| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětská hřiště a jiné pohromy

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 110 [Dalších 90 >>]
Ilona a její holčičky
  • 
23.9.2008 9:35:42
Souhlasím. Jenom nepijeme krabicové, ale máme na pravé moravské z blízké vinotéky. A teď v době burčáku .... mňam.
Božetěcha
22.9.2008 22:03:48
Text mě moc pobavil, i když jde o humor poněkud sarkastický, až černý. Hurá, někdo je na tom podobně jako já! Až na ten detail, že mě ničí dva kluci (3 roky a 9 měsíců), ale to vyjde nastejno...
22.9.2008 20:53:09
Bell, to je super článek. Veseleji bude, až bude chodit i Karinka a každá se rozeběhne jiným směrem. Nikdy jsem nebyla hubenější, než na konci RD (jedné bylo pět let a dva měsíce, druhé tři roky).
Adel, spojení houpání a matematiky :-D
22.9.2008 20:26:22
Svelkým zájmem jsem si přečetl tento článek.Autorka jistě promine,ale ještě teď si utírám slzy,jak jsem se smál.Ano jsem muž,jestli se tak můžu nazvat,ale i přesto si troufnu,trošku nesouhlasit s autorkou.Jistě návštěvaq hřiště,tak jak ho popsala ona,musí být horor.Mám dvě dcery,8 a 2,5 roku.Vzhledem k tomu,že jsem sim děti velmi přál,tak se jim,snad to tak mohu říct,věnuji maximálně.Po příjezdu z práce dostanu mladší z nich na starosti,aby maminka s tou starší,mohla napsat ůkoly.Už to stačí k tomu,aby člověk stratil náladu na vše,co má rád.Já ale prefweruji vycházky po venku,neboť tam je mnoho příležitostí,jak dítě zabavit.Pro mě je naopak mor,pokud musím s dětmi zůstat doma,protože z práce přijedu unavený,a když mám v sedě skládat třeba puzzle,tak to skoro vždy skončí tak,že po chvíly ležím obličejem ve skládačce a děti mě budí.Ale rada na závěr pro všechny rodiče.Buďme rádi,že jsou zdravé,lepší zlobivé než nemocné.
Karolka
  • 
22.9.2008 18:23:57
Přesně tak, jsem ráda, že to cítí i někdo jiný, třeba tato kritika Bellaně pomůe v jejím tvůrčím psaní :-)) ..?
Já abych pravdu řekla, tak bydlím na vesnici, hřiště máme na dojezd autem, takže pokaždé událost. Hřiště máme na zahradě vlastní, ale tam už nás to oba spolu moc nebaví. Jsou dny, kdy nemám náladu a taky jen tak houpu a mysl uniká kamsi do práce, jsou dny, kdy prcek křičí a nic ho nebaví déle než dvě minuty (spíš deset vteřin) a mě zvoní jeden telefon za druhým, řeším problémy v práci a jsem nervní, jsou ale dny, kdy si spolu vyrazíme do minizoo nebo na to hřiště a užíváme si každé chvilky. Sleduju, jak se prcek zapojuje do nenucené konverzace s dívkami jeho věku, jak se snaží vmísit do party předškoláků, užívám si to a vzpomínám na mojí mamku, jak si tohle užívala se mnou a jak jsou tyhle chvíle krátké a jak ty děti rychle vyrostou a už budu jenom vzpomínat nebo o tom napíšu knihu jako Bellana a pak si to s dětmi kolem krbu budeme pro zasmání číst a ony budou jen kroutit hlavami nad tím, jak byly nesnesitelné....
Mates-4děti¨18,15,5,2roky
  • 
22.9.2008 14:08:06
Milá Belano-moc jsem se jako vždy u tvého článku pobavila.Miluju své děti,miluju dětské akce,ale upřímně nenávidím hřiště,které moje děti-teď už jen ty menší,větší už poněkud odrostly,nade vše milují.Taky to tam vždy přetrpím a závidím všem maminkám,které mají čas si na hřišti číst,nebo povídat.Náš nejmladší-Štěpánek má o hřišti představu společné týmové práce-matka -dítě a stále láme rekordy,kam nejvýš a nejnebezpečněji vylézt.Děti klidně si hrající na písku beru momentálně jako dobrou reklamu,které mi se bohužel neúčastníme.No-ale protože jsem už zkušená matka-nebo bych jí být při 4dítěti už měla-tak vím,že ono to přejde a uteče jako voda,tak to prostě ještě chvíli musíme vydržet!A za pár let budeme na tyto oběti dané našim živým a tvrdohlavým ratolestem jen s láskou vzpomínat.V 4-5letech už Agátka určitě přijde na to,jak se rozhoupat sama a ty budeš mít volné ruce na houpání Sárinky!Pevné nervy a krásný den.Martina
Magda & 2
  • 
22.9.2008 8:52:29
Karolko, Petro, hezky a trefne jste to obe vystihly...diky. Mam pocit, ze v uzivani si detskych hrist nejsem sama. M.
evitka
22.9.2008 7:52:48
Ahoj, výborně jsem se pobavila a odstartovala tak další den také se dvěma dítky v patách (1,5 a 3 roky). Já si zase podobně jako pisatelka občas připadám na rodinném výletě, který nám s manželem dokáží děti pěkně přeplánovat a nikdy neopomenou totálně zasabotovat původní cíl výpravy, který si dovolil být někdy jiný než dětské hřiště, zoo, voda, kameny a bláto :-) Celkem upřímně se už těším na dobu, že někdy budou stejně jako já unesení z úžasného výhledu z rozhledny, z majestátného hradu, užiju si s nimi delšího než minutového ležení na pláži, pohodové návštěvy restaurace a tak... Ale určitě pak zas budu nostalgicky vzpomínat na to, jak byli malí a jak se mi svými opatlanými ručičkami sápali po krku a něžně na mě volali maminko. Inu, pro zachování psychického zdraví se radši v blízké době budu přizpůsobovat s výběrem výletních cílů mým ratolestem a když se náhodou povede i nějaký "dospělácký" výlet, budu za to vděčná a budu to brát jako bonus navíc:-)
Petra
  • 
21.9.2008 23:35:55
Souhlasím s tebou - články Bellany tu čtu už dlouho a ze začátku se mně nesmírně líbily - popisy toho, kterak se začala starat o malou Agátku atd., byly skvělé, psány vtipně a s lehkou nadsázkou - je nám myslím všem jasné, že to je POUZE nadsázka a pokus o humor, že Bellana ve skutečnosti není tak iritována jakoukoliv činností týkající se jejích dětí :-) (to by o nich tuším raději ani nepsala a už vůbec ne zábavně...) Ale v poslední době už mě Bellaniny články taky tak neberou (Bellano, promiň... sama nepíšu, tak nemám co kecat, viď? :-) ), právě proto, že jsou už moc prvoplánové - snaha o vtipné vyjadřování za každou cenu, hraničící pak už mnohdy s ironickou křečí, texty hemžící se tak složitými větnými konstrukcemi a obraznými vyjádřeními, že je mnohdy už problém zapamatovat si začátek, než dojdu na konec.... Už z toho na mě čiší snaha být za každou cenu "dobrá glosátorka a ironička".
Nu ale pryč od literární kritiky k obsahu :-) Taky patřím k matkám, které si návštěvy dětských hřišť užívají. Máme jich v okolí víc, tak je taky střídám, a nemám tudíž žádnou pevnou partu kamarádek, ale občas s někým ráda prohodím pár slov, jenže nejvíc mě baví právě to poskakování kolem mého prcka - jsem divná... :-)) A moc nechápu ty matky, co tam sedí s knížkou, s MP3 přehrávačem nebo jen tak znuděne koukají do prázdna a svých ratolestí si vůbec nevšímají. Mě baví houpat, dělat bábovičky, dělat záchranu na skluzavce atd. Baví mě si u toho s tím svým batoletem povídat, všechno komentovat a o všem mu vykládat (vždyť jak jinak by se naučilo mluvit a vnímat věci i pomocí slov?) a poslouchat ty jeho komentáře a poznámky, tak směšné a milé v jeho věku. Uvědomuju si, jak strašně krátké tohle období je. Za chvilku už nebude chtít jít na hřiště se mnou a nebude ho bavit hrát si se mnou. Takže já doufám, že ještě nějakou dobu budeme spolu brázdit hřiště a houpat a běhat a klouzat a sypat po sobě písek :-))
katka
  • 
21.9.2008 22:30:16
Já mám dvojčata a na hřišti kam chodíme, jsem vždy za exota. Jelikož naše skoro čtyřletá dítka mají zcela rozdílné zájmy. Jedna má velmi ráda houpačku, druhá nejraději leze po skluzavce, ale néklouže, leze vždy z druhýho konce, tak lítám od jedný k druhý a neustále někde někoho chytám. Vždy sme výborná atrakce. Ostatní maminky si čtou nebo kecají, jednou jsem si vzala sebou na hřiště časopis, ani jsem ho nestačila otevřít.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 110 [Dalších 90 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.