| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme druhé dítě aneb První rok se nezastavíš

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 236 [Dalších 216 >>]
Diva.Bara
12.4.2009 10:23:30
Dášo no ale že to tak nešlo u vás neznamená že to nemůže fungovat v jiných rodinách, a to fungovat velice dobře. mám sestru o 11měs mladší, k tomu další sestru o 6let mladší, a taky to matka zvládala velmi dobře, prostě jsme musely být trochu samostatnější, holt nás nevodila za ručičku moc dlouho ale myslím že to bylo jen ku prospěchu věci (uměly jsme si zařídit spoustu věcí, nakoupit, postarat se o sestru, zaplatit složenky...). a taky se z toho nezhroutila (mmch LDN není léčebna nevyléčitelně nemocných ale dlouhodobě nemocných, a to je rozdíl, můžou tam jít třeba i lidi kteří se potřebují zotavit po nějaké nemoci a nemají na to doma vhodné prostředí příp někoho kdo by se o ně postaral).

Neverim,ze to muze nekdo planovat.myslim,ze to lidem proste nejak nevyjde,ale jit do toho dobrovolne?Nemuzu to pochopit"
- beru tvůj názor že bys to tak prostě nechtěla, ale zkus pochopit taky ty jiné maminky které to prostě mají jinak, trochu tolerance možná. proč by to tak někdo nemohl plánovat? já chtěla otěhotnět podruhé když byl dceři 12měs, a pak jsem chtěla další, tedy celkem 3děti s rozdílem max 2roky. vidíš otěhotněla jsem když bylo dceři 15měs a byly to dvojčata (tak ty jsme fakt neplánovali), a já si zase nemůžu vynachválit tohle. já mám kolem sebe většinu maminek které to tak plánují, děti od sebe do 3let.

já spíš mám zkušenost že maminky s jedináčky (bráno obecně) je hrozně dlouho opečovávají, můj 15ti letý příbuzný ještě nebyl doma přes noc a ani kamarády nevyhledává tolik protože má rodiče se kterými tráví veškterý svůj volný čas, prostě je nesamostatný, ví že rodiče vše zařídí, koupí, ví že v 18l dostane auto a byt. nevím možná je to vyjímka nebo taková generace dětí :( ale já od 15ti l dělala každé prázdniny brigády, jezdila s partou pod širák...
vím že tyhle moje příklady nemají moc vypovídací hodnotu, ale já mám prostě strach že mít jenom jedno dítě nebo 2děti tak dlouho od sebe, tak bych se chovala stejně.

12.4.2009 8:18:40
taky mam deti 16let od sebe.Nemuzu si stezovat.Na obe jsem mela cas,nemusely se prat o mou naruc.Maji perfektni vztah.A protoze jsou to kluci a to jsou vecne deti,tak ten starsi se vyblbne s tim mladsim absolutne.Mladsi se v nem zhlizi,je to pro nej vzor.Na pocitaci hraji stejne strategie,i kdyz samozrejme s rozdilnymi vysledky.Neumim si predstavit mit deti takhle za sebou.Vim,ze kdyz musis,tak musis,ale ja jsem nechtela muset.Sama jsem z rodiny,kde jsme byli po roce tri a bylo to hrozne.mamu pro sebe jsem nikdy nemela.Vsechno fungovalo,to jo,jak tu pisou maminky.Ale musel to byt vojensky styl,jinak by to proste mama nezvladla(bez babicek a jakehokoliv hlidani,plus vysoka skola a liga volejbal)Mama se taky zhroutila a skoncila ve 27.letech v LDN.(lecebna pro nevylecitelne nemocne)Se zaludkem.Dostala se z toho,ale problemy ma dodnes.Neverim,ze to muze nekdo planovat.myslim,ze to lidem proste nejak nevyjde,ale jit do toho dobrovolne?Nemuzu to pochopit.Navic my jsme jako sourozenci nikdy nijak moc k sobe netihli,jeli jsme jak stroje.Dodnes se nevidame,jen sms k narozkam a k Vanocum.
Eva, 2 kluci
  • 
11.4.2009 22:26:34
Tak mi to nedalo, abych nenapsala, naprosto souhlasím!! Naprosto přesné, ale zvládnout to jde. Starší už má 7,mladší 5, i když se někdy pěkně "pomlátí", vidím, jak si rozumí a to stojí za to vydržet ten náročnej začátek... I když, kdybych čekala, kdoví jak bych druhý zvládala jako "starší matka"... :-)Kompromisy a zvykání by došly na řadu později.... ale přece...
Jiřina
  • 
10.4.2009 21:16:26
No vidíš, tělo se po porodu zotavuje 2-4 roky, já během třech a půl let porodila tři děti, teď se během dalších tří jednou zotavím a mám to :-) Nesmíš to brát tak tragicky, jako hnusná uštvaná baba si rozhodně nepřipadám a budeš se divit, ale děti jsou radost i v počtu větším než jedna ;-) Zdravím, J.
Diva.Bara
10.4.2009 15:29:02
Annaham, každý to má prostě jinak, na tom není nic špatného. já mám děti blízko sebe a vyhovuje mi to moc, někomu to vyhovuje jinak. každý je jiný. ono ostatní možná trochu popudil způsob jak Kateřina svůj názor vyjádřila, vyznělo to tak že maminky co mají děti blízko sebe jsou jen služky, utěračky zadků, jsou uštvané... takhle to ale ve většině přídadů není, já mám 3děti do 3let, s pomocí manžela pracuju na půl úvazku, chystám se studovat a uštvaná fakt nejsem, rozhodně nejsem ani posluhovačka a hlídačka. ve většině případů je to prostě tak že čím víc toho žena na starosti má, tím líp si dokáže svůj čas plánovat a organizovat.
jako jednu z monoha výhod dětí blízko sebe vidím to, že bude daleko jednodušší trávit čas spolu jako rodina, výlety a pod, vše půjde dětem daleko lépe přizpůsobit... jasně že to jak to máme my doma je v urč ohledech obtížnější, ale ruku na srdce, nevidíš taky nějaké nevýhody v tom "vašem" věkovém rozpětí?
ANNAHAM
10.4.2009 15:07:34
Váš názor mi připadá nejrozumnější z těch, které tady čtu.Navíc se mi líbí i odvaha, se kterou jste ho napsala a postavila se tak všem maminkám, které se tak "obětují", snaží se sami sebe přesvědčit, že je jim fajn a čekají až bude líp. Vždyť to není třeba. Život je tak krátký, a je třeba ho užít. Moje dcery jsou od sebe 7 let, druhá se narodila když šla ta první do školy. Udělala jsem si takovou příjemnou přestávku v práci. Čekávala jsem s kočárkem na našeho prvňáčka před školou a pak jsme ledacos podnikali. Tento věkový rozdíl považuju za ideální.Každému bych to doporučovala. Děti se sobě nemusí přispůsobovat, každé už je úplně jinde, má jiné zájmy a potřeby, ale to neznamená, že by vzájemně nemohly komunikovat a být si prospěšné. Uvažovali jsme doko~:-D~:-Dnce, že až ta mladší půjde do školy, tak bychom si pořídili třetí. No, už to z mnoha příčin nevyšlo. Ale jsem ráda, že dnes mám dvě dospělé samostatné dcery, které spolu mají hezký vztah, i když starší už čeká druhé dítě a mladší ještě studuje.
Diva.Bara
10.4.2009 10:01:55
Moniko, dle naší zkušenosti to bude jen a jen lepší. nejhorší to bylo po příchodu z porodky kdy se dcera neuměla vyrovnat s jejich příchodem, žárlila. stále kojím (17m), takže i tohle bylo náročnější, nemohla jsem jim prostě strčit flašku a hotovo, navíc dcera si právě vyhledávala momenty kdy jsem nemohla zasáhnout (takže právě to kojení) a vyváděla neplechy. první půlrok byl krušný, ale pak to bylo už jen lepší.
znovu bych volila stejně, pozoruju že dcera (ale i jiná starší dítka takhle blízko těm mladším) mají k malým dětem moc hezký vztah, nebojí se jich a umí s nimi komunikovat.
hodně nám pomohlo dceru zapojit do péče, nechat ji mazat zadečky, občas s naší pomocí pochovat, nechat tlačit kočár...
mmch my pomoc nemáme žádnou, babičky se nehlásí (moje ano ale je daleko, tchyně nemá zájem).
Monika
  • 
10.4.2009 4:17:27
Tiez mame dvojcata, maju dva tyzdne a k tomu 26 mesacne dievcatko. Takze nas to vsetko "horsie" este len caka, aj ked mam obcas pocit, ze horsie to uz snad ani byt nemoze. Uz sa tesim, ked budu mat aspon pol roka, nebudu taki krehki a nebudem sa musiet bat, ze ich ta starsia bozkami pridusi:-) Zijeme v zahranici, takze pomoc mame len od manzelovej mamy a babicky, len to ako pomoc neberiem, starsia aj tak nechce, aby pre nu cokolvek spravili, vsetko najlepsie spravi maminka a tych malych mi nenakoja :-( Nastastie mam sikovneho manzela, ktory rad navari a uprace
9.4.2009 21:45:58
Půjčím vám Mikuláše!
9.4.2009 21:43:09
Nevím, nevadí mi, když Mikuláš kramaří a skoro všechno zvládnu dělat i s jeho "pomocí". Ale pochybuju, že by viděl někoho třískat pokličkou do prosklených dveří :-) Do koše věci vyhodil rád, ale ještě radši je vyndaval ven. Museli jsme mít asi rok koš na balkoně. On sice rád pomáhá, ale má taky dostatek vlastních nápadů a ještě víc energie. Je někdy jako chobotnice, když spolu vaříme, nevím kde se jeho ručičky objeví. Nestěžuju si, jen si myslím, že jsou prostě i výživnější děti ~;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 236 [Dalších 216 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.