| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 203 [Dalších 183 >>]
Lassie66
2.12.2009 22:31:49
Tedy, abych to ještě upřesnila - o zapadlých dětech se tam píše, ale nespecifikuje se, za jakých okolností a při jakém spaní došlo k tomu náhodnému převálcování dítěte.
Lassie66
2.12.2009 22:25:30
Dar, bereš to jako nějaký osobní útok - tak to ale není. Úmrtí dětí přeci nikdy nehlásí do novin rodiče, jsem ale přesvědčená, že by takové úmrtí médii proběhlo.
Našla jsem nějaký článek, který by měl rodiče od společného spaní odradit. Dohledala jsem ho i na zahraničním serveru http://zdravi.idnes.cz/4-nejvetsi-nebezpeci-ktera-hrozi-vasemu-diteti-fqi-/deti.asp?c=A071211_153234_zdravi_deti_bad

http://infantstoddlers.suite101.com/article.cfm/dangers_of_cosleeping

Je ale zvláštní, že se tyto zprávy objevují především ve zdrojích z USA, kde je běžné nechávat novorozence v postýlkách v dětských pokojích(což mi připadá hrozné a mnohem nebezpečnější, ale je to věc názoru).
A ten výzkum působí tak nějak neúplně - například tahle část - "121 infants dies because a parent accidentally rolled on top of them without realizing it and suffocated the baby" neobsahuje informace, jak k zadušení došlo. V některých článcích se třeba píše, že často je problém v tom, že lidé(především ze slabších sociálních vrstev)spí na rozloženém gauči. A takové spaní není ani pohodlné a ani bezpečné, pokud se tam mačkají dva lidé(či více). Pro novorozence je pak snadnější někam zapadnout, jelikož gauče nejsou rovné jako klasické postele. Jsou to možná detaily, ale mohou vysvětlovat, že ne každé takové úmrtí je způsobeno společným spaním s rodiči.
marketa
  • 
2.12.2009 22:17:41
ano v cechach davaji zdravotnici mimina do inkubatoru jen tak, je to hloupe a zbytecne. v nemecku se to nedela a miminka jsou uplne stejne zdrava a novorozenecka umrtnost je srovnatelna s cechami, prestoze je zde mene planovanych potratu.
marketa
  • 
2.12.2009 22:10:51
nechces slyset, co jsem ti psala? v nemecku (zapadnim) v postylkach v nemocnici nejsou senzory ani vyhrevne decky a deti se nedavaji do inkubatoru, to pouze nedonosenci na JIP.
matky koji v posteli a dite nezalehavaji. vubec nic z toho co tu vykladas se tu bezne nedeje, prestoze tu nejsou zadna opatreni, ktera znas ty z vasi nemocnice.
doma mnoho matek spi s ditetem a nevim o tom, ze by tu miminka umirala casteji nez v cechach.
povazujes nemecko za rozvojovou zemi? vis o tom, ze je tu novorozenecka umrtnost stejna jako v cechach?
Lenelka
2.12.2009 22:02:47
Tak ja jsem v UK. Rodi se naprosto vetsinou jen s PA. Neexistuje tu nic jineho nez absolutni bonding, pokud tedy dite neni na JIP nebo matka v bezvedomi. Ambulantni porod je absolutni norma, odchod z porodnice sest hodin po porodu zhruba u 50% porodu. Porod doma neni zadna rarita. Presto tu neni o nic vyssi umrtnost novorozencu nez v CR. Jsou tedy Britky jine? Jsou Cesky tak neschopne, ze se nedokazi postarat, aby jejich dite prezilo? Nebo tu snad nekdo siri paniku??

dar
  • 
2.12.2009 21:49:45
p.s.: z těch 3 matek to, že nedýchají jejich děti, poznala jen jedna...
dar
  • 
2.12.2009 21:44:21
Nemá to cenu...
Už jen názor, že zdravotníci dávají mimi do inkubátoru jen tak...
Nebo,že se nedočetla o dětech přilehnutých,popř. přestávajících dýchat v porodnici v náručí... A kolik matek, popř. rodičů si myslíš, že to dají do novin nebo se s tím svěří???
U nás na odd. byly za posled. půlroku 3 mimča,která si mamina nechala u sebe v porodnici v posteli.... a vedle nich stála postýlka s baby sense...
Určitě jste všechny skvělé matky a přeji Vám, aby jste nikdy neměly takové zážitky z nemocnice jako já... asi by jste rychle změnili názor...
marketa
  • 
2.12.2009 21:05:32
rodila jsem ve fakultni (!) nemocnici v nemecku.
porod v nemecku vede podle zakona porodni asistentka, ano opravdu, je to tak. doktor u porodu (v porodnici!) NENI pritomen, pokud ho PA nezavola, to se deje vetsinou pouze na siti natrzeni nebo nastrihu. ani ten neni provaden rutine, ale pouze pokud je to nutne.
a nebudes mi verit, deti se tu nedavaji preventivne do inkubatoru, ale nahata a neumyta (pokud nepozadas o opak) maminkam na telo a oba prikryji teplou dekou a nechaji 2 hodiny v klidu, pak si rodice (s pomoci PA, pokud potrebuji) dite obleknou. vedle posteli jsou postylky pro deti, ale bez decek a alarmu a pristroju. v nemocnici s ditetem v jedne posteli spat nemuzes, ale to proto, ze nema okolo zabrany a je vysoko, ne kvuli tomu, ze by to spani s ditetem bylo nebezpecne, naopak to tu dost doporucuji, protoze je prokazane, ze v zemich, kde je to normalni, je mnohem mensi procento nahlych umrti, rodice proste dite vedle sebe citi dychat.
Lassie66
2.12.2009 20:43:08
Dar, opravdu si myslím, že šíříš paniku, co se společného spaní s dítětem týče. Já marně hledám odkazy na taková úmrtí, kdy bylo dítě zalehnuto střízlivým rodičem - neříkám, že se takový případ nikdy nestal, ale v tvém podání to zní jako celkem velká pravděpodobnost. Přitom dnes se díky médiím dozvídáme o různých věcech, dětech vypadlých z okna, utýraných rodičem, utopených nebo jiné podobně nemilé zprávy. Ale o zalehnutých? Snažila jsem se dohledat nějaká čísla, ale marně - našla jsem např. toto http://www.rodina.cz/dotaz4628.htm a nebo toto http://www.darjanabytek.cz/detsky-nabytek/detska-postylka-postel-kam-ulozit-miminko-sids.htm (ovšem tam se nedá zdroj ověřit-adresa pod článkem neexistuje a navíc je to článek na stránkách, které propagují dětské postýlky ~:-D). Dívala jsem se i na zahraniční stránky, ale nikde nic průkazného. Některé zdroje dávají do souvislosti SIDS a společné spaní - ovšem jiné toto zase vyvracejí...~d~
Ecim
2.12.2009 20:30:32
Viollin,
svůj názor jsem tu zmiňovala už v jiných diskusích, ale zopakuji ho tu ještě jednou. Myslím si, že by maminka měla mít na výběr - pokud je jí dobře a i s miminkem je všechno v pořádku, tak by měla mít možnost mít miminko u sebe, ale pokud je jí po porodu zle a necítí se na to, tak by jí mělo být umožněno, aby si v klidu odpočinula a o miminko se staral zdravotnický personál. :-)
Svého mladšího synka jsem u sebe první 2 dny nemohla mít kvůli nedostatku lůžek a přeplněnosti nemocnice, sice mě to mrzelo, ale říkala jsem si, jak jsem ráda, že to bylo to jediné, co mi nevyšlo podle mých představ. ~:-D
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 203 [Dalších 183 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.