| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pralesní výchova v džungli velkoměsta

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]
Hilly.
28.12.2010 17:37:24
Myslím, že tu o tom byla i nějaká diskuze..Matka nechala hrát v MC své batole s ostrýma nůžkama..Asi si přečetla v knize "hrát si s noži", tak to prostě převzala doslova..Že se na to možná napíchnou ostatní batolata, co nejsou "pralesně" trénovány, jí bylo fuk.
Hilly.
28.12.2010 17:34:06
No tak já si z té knihy vybrala to, co jsem potřebovala a co je zrealizovatelné v naší době.
Ona autorka tam třeba řekla A, ale už neřekla B, spoustu věcí si tam spojila podle svého a interpretovala trochu mylně. Nějaké informace, které tam uvedla, jsou prokazatelně nepravdivé. Ale v jádru pudla má pravdu. Jen mě někdy trochu děsí maminky, co to berou slovo od slova smrtelně vážně. Občas na nějakou takovou narazím.
Gaudí+2
  • 
28.12.2010 16:58:54
Hilly, já když jsem četla ty knihy jako je kontinuum, tak jsem se necítila moc v pohodě, tak nějak mi to moc neštimovalo. Od té doby, kdy to dělám podle sebe, je mi líp. Myslim, že moje instikty teda celkem fungují. Tím jak se změnila naše společnost, se samozřejmě mění i naše instinkty. Kdyby nám zůstaly ty samé, které měly naše praprapra...babičky, tak dneska nepřežijem ani my, ani naše děti
Hilly.
28.12.2010 16:34:01
No, tak ono je taky podstatný, jestli se vůbec CHCE něco takovýho praktikovat..a pokud nechce, tak to děcka taky většinou přežijou
Hilly.
28.12.2010 16:30:10
~j~ Noemi, tak to se máš, že žádný instinkty u tebe potlačeny nebyly a nejsou~;)
28.12.2010 15:41:52
To máš pravdu, ale většině zdejších diskutérek to nevysvětlíš. Je to totál marný, zráta času.
Petra Neomi
  • 
28.12.2010 15:02:22
No, jasně, že máte, když musíte kvůli výchově dítěte číst příručky :) Imho je to jako se vším ostatním... buď je to pro tebe přirozené a dokážeš tak fungovat, nebo ne. Nějaké konstrukty ve vztahu matky k dítěti jsou naprosto nepřirozené a škodlivé.
Petra Neomi
  • 
28.12.2010 14:57:14
No, já za a)měla šťastné dětství, za b) i když je to poněkud neš´tastné, nemá do mě kdo hučet a navíc, dělám si po svém všechno, takže i péče o dítě "jde za mnou". Nevěřila bych si ve výchově cizího dítěte, ve výchově dítěte, které je v mnohém můj otisk, nemám problém. Imho je hlavní zbavit se pocitu viny z vlastní nedokonalosti a hlavně vzít v potaz svou životní praxi. Dítě v šátku je praktický, když člověk venčí psy, nepraktický, když se jdete potloukat do města na celej den, atd.
Ad pud sebezáchovy... úmrtnost mláďat je obecně vysoká, nám prostě chybí fatalismus zvířecích matek, takže to těžko můžem kopírovat.
Hilly.
28.12.2010 13:46:13
Noemi, nečtou je, protože tam nebylo "kontinuum" dosud přerušeno. My civilizovaní ty pudy a instinkty máme už silně potlačený přemýšlením a o tom ta kniha je~;)
Hilly.
28.12.2010 13:40:24
Líni líní~t~ Tak líného rodiče jsem ještě nečetla, ale chystám se na to.
K těm instinktům..Tak určitě je dobré je používat, jenže normální středoevropská žena, je má dost silně ovlivněný výchovou, různými radami babiček, matek, tchýní, takže ty instinkty má dost otupělý..to soudím podle sebe. Když jsem si přečetla výše zmíněnou knihu, tak se mi prostě jaksi potvrdilo to, co už nějak podvědomě tuším. Když potom do mě začne máma hučet, že dítě moc chovám, mám slabý mlíko, měla by pít čaje,..no znáte ty děsný rady z dob komunismu, tak mě rozhodně nerozhodí a jedu si dál po svým. Nechci dělat stejný chyby, co dělali mí rodiče, proto knihy o výchově hodně čtu. Někdo to "know how" prostě zdědí po rodičích a dělá to podle nich, protože usoudil, že měl šťastné dětství, tak nemá důvod nic měnit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.