| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hledání odpovědnosti za potíže s kázní

 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]
x x
8.3.2011 8:06:33
Myslím, že to je spíš systémový problém. Třeba v Rakousku má zaměstnanec právo teď nevím přesně kolik dnů, ale určitě min. 1x v měsíci na svoje vyřizování po úřadech atd. Navíc tam platí to, že návštěva lékaře s dítětem se počítá jako návštěva lékaře, na kterou má každý zaměstnanec právo. Na rozdíl od nás tam nemocní lidé v práci prostě nejsou a leží doma v posteli, ptž. se nemusí bát, že kvůli tomu přijdou o práci. Nevím o nikom,kdo by nemocenskou zneužíval. Tím se nenakazí kolegové. Zaměstnanec dostává 100% náhradu mzdy po dobu několika měsíců!!! U nás se jen bere a bere a bere a tím se hroutí celý systém. Takto to nikdy nemůže fungovat, všechno je to propojeno víc, než by se mohlo zdát. To samé školky, rodiče vodí nemocné děti do školek, protože prostě musí do práce, je to začarovaný kruh. Tím jsem chtěla říct, že prohlíkdy u lékaře by měly být v kompetenci rodičů, ale těm by mělo být umožněno "beztrestně" tyto prohlídky s dětmi absolvovat a nehonit doktory někde v 18 hodin večer. Řekla bych, že u nás je doba dost uspěchaná. V Rakousku naprostá většina obchodů končí v 17 hodin, nejsou tam žádné hyper super, banky atd. fungují mnohem kratší dobu, protože lidi si svoje věci můžou vyřešit v pracovní době. Celkově to není tak uspěchané a hektické jako u nás.
  • 
7.3.2011 7:48:02
Rodiče však nemohou být zpravidla přímo odpovědni za prohřešky, které dítě provede ve škole, protože nejsou přítomni...

...Jestliže ..., nepíše domácí úkoly, nenachází v učení smysl, pere se, ubližuje druhým dětem, bojí se ostatních dětí nebo učitele, chodí za školu…,


Copak se domácí úkoly píší ve škole? Podobně sklony k agresivitě a k ubližování si přinesly odkud? (No dobře, mohly to pochytit ve škole, nechci se přít.) Nejvíce mě ovšem dojalo "chodit za školu" -- to je podle autora skutečně prohřešek, který děcko provedlo ve škole. Mám za to, že prvky jako nadsázka a protimluv náleží jiné literatuře než populárně odbornému článku.

Ale jinak fajn, s mnohým souhlasím, ledaco by bylo na velkou diskusi a většina na nesnadnou práci, s níž musí každý začít sám.

Pohoda, hezký den
Binturongg
5.3.2011 23:59:14
Blandik - Ty asi neděláš ve školství... ~;)
Binturongg
5.3.2011 23:58:33
Piru - no vidíš a já si mohla ještě vybírat ~:-D
Jedna mudr ve Strakonicích, druhá cca 20km od nich - obojí mám blízko ~;) ~d~
A vím ještě o dalších dvou (možná třech), které to praktikují stejně...
Piru
5.3.2011 21:51:29
Ahoj, nevím, kde bydlíš, ale doktora, který ordinuje aspoň jednou týdně do 18 bych chtěla potkat. Bydlím ve městě s 17 000 obyvateli a asi 5 dětskými lékařkami. Každá má jedno odpoledne v týdnu. To odpoledne končí ve 4 hodiny. Já jezdím z práce mezi 3 a 5, podle rozvrhu hodin (jsem učitelka). Ráno začíná v 7, to já odjíždím. Nezbývá tedy než vzít propustku (ve vážných případech, ředitel to nerad vidí). Když to vynásobím 3 - tedy já a dva synové, minimálně jednou měsíčně zdrhám k lékaři. (Alergologie, prohlídky, ortodoncie, zubař). Střídáme se s manželem.
V žádném případě bych ale nechtěla a nedopustila, aby děti šly k lékaři beze mě nebo bez manžela. Také mám vzpomínky na hromadné návštěvy zubaře :-(. To bych radši změnila zaměstnavatele.
5.3.2011 16:34:28
MOžná to je i proto, že v pomocné škole se dělaly v podstatě zajímavé činnosti - důraz na praxi, kdežto v běžné škole pro normální děti je pouze a pouze orientace na výkon, děti musí celý den sedět v lavici a pouze přijímají zrakově a sluchově, neskutečně se mi líbí citát - že dnešní školství je pro děti jako vyluštěná křížovka a z dětí se stávají pouzí sběratelé známek, místo represí a dozoru nad dětmi by se měla posilovat zodpovědnost dítěte za své chování a ne stanovit učitele a rodiče jako dozorce, tím se dítě naučít pouze to, že někdo nad ním bdí, kontroluje ho a pak necítí odpovědnsot za své chování.
Dlouhý
4.3.2011 16:08:16
Totéž i u nás v Praze a navíc naše pediatrička má přísně rozdělený čas na mimina, na nemocné, na poradnu, na žurnál atd... Takže reálně zbývá tak 2h denně 4x za týden a jen jednou z toho odpoledne do 16.00 hodin. Zubař podobně. Navíc dětských je velmi málo. Všechno znamená vzít děti ze školy.
Jája
  • 
4.3.2011 13:44:53
Někdo je prostě lepší učitel, někdo lepší organizátor. Organizátor pak může být výborný ředitel.
4.3.2011 13:33:07
No tady je i družina a školka jen do čtyř. A to se prý uvažuje o školce v pátek jen do 15.30. To je bohužel realita.
Blanka+Adámek
4.3.2011 13:23:26
Proc bych nad tim mela premyslet? Ja si proste myslim, ze starost o zdravi deti je zalezitost rodicu a ne skoly. Ve skole se ma ucit. To by je taky mohli ve skole umyvat, kdyz to rodic nestihne a uvarit jim, protoze jsou rodice v praci ~a~.
 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.