| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš očkovací příběh

 Příspěvky 110 z 257 [Dalších 247 >>]
fyi
  • 
6.2.2015 13:35:42
bože já tu Mili tak lituju, že bych brečela, chudinka.
mě si taky nikolka narodila zdravá, po očkování hexa a trívi postupně
přestávla žvatlat, a rozjel se u ní těžký autismus, dnes desetiletá holčička
krásná, závislá doživotně na pomoci druhých, nemluví, jen skřeky, zná jen pár znaků znakové řeči, nedávno se teprve naučila čůrat na záchod atd.
Osminka
  • 
13.11.2008 22:27:53
Hani, a mohla byste mi prosím vysvětlit, jak homeopatika nahrazují očkování? Uvítám důkazy i odkazy, díky.
  • 
13.11.2008 22:25:24
Milá Renato,
Vy měli Trivakcínu, my Hexa a jsme na tom "stejně". My jsme zvolili Hexavakcínu pro syna v době, kdy ještě nebyla hrazená... Mysleli jsme, jak pro něj děláme to nejlepší... Hodně zkrátím a děkuji Bohu či komu-čemu, že nás nepotkala takováto hrůza jako Mili, ale super to také není. Synovi byl nedávno diagnostikován atipický autismus... po mnoha pátráních a poradách s odborníky mnoha oborů jsme vlastně dospěli k výsledku, že naše úžasná Hexavakcína ( respektive stabilzátory, které drží tu kupu svinstva dohromady ) mohou způsobit u citlivějších dětí ( s opožď.vývojem, trpícím na otitidy atp.) až takovýto problém. Syn začal po 3.očkování ( 18měs. ) ustávat v nabírání slovní zásoby, spíš se nějaká slovíčka i vytratila... Zrovna dnes jsem mluvila s naší pí.logopedkou a ta mi sdělila, že má, dle jejího názoru, 4HLUCHÉ!! děti díky HEXA!!!.Ona má sliné podezření, že spouštěčem totální hluchoty byla právě Hexavakcína ( do té doby byly děti vcelku zdravé..) U autismu či dysfázie v tom může hrát očkování také svou roli.
Jinak ale taktéž souhlaím s očkováním, jen by měli lékaři více uvažovat, zvažovat posunutí termínu ( myslím, že lze ze zákona až o 6měs.) atp. Spousta dětí by dohnala "své handikapy" a vakcinace by jin neublížila, nebo ne tolik...;((
Bohužel lobby výrobců vakcín jsou tak mohutné a lékaři na jejich výrobcích profitují, že i když se o podobných problémech šušká, nikdo na veřejnost nejde...


Petra
  • 
13.11.2008 22:15:34
Dobrý večer,
zamrazí člověku po přečtení takového příběhu. K tomu se snad nedá nic napsat. Jen snad, že podobné řádky mohou někoho varovat. Na druhou stranu my jsme zvolili Hexavakcínu pro syna v době, kdy ještě nebyla hrazená... Mysleli jsme, jak pro něj děláme to nejlepší... Také to hodně zkrátím a děkuji Bohu či komu-čemu, že nás nepotkala takováto hrůza, ale super to také není. Synovi byl nedávno diagnostikován atipický autismus... po mnoha pátráních a poradách s odborníky mnoha oborů jsme vlastně dospěli k výsledku, že naše úžasná Hexavakcína ( respektive stabilzátory, které drží tu kupu svinstva dohromady ) mohou způsobit u citlivějších dětí ( s opožď.vývojem, trpícím na otitidy atp.) až takovýto problém. Syn začal po 3.očkování ( 18měs. ) ustávat v nabírání slovní zásoby, spíš se nějaká slovíčka i vytratila... Zrovna dnes jsem mluvila s naší pí.logopedkou a ta mi sdělila, že má, dle jejího názoru, 4HLUCHÉ!! děti díky HEXA!!!.Ona má sliné podezření, že spouštěčem totální hluchoty byla právě Hexavakcína ( do té doby byly děti vcelku zdravé..) U autismu či dysfázie v tom může hrát očkování také svou roli.
Jinak ale taktéž souhlaím s očkováním, jen by měli lékaři více uvažovat, zvažovat posunutí termínu ( myslím, že lze ze zákona až o 6měs.) atp. Spousta dětí by dohnala "své handikapy" a vakcinace by jin neublížila, nebo ne tolik...;((
Bohužel lobby výrobců vakcín jsou tak mohutné a lékaři na jejich výrobcích profitují, že i když se o podobných problémech šušká, nikdo na veřejnost nejde...


Petra
Hanka
  • 
12.11.2008 14:27:20
Osminko, uznávám, že všeho moc škodí, občas je třeba využít i preparáty klasické medicíny, ale s tím očkování souhlasím s tím, že homeopatika můžou být kvalitní náhradou, hlavně u slabších dětí. Ale ctím názor každého.
Osminka
  • 
12.11.2008 14:07:37
Tedy Lucie, opravdu si diplomovaná zdravotní sestra myslí, že homeopatie si poradí s černým kašlem a záškrtem? Už jste někdy ty nemoci viděla? A viděla jste na ně zemřít malé dítě? A farmaceuti drží zbaběle pod pokličkou důkaz, že sladké pilule s naředěnou vodou je všelék lidstva nahrazující očkování? Tak tam je tedy konečně ta očekávaná a dosud neexistující studie dokazující účinnost homeopatie, u farmaceuta v šuplíku. Tohle je tedy fakt homeofanatismus:-(((.
Hanka, dcera 20 měsíců
  • 
3.11.2008 1:18:08
Dcera dostala vakcínu Priorix a po 13 dnech jsem jí objevila za pravým uchem asi 1 cm velikou tvrdou bouličku. Zatím žádné horečky, ani jiné reakce. Pediatr konstatoval, že je to uzlina, že se to někdy po očkování dělá a pokud jí to do 14 dnů nezmizí, budou jí brát krev kvůli krevnímu obrazu. Příliš důvěry ve mě nevzbudil a nyní po přečtení všech vašich příspěvků mám ještě větší strach. Můžete mi poradit, zda má někdo z vás obdobnou zkušenost, zda je to banalita, případně kam se obrátit na konzultaci? Mnohokráte děkuji.

A tobě Mili moc děkuji za tvůj příspěvek a přeji hodně síly do každého nového dne a mnoho zdraví celé tvé rodině.
Lida
  • 
2.11.2008 10:35:29
Nechci ti brat iluze, ale pokud udajne slo o "plany cerny kasel", tak zrejme slo o parapertusi, coz je nemoc podobna cernemu kasli, pozna se to laboratornim vysetrenim a proti ni se neockuje. Tj. ten muzou deti dostat bez ohledu na to, zda jsou ockovane nebo ne.
Helena
  • 
2.11.2008 8:29:48
Dobrý den Mili,
nevím, jestli to tu v diskuzi někde zaznělo, ale nenašla jsem to tu. Měla by být hexavakcína šetrnější než očkování podle starého očkovacího plánu? Nebo je to totéž a u Vaší dcery by možná vedlo očkování hexavakcínou k témuž smutnému konci? Nechci Vás tímto dotazem nějak ranit. Vím, že jste hexavakcínu po poradě s lékařem nedala, ale nevím, kde jinde se ptát a vy máte o tom evidentně hodně nastudováno.
Přeji hodně síly, modlím se za Vaši rodinu, ať to zvládáte. Musí to být těžké i po těch letech.
Předem moc děkuji za odpověď. Helena
Peta@Naty@Katy
1.11.2008 21:53:33
Příběh Milenky mne také jako mnohé z nás velmi zasáhl a po té, co jsem minulý týden byla s mojí Natálkou v nemocnici ještě více. Ta hranice mezi obyčejnou infekcí a život ohrožujícím onemocněním je velmi tenká a já musím poděkovat všem lékařům dětského oddělení nemocnice Bulovka a také naší doktorce, že tak rychle rozpoznaly ten rozdíl. Natálka měla "pouze" vyšší horečku okolo 39, hůře srazitelnou, trochu kašel a zvracela, s tím přišla i bolest bříška. Sama jsem nečekala, že nás pediatrička odešle do nemocnice a už vůbec ne, že si nás tam nechají. Takové příznaky má chřipka i silnější nachlazení, ale také to může být projev meningokokové či pneumokokové sepse a dalších nemocí. Natálka měla tu pneumokokovou sepsi a díky časné intervenci, rozboru krve a CRP vyšetření se na to přišlo rychle a ATB dostala velmi brzy a nemoc se vůbec nestihla rozšířit. Za dva dny byla zase čiperka. ATB brala nitrožilně 5 dnů a pak již doma per os. Naše Doktorka mi po propuštění hned oznámila, že další očkování spalniček odkládá na neurčito. Pro takto oslabené děti je to prý víc než vysoké riziko a případné doočkování bude řešit po zlepšení imuno testů. A jestli bych po této zkušenosti malé nechala naočkovat Prevenar? Určitě ne. Prevenar neochrání před všemi typy Pneumokoka, není tedy vůbec spásou před tímto onemocněním. Také je prý vyvinut spíše pro Americké prostředí, kde jsou jiné typy tohoto onemocnění.
Přeji vám všem pevné zdraví a Mili sílu překonávat tu bolest.
 Příspěvky 110 z 257 [Dalších 247 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.