| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jakou cenou se dá vykoupit dětský pláč?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 1405 [Dalších 1385 >>]
Binturongg
10.2.2010 21:25:29
Nečetla jsem celou diskusi - ale s jeslemi je to sporné. Ve své době nemohl Matějček brojit i proti denním jeslím (a že byl v mnoha případech důvod - s dneškem je to nesrovnatelné), takže o tom jen přednášel, nepsal ~:-D
Vezměme to z jiné stránky - Matějček je zastáncem toho, že pokud to trochu jde, má matka zůstat s dítětem pokud možno do 3 let.
Ne nepřetržitě a neustále (opatrovat můžou rodinní příslušníci, přátelé...), ale je to prostě pozitivnější.
Pokud to nejde, nedá se svítit, ale domněnky, že dítě, které je sociálně napřed, je z jeslí nadšené a mají na něj lepší vliv, než pobyt s mámou, což se projeví např. tím, že tam neřve a umí si obléct kabát, jsou podle mě zcestné..
Nikomu však jeho názor neberu - já jsem taky přesvědčená, že se na mě moje dítě směje od 1. dne a ono prý jen tlačilo ~t~
Eli a ej
10.2.2010 20:54:42
tak jeste jednou, Matejcek - coby cesky nejcitovanejsi odbornik- byl predevsim odpurcem takzvanych CELOTYDENNICH jesli, ktere se prakticky rovnaly detskym domovum. z takovych zarizeni si deti dle jeho vyzkumu odnasely (nektere ne, ale vetsina, asi podle vrozene povahy)citovou deprivaci. Takova zarizeni dnes neexistuji a nedaji se v zadnem parametru s dnesnimi jeslemi srovnat, ale neustale se matejcek nepresne uvadi jako zaryty odpurce vsech zarizeni pro deti do tri let
Eli a ej
10.2.2010 20:18:55
zkuste si neco precist, nez budete operovat s nepresnymi daty, Matejcek byl predevsim odpurcem takzvanych CELOTYDENNICH jesli, ktere se prakticky rovnaly detskym domovum. z takovych zarizeni si deti dle jeho vyzkumu odnasely (nektere ne, ale vetsina, asi podle vrozene povahy)citovou deprivaci. Takova zarizeni dnes neexistuji a nedaji se v zadnem parametru s dnesnimi jeslemi srovnat, ale neustale se matejcek nepresne uvadi jako zaryty odpurce vsech zarizeni pro deti do tri let.
10.2.2010 0:01:55
No Monty panejo . Měla milující babičku , to je krásné a věřím tomu,ale zde je vidět jak je mateřská láska důležitá a jak chyběla . Dnes má Monty názory jaké má a jsou dost děsivé , postrádám v nich cit a schopnost empatie ,chvílemi bych i řekla,že je psal chlap. Monty přečti se zpětně ,stojí to za to.
jitka
  • 
9.2.2010 23:54:03
strašně moc se mi nelíbí ve spojení s dětmi spojení "za zadkem" nepřipadá vám to hrubé ?Jinak odpor ve mě budí už jen slovo jesle.Stejně jako autorka článku jsem sice od narození dětí hned pracovala, ale střídala jsem se s manželem.Jsem moc ráda, že i dnes , když je dětem 3 a 5 neznají co je to být celý den ve školce, neznají žádné hlídačky.Chce to jen vzdát se osobního pohodlí .Vždyť jak dlouho budou chtít být děti opravdu jen s námi. Nestojí to za to si je užít?Jitka
9.2.2010 23:17:41
No Monty panejo . Měla milující babičku , to je krásné a věřím tomu,ale zde je vidět jak je mateřská láska důležitá a jak chyběla . Dnes má Monty názory jaké má a jsou dost děsivé , postrádám v nich cit a schopnost empatie ,chvílemi bych i řekla,že je psal chlap. Monty přečti se zpětně ,stojí to za to.
marketa
  • 
9.2.2010 21:57:57
jinak to je hruza, co povidas :-( do takoveho zarizeni bych dite nedala.
v nasich jeslich se novackovi venuji fakt hodne a vubec vsem detem. ctou knizky, modelujou s modelinou, patlaji prstove barvy. hodne zpivaji, tancuji. samozrejme prebaluji. maji zahradku a piskoviste. v herne skluzavku. a napadite hracky na rozvoj motoriky. akvarium a na zahrade kraliky (aby se nedostali do kontaktu s pripadnym alergikem.
no ale hlavne personal se detem opravdu venuje.
marketa
  • 
9.2.2010 21:52:11
no byly to jesle v nemecku, kde bydlim. tady jsou vsechny jesle sokrome nebo pod cirkvi, ale pokud maji licenci od statu (tj. i kvalifikovany personal atd.), tak dostavaji dotace od mesta. je to dost drahe, ale ne drazsi nez pani na hlidani. kdyz se nekdo musi vratit do prace, tak mu to sezere dost z platu, ale ne cely. a pokud clovek chce jen treba 3 dopoledne v tydnu volna, protze jinak nema hlidani a prichazi o rozum tak se to take da zaplatit.
Manka, 1 syn
  • 
9.2.2010 16:53:37
Tleskám a ztotožňuji se. Ono se nám všechno, o jsme do dětí vložily/i jednou vrátí i s úroky.
monule 3děti
  • 
9.2.2010 16:21:44

Ještě že tyhle názory se nemůžou brát vážně jelikož každá z nás sama nejlíp ví jak moc se dítěti věnuje a že se zase nějak extra nedá věnovat něčemu jinému pokud je dítě vzhůru a vyžaduje pozornost prostě se mu musí dát a všechno ostatní jde stranou opravdu to chvilkové volno je v době spánku mimča, někdy usedám k práci i ve 4h ráno protože vím že v 7h už jsou všechny moje dětičky vzhůru a pak následuje ten kolotoč oblékání,snídaně a odvoz do MŠ a následně věnování se nejmenšímu pak po obědě zase ty dva vyzvednout a věnovat se jim (+ nejmenšímu) až do večera než usnou. A kdo by mi pak večer řekl že se nevěnuji dětem tak bych ho asi nakopla protože jsem vyřízená........ale i podvědomě štastná.......
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 1405 [Dalších 1385 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.