| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splnit dětem všechna přání?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 110 [Dalších 90 >>]
Ecim
16.12.2009 13:52:44
U nás nosil dárky zásadně jen Ježíšek. Jsem svým původním založením velmi neskromný a megalomanský člověk (typ "růžová princezna", jak by to označila Tvoje švagrová), ale pod tlakem okolností jsem byla nucena některé své životní postoje dost radikálně změnit a stala se ze mě dosti skromná osoba. ~t~ Jako malá jsem si přála spoustu naprosto nemožných věcí. Dospělí mi tvrdili, že Ježíšek nic takového v nebíčku nemá, ale já jsem jim oponovala, že Ježíšek přeci může sehnat všechno. Nesehnal. ~n~ Dospělí to pak prozíravě vysvětlili tak, že to bych musela být celý rok hodná a ani jedinkrát nezazlobit, což bylo nereálné.
Ecim
16.12.2009 13:48:12
Hujko, to máš vymyšlené opravdu pěkně. :-) A pak je vždycky legrace, když se sejdou děti, jejichž rodiny mají rozdílné teorie týkající se Ježíška, a toto téma řeší. To jsou pak debaty za všechny peníze. ~t~
Horama
16.12.2009 9:42:17
Jojo, já mám připravenou takovou historku, že dětem nosí dárky Ježíšek, ale že velcí už si dávají dárky sami, protože si chtějí udělat radost. Nakonec z toho může být docela pěkné dohadování na téma, který dárek je ten od Ježíška. :-) A taky se tím může vysvětlit takové to "proč má sousedovic Anička od Ježíška víc dárků než já, když ona zlobí a já jsem hodná". Protože od Ježíška jste dostaly každá jeden dáreček a zbytek je od rodičů - a protože my nemáme tolik peněz jako rodiče sousedovic Aničky, nemůžeme ti nakoupit tolik dárků. Snad to bude použitelné.
Ecim
16.12.2009 9:15:58
Makineo, rozumím, to bych také měla vztek a bylo mi to líto. On je totiž hrozný rozdíl vědět, jestli rodiče něco koupit nemohou nebo prostě jen nechtějí.
Když jsme povyrostli, tak to u nás doma bylo tak, že situaci o dost hůř nesla naše maminka, že by nám dopřála ráda něco pěkného, ale často na to jako samoživitelka v ID neměla. Občas mě to samozřejmě také štvalo, ale neventilovala jsem tu nelibost před ní, protože by mi to přišlo vrcholně blbé, když ona za to nemohla. Měla jsem velikou zlost na otce, který byl na tom finančně velmi dobře, ale na nás platil co nejnižší alimenty a na mé výčitky reagoval tak, že neustále opakoval, že je velmi chudý a že za maminčin zdravotní stav nemůže.
Ecim
16.12.2009 9:05:05
Makineo, my je nejspíš nedáme potají, klidně to uděláme i před dětmi. Jenom je nepoložíme pod stromeček a nebudeme předstírat, že jsou od Ježíška. :-)
15.12.2009 22:53:11
Ireno, zažila jsem to jako to dítě. Nevím už, kdy jsem to začla vnímat, ale jako křivdu jsem to cítila.
Přišlo mi, že ostatní rodiče se můžou přetrhnout, aby dětem splnily jejich přání a naši rodiče se mi snaží moje přání překazit.
Takže to nakonec bylo tak, že já jsem měla Barbínou jako jedna z posledních ve třídě a ještě hnědovlasou, přestože jsem chtěla mít jako všechny holky blonďatou.
Nebo jsem nejela na zájezd do Itálie, protože to bylo v tom věku zbytečné (některé děti jeli, některé nejeli z důvodu, že na to rodiče neměli a já jsem nejela, protože rodiče sice na to měli, ale nechtěli).
Určitě to nebyla až taková nenávist k smrti. Spíš mi to bylo hrozně líto a cítila jsem ten rozdíl.
Na druhou stranu možná i díky tomu jsem celkem skromný člověk, co se umí radovat ať už něco má nebo ne... Kdo ví.
Ale je to těžké a sama nemám odpověď na to, co je správné a kde je ta hranice.
Sama jsem - asi díky vzpomínkám - benevolentnější, ale zatím i to odmítnutí je poměrně snadné a vysvětlitelné - holky mám malé (starší má 6).
15.12.2009 22:40:51
No my z tohoto důvodu máme dvojí dárky. Od nás a od Ježíška.
Přece je hezké, že si lidi dávají dárečky mezi sebou.
Takže prostě to, co se dá obtížně svést na Ježíška (fotky apod.) řekneme, že jsme dali my. I něco vyrobím se starší dcerkou pro taťku, oni zas mají většinou nějaká překvápka pro mě...
Já jen, že je možná škoda, dávat dárky potají... :-) Že učit se obdarovat blízkého je taky fajn.
Ecim
15.12.2009 21:28:25
Bumbi, přesně tak. Pokud kupuju něco k jídlu, tak vždy předem proberu s kamarádkami, co jejich děti smějí jíst, aby z toho nebyly zbytečné mrzutosti.
Jinak s dospělými mám dohodu, že kdyby se jim nějaký můj dárek nelíbil, tak ať ho pošlou dál.
Bumbi&05,08,10
15.12.2009 21:19:41
nebo sníst!
Horama
15.12.2009 20:59:17
Švagrovka je prima, beru ji za jeden z mála velice respektovaných zdrojů informovanosti na dětská témata. :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 110 [Dalších 90 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.