| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Quinceañera - proměna dívky v mladou ženu

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
Zuza
  • 
3.5.2011 7:48:45
Při představě něčeho takového mě jímá upřímná hrůza. Nemám ráda velké oslavy a davové akce. Možná budu za suchara, ale nemám ráda ani prázdnou okázalost tohoto typu. I svým dětem bych raději předávala hlubší hodnoty, než nějaké natřásání peří....
Katka, kluci 12 a 8
  • 
2.5.2011 11:02:25
Akorát jim ten okázalý přerod v ženu přijde trochu draho, že. Rituál je to možná hezký, ale patří k určitému životnímu stylu a k určitým zemím. Mě osobně to "nebere" , připadá mi to jak v telenovele. Nemusíme přebírat všechno, doufám, že toto se neuchytí....Ani ty americké "sweet 16"...
Mě už stačí neustálý přísun pozvánek na narozeninové dětské oslavy a z nich pramenící "nutnost" pořádat to samé.
1.5.2011 21:17:05
Je to náhodou dost užitečný rituál, tady (v ČR) nikdo dívce neřekne, že už je žena. Leda, když dostane menstruaci a to je trochu předčasné. Já doufala, že až budu mít dítě. Už mám druhé a stále se cítím jako neschopné, plaché dítě. Alespoň to mají tamní holky jasné ~:-D
Hanka
  • 
30.4.2011 15:30:21
Myslím, že jsem se s tím setkala, jen jsem nechápala,oč jde. Dvě princezny v růžových princeznovských šatech, fotící se u krásného obchodního domu, auta zabalená jako dáreček pod stromeček, ale holčičky opravdu moc mladé na nevěsty. Ted jsem si to spojila s článkem a možná jsem to viděla na vlastní oči, moc se mi to líbí a pro ty mladé slečny asi opravdu nezapomenutelný zážitek. Momentálně žiji v Argentině, ale nevím, jestli je to zrovna tady častým jevem.
Hanka
  • 
30.4.2011 15:27:30
Myslím, že jsem se s tím setkala, jen jsem nechápala,oč jde. Dvě princezny v růžových princeznovských šatech, fotící se u krásného obchodního domu, auta zabalená jako dáreček
Hanka 75
29.4.2011 23:08:44
No jo je to jako se vším, ono i dárky pod stromečkem mohou bolet, když jsou vedle rodiny, kde nedostane nikdo nic.
Tak jak to popisuješ, bych tomu rituálu také moc nefandila. teď jsem v tom zahlédla tu "jižanskost", jiné uspořádání společnosti než máme třeba mi středoevropané a také asi záleží na tom, kde a jak se to děje. Kolik je ve městě obyvatel, jaké je roztřídění společnosti (u nás je stále dost promíchaná, čím promíchanější jsou vrstvy a čím více si lidé musí pomáhat (např. v horách více než v úrodné níženě) tak bývají vztahy a i takovéhle oslavy asi lepší, převáží na nich to pozitiní a ne negativní.
Viděla jsem to na Kubě v Havaně a myslím, že tam o velikou oslavu nešlo, ale kdo si to může dovolit či nedovolit nevím.
Vítr z hor
29.4.2011 22:37:39
Jo, je to dojemné. Většinou tu panenku nedostane jen tak, ale je to spíš jakoby baletní představení, v jejímž rámci ji dostane. Taková pohádka.
Vítr z hor
29.4.2011 22:37:39
Jo, je to dojemné. Většinou tu panenku nedostane jen tak, ale je to spíš jakoby baletní představení, v jejímž rámci ji dostane. Taková pohádka.
Dalalmánek
29.4.2011 19:36:16
Ta poslední panenka mě dojala. Opravdu je přechod mezi dětstvím a dospělostí velice tenký.
Gregory
29.4.2011 16:55:32
Já bych si to dokonce dovolila nazvat kýčem. Je pravda, že předávání občanky je proti tomu suché, ale jak už tady bylo uvedeno, tato forma slouží k upevněvání společenského a sociálního postavení a myslím si, že to moc pozitivní vliv na dívku nemá.
Jedněch 15tin jsem se zúčastnila osobně a skončily velkou rvačkou. Neřekla bych, že to byla výjimka.
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.