| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 20 týdnů

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]
ella, mikula
  • 
26.8.2007 9:03:48
:-)))))))) to jste krasne pokrokovy :-))) ale aspon ta vetsi z Vas uz by mela aspon chodit :-)))))
  • 
10.4.2007 0:14:45
To máte dobrý že si s tím hlavu neděláte. Mě se malá nepřetáčí (přitom sedí a na břichu normálně pase ) a doktorka nám vyhrožuje Vojtovou metodou :(
Angelina
  • 
16.3.2007 20:31:58
tak to nevim cim se chlubis, kdyz ti jeste nespi celou noc a co dve hodiny ho musis kojit...opravdu neni v cem zavodit.
Míša + Verunka 18tý týden
  • 
13.3.2007 15:04:47
Naprosto souhlasím! Verunka má taky do přetočení kousíček. Krásně pase koníčky, povídá, křičí a vejská, při chycení za ruce v leže se přitahuje a nepadá jí hlavička. Nekojím, tak je na Beba teď 2HA. Sama neusne, ale máme režim v 6 ráno je fit, jídlo, hraní, spánek a tak po 3h do 18h večer, kdy usíná cca okolo 19h. Pak spí do 3h ráno, to se mele, ale dostane jen dudlíka a pokračuje do 6h ráno a tak dokola. To jsem jí naučila pravidelností a vytrvalostí a vyhovuje to nám oběma především proto, že si můžu naplánovat den a vím kdy cca jí, spí, kouká.....
Jinak je opravdu nezdravé pro děti je posazovat, když se sami nesnaží, nebo je dávat do chodítka. Je to špatné na klouby, páteř, kosti a celkově to ničí pohybové ústrojí. A dále, pokud se dítě převrátí z břicha na záda, znamená to nerovnoměrný vývoj a né, že se umí přetočit. Taková nestabilita je na návštěvu u lékaře, protože se jedna strana vyvíjí pomaleji a tím vznikají další problémy s pohybem do budoucna. Opravdové točení se počítá ze zad na břicho miminka! Hodně štěstí a radosti s bobíkama holky.
Tamara, David 18 týdnů
  • 
10.3.2007 16:47:34
Ahoj, můj syn má 18 týdnů, vývojově je na tom akorát, do přetočení na břicho mu zbývá kousek, jinak komunikuje tak akorát. Jen musím všechny z pohledu zdravotníka upozornit, že dítě posazovat nemáme, dokud si nesdne samo, stejně tak s chozením! Vertikalizovat dítě předčasně sebou přináší problémy jako jsou skolióza páteře, vadné držení těla ašpatné pohybové stereotypy. Popravdě řečeno nechápu ono "předhánění se", které dítě už leze, sedí, stojí, chodí...a čím dřív, tím líp. Je to hrozný omyl a dítěti tím velice ubližujeme.Když jsem u tabulek, dítě má sedět okolo 8. měsíce, a chodit od 15. (rozumějte přibližně) Dříve na to jeho pohybový aparát není připraven. A co je nejdůležitější, příliš aktivní matky mohou díky předčasnému posazování svého dítěte způsobit přeskočení té nejdůležitější fáze ve vývojí batolete, a tím je lezení po čtyřech! Tento pohyb způsobuje lepší propojení mozkových hemisfér a je důležitý pro koordinaci pohybu.
Takže, milé maminky, není opravdu kam spěchat a jestli bude naše dítě sedět o pár měsíců později než dítě kamarádky, je to pro něj jen dobře! A hlavně je to úplně jedno...:o)
Zdenka + Tomášek 5 měsíců
  • 
3.11.2006 11:00:08
Ahoj Leni, po přečtení Tvých řádku jsi mne uklidnila, muj prcek měl včera pět měsíců a všude je psáno jak by se miminko mělo převracet a náš Tomáš pořád nic. Opravdu to bude u každého dítěte jiné. Náš Tomášek je trochu cvalík, má už osm a půl kg a asi mu to přes bříško moc nejde, jinak je čiperka, na sedátku se náklání, že by rád seděl, s chrastítkama mává ostošest, noviny mačká jako zběsilý, žvatlá a vypískává, ale přetáčet se mu prostě nechce. Přeji tvojim dětičkám mnoho zdraví a spokojenosti, ahoj Zdenka
  • 
2.9.2006 15:08:24
Ahoj, Lucinka už má 5 měsíců a zmiňované kroužky taky zbožňuje. Plyšáci Lamaze a jiné vymoženosti šly stranou před hračkou české výroby za 32kč:-)).
Když se děcka smějou, jsou nejkrásnější. Ne když spí, jak někdy říkáme, když si potřebujeme trošku odpočinout:-).
Eva
Jitka, Tomášek 21 týdnů
  • 
27.2.2006 16:28:34
Nic si z toho nedělej. Tyhle tabulky jsou orientační. Já si sice stěžovat nemůžu protože můj syn je dokonce dopředu. Točí se nabříško z obou stran a dokáže to i z bříška na záda, taky už jezdí v chodítku. V čem je ale teď dopředu bude jindy určitě zase pozadu. Ber to tak že každé miminko je jiné a jinak se vyvíjí.
15.2.2006 13:08:25
Synovi je 19 týdnů a už celkem dlouho cpe vše do pusy. předměty si umí vzít cca od 16 týdne. zhruba stejnou dobu vydrží spát celou noc...
31.1.2006 11:04:47
Naše holčička je také taková malá šikulka. Je jí 17. týdnů a už nějaký ten den se se zalíbením převaluje ze zádíček na bříško. Z bříška na zádíčka se kulila už ve 2,5 měsících. Hlavičku drží velice dobře již od začátku 2 měsíce. O dovádění s hračkami ani nemluvím, už několik týdnů si sama vezme do ručičky to, co jí zrovna v jejím dosahu padne do oka. Panečku, a jak si pročítá noviny (po jejím prostudování jsou už ale nepoužitelné)! Zkouší se už také jakýmsi pohybem připomínajícím lezení posunout o kousíček dopředu. A když se jí to nedaří, to je pak lamentováního.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.