| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prázdné dlaně

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 189 [Dalších 169 >>]
28.1.2011 21:41:56
Je to těžké zvládnout ztrátu milovaného a dítěte musí být ještě víc...slyšela jsem velmi povzbuzující myšlenku, že duše zemřelých dětí se rychle zregenerují a přicházejí zpět do své rodiny v podobě dalšího miminka. Několik rodičů s touto zkušeností s touto myšlenkou souhlasí, již než ji slyšeli měli pocit, že jejich další dítě je to zemřelé. Posílám alespoň trochu energie na zvládnutí a projití si emocema, vybrečením...to člověka postupně časem uvolní
tasipaldrem
26.1.2011 22:51:28
tak když čtu tohle tak děkuji Bohu za mého Honzíka,příběh jsem tu psala honzík byl z druhého těhoteství předtím jsme přišli o dvojčátka,porod začal ve 26 týdnu udrželi mě do 32 hého a pak rychlou převoz do plzně a ttam se honzík narodil-10 dní na Aru pak 4 týdny na jipu střeva infekce,vojtovkou tím vším jsme si prošli také ted mu je 15 měsíců a krásně leze po čtyrech jsem za to vděčná a čekáme druhé miminko
Veronika S.
26.1.2011 21:38:40
Dobrý den,
každá ztráta blízkého je hrozná, ale takhle je asi nejhorší. Když jsem ztrátu blízkého zažila já, nepomohly mi ani různé psychologické konzultace. Až jedna úžasná paní, která opravdu chápe a ví - paní Naděžda Špatenková (http://www.osu.cz/fzs/index.php?idc=12665). Poradila mi směr, jak se z toho zoufalství aspoň trochu dostat. Pak samozřejmě čas. Můžete-li, přečtěte si nějakou její knihu nebo aspoň článek např. http://www.dlouhacesta.cz/cz/leve-menu/prvni-pomoc/prectete-si/tvari-v-tvar-smrti--phdr.-nadezda-spatenkova-ph.d./c323.
Jizva na dusi urcite zustane porad, ale drzim Vam palce, at prestane casem krvacet.
Veronika
26.1.2011 18:21:41
Ahoj, díky moc..Napsala jsi to moc krásně. V mnoha Tvých větách jsem se našla. Je zajímavé, kolik ohlasů se tu na můj článek objevilo. Nechtěla jsem na sebe upozorňovat, jen jsem chtěla ostatním ženám připomenout, že člověk může mít plány jakékoliv, přání a představy..ale během okamžiku se mu může vše sesypat, jako domeček z karet. A potom jen stojí a nevěří, protože nechce věřit!!! Proč právě mě?! Samozřejmě.. Proč ne radči té těhotné mamince s cigaretou v puse, nebo té, co jich má doma pět a čtyři v dětském domově..?!

Vztek, výčitky, lítost, lítost.. Tuhle jsem byla s mou staší dcerkou venku. Řádila ve sněhu, smála se, tváře červené.. A mě najednou zalil pocit..smíření. Jako by mi najednou došlo, že všechno je tak, jak mělo být. Život jde dál, my musíme žít, protože pořád je kolem nás spousta těch, kteří nás potřebují a milují.

Já mám obrovské štěstí na mé kamarádky, které se mě nebály a od začátku mi byly na blízku, stále připravené mě podepřít.
Vlastně jsme tu taková komunita. Kolem mne jen lidi, o které stojím a kteří jsou kdykoliv schopní mě vyslechnout. Hlavně je to moje skvělá mamka.
Nepotřebuji další lidi, nejšťastnější(pokud to tak můžu napsat)jsem doma. S mými lidmi, zvířaty..

A pak taky pohyb. Chodit se psema na procházky, věnovat se koním, unavit se, že večer padám do peřin. Práce a pohyb mi opravdu pomáhají.

Ale samozřejmě nemám vyhráno. Ta obrovká tího na hrudníku tu je a jen tak mě neopustí. V noci se mi Johanka vrací ve snech, je to příjemné, alespoň tak být s ní.

Děkuju moc za Tvůj příspěvek a verše, které jsi připsala. Myslím, že si je budu už pořád pamatovat.. Tereza
26.1.2011 18:04:24
Dobrý den, díky za příspěvek. Můžete mi prosím napsat, kde jste rodila a kde se o Vás tak dobře postarali? Mé neštěstí souvisí s výše probíranou hepatopatií, nestalo se to, kvůli pupečníku, jak jsem vypátrala.. Díky. Tereza
Jitka + Julinka 3,5 roku
  • 
26.1.2011 13:08:14
Také jsem měla tyto problémy. Naštěstí moje skvělá gynekoložka v poradně rozeznala, že něco není v pořádku na moči a poslala mě na testy krve. V nemocnici mě přijali od cca 28. týdně těhotenství a byla jsem tam s přestávkami až do porodu na pozorování. Pořád jsem nechápala proč jsem vlastně v nemocnici, když mi nic není :-)) -příznaky jsem z počátku neměla absolutně žádné. Později jsem se začala strašně drbat hlavně na nohách a taky mi na chvilku zežloutlo bělmo. Naštěstí vše dobře dopadlo, v 38. týdnu mi praskla voda a porodila jsem krásnou holčičku. Před 4-mi lety snad nebylo možné dohledat skoro žádné info v podobných diskuzích s maminkami. Našla jsem snad jen jedinou :-)).
25.1.2011 14:09:46
Terko obdivuju Tvou statečnost a relativně optimistický postoj k Tvé situaci po pouhém měsíci!! Držím palce ať jsi brzy fit a ať Ti tvá 1.dcerka naplňuje prázné místo v srdíčku. Rána je to veliká, kdo neprožije, nemůže posuzovat...mám podobnou, ale zdánlivě né tak nešťastnou situaci už rok za sebou, kdy nám v 1.trimestru těhotenství umřelo jedno z dvojčátek ...TEREZKO DRŽ SE a přeji hodně ŠTĚSTÍ V ŽIVOTĚ!
Ingres
25.1.2011 14:06:58
Jediné,co mohu po přečtení říct ""Je mi moc moc líto"" !!! Držím palce,aby ta největší bolest co nejdříve přebolela...Myslím si,že psycholog je prozatím jedinou pomocí...
24.1.2011 23:39:52
Terezo, bečím tu... Neviem si vobec predstaviť, čo prežívaš, ale sdílím Tvoju bolesť~6~
24.1.2011 20:09:31
omlouvám se, je to omylem dvakrát.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 189 [Dalších 169 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.