asi chodit skoro samy, ne? Tedy asi jsou fakt dobré a určitě na rozdíl od těch levných i pohodlně se nosící.
Ale na obhajobu šátku musím říct, že pokud je uvázaný správně, dítě prostě vypadnout nemůže. Teď zrovna jsme byli na horách a já jsem tam syna (2,5 roku, 12 kg) na zádech nosila, ale uznávám, že pokud na to někdo není zvyklý, je to pro něj zátěž. Zvláště, chová-li k šátku nedůvěru. Ale na druhou stranu, s levnějšími krosnami se to srovnat nedá, vím to, protože jsme ji měli na staršího syna a to zase odrovnalo mě.
Mě na šátku i to, že když dítě jde samo, šátek dám do batohu, což s krosnou udělám těžko.
Lida a 2holky
12.8.2002 12:59:37
Ja teda nevim,


ja jsem to zkousela. Kdyz mi moje holky vyrostly z "klokanky" tak se mi zrovna dvakrat nechtelo utracet za "velke" krosny. Tak jsem zkusila satek, ktery jsem si pujcila od kamaradky.
Vysledek:
Obe polohy, jak na brise tak na zadech me naprosto odrovnavaly. (holky mely 10kg)
A navic, mi to prislo velmi nebezpecne. HOlky se mi docela melou, a ja jsem se necitila zrovna nejjisteji, ze by mi nevypadli (upozornuji, ze pry jsme je mela uvazane spravne).

Dopadlo to tak, ze jsme investovali do "krosen" a to se neda vubec srovnat. Pravda je, ze nas kazda krosna vysla pres 6 tis., ale muzeme tam holky nosit az do jejich 4 let - a tim padem si uzivat nase "pochodove" dovolene.
Sylvie
  • 
8.3.2001 20:03:35
Ahoj, šátek se dá koupit buď buď u firmy Vatanai (www.vatanai.cz) nebo u Hnutí za aktivní mateřství, konkrétně u paní Wallerové (wallerovi@iol.cz).Ahoj Sylva
  • 
6.3.2001 22:00:51
Ahoj, je to uz dost dlouho od napsani Tveho prispevku, ale kde jste satek sehnali? A nebo pokud jste ho sili doma, tak jaka latka je nejlepsi. Take chci delat indianskou babicku, protoze se moje holcicka chce porad chovat a ja potrebuji alespon obcas volne ruce.
  • 
10.12.2000 14:10:03
Ahoj,
klasický rozměr je 3,6m + cípy. Na některé vázání ale stačí třeba jenom 2,6, na některé zase potřebuješ 4,6. Koukni na ty články o způsobech vázání, tam to určitě bude.
Radka, 25. týden
  • 
8.12.2000 10:03:47
Podívej se na stránky www.vatanai.cz. Tam je tabulka rozměrů k nejpoužívanějším úvazům a také kontakt na autorku článků o šátcích. Určitě by Ti poradila. Nezapomeň k vybrané délce připočítat cípy, ty jsou navíc.
A napiš nám, jak se to nošení Tvojí holčičce líbí.
Zdraví Radka
  • 
7.12.2000 21:14:46
Nevím, zda se dívám špatně, ale nikde nemohu najít údaj o tom, jak má být nosicí šátek dlouhý - pro různé způsoby vázání. Prosím tedy o tuto radu. Děkuji předem
Daniela

  • 
21.11.2000 19:41:27
Dávno nevím, která Radka se ptala :-) jen můžu doplnit, že v pohodě se nosí i dítě dvanáctikilové.
Lída
  • 
21.11.2000 19:30:28
Pro Radku, která si to už asi nepřečte, protože její příspěvek je staršího data - v šátku nosím pěti a půl kolovou holčičku denodeně, záda mě z toho nebolí. Bolí mě z nošení v náručí i z klokanky (příšerně). Oproti klokance má šátek daleko níž těžiště )používám vázání křížem na břiše), takže to netaháš krkem, ale zatěžuje tě to celkově. Je to pohodlný, a hlavně mám volné ruce. Mimčo po několika minutách usne, tak zašoupnu hlavu pod jeden pruh a dělám si dál, co potřebuju. Obvykle se po vyndání ze šátku hned vzbudí, takže je to na rozhodnutí, kdy ji po usnutí vyndat a kdy nosit. Jenom se ze začátku musí víc chodit nebo aspoň pohupovat, pak je spokojená, když jenom stojím, tak začne natahovat nohy a houkat.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.