| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ráj na vaší zahradě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]
31.8.2008 7:38:42
100% souhlas se vším, co píšeš! (plácání po zadku s tím totiž vůůůbec nesouvisí - byť to taky nesnáším ;oD ). Ale taky jsem pro výchovu dítěte "tvým" stylem a přijede mi jako 100% účelný, správný a dítěti prospěšný. Hezkou neděli
30.8.2008 11:48:20
Magdo,

to, že ti sáhne na zadek šéf je jiná - ano, není to dobře. Na stranu druhou, když to někam poženu, vyhodí mě stejně.
Neříkám, že se mi to líbí - říkám, že je to tak. Z Tachmuda jste tu udělali deb!la, přesně jak píše Katka - on z toho nedělá normu. A abych pravdu řekla, vím nač narážel, akorát měl možná použít lepší příklad - např. přidržení dveří, což už se někde považuje za nepřípustné taky.
Když tu čtu ty diskuse...není to o diskutování, ale o vzájemném napadání a slovíčkaření. Fakt aby si tu člověk dával bacha na písmenka. Ztráta času, mějte se tu hezky.
Dáňula
30.8.2008 11:27:33
Tatchude, ty saďoure, takhle mlátit dítko. Sociálku na tebe. :-D No přiznám se, že taky uplatňujeme výchovnou metodu: dvakrát Komenský, potřetí Frištenský. Tudíž taky občas vysvětluju ručně. Ale když chci, aby se dožil aspoň dalších narozenin, tak mi občas nic jiného nezbývá (a že jsem zkoušela i tu domlouvací metodu, jít příkladem ...atd.). On je to moc hodnej a rozumnej kluk, ale jak mu rupne v kouli a něco si umane, tak je každý slovo marný. A zavřít ho na vyvztekání do pokojíku, tak odjistí okenní pojistky a odejde oknem udělat si to, po čem jeho srdce plane(už se nám stalo, naštěstí v koupelně v přízemí - byl docela šok, když si přišel dveřma pro něco do pokoje ani ne 2minuty poté, co měl být v té koupelně, v pokojíku jsme ho sbírali z parapetu, po chvilce, co nám došlo, že vlastně by to mohl zkusit). A vzhledem k tomu, že má pokojík v patře je to dost o ústa, takže občas prostě nějaká ta výchovná na zadek přiletí a světe div se, přehodnotí (většinou) své cíle a už to nemusí tak nutně. Ať to bylo cokoli. Takže na každého platí něco jiného.
Jinak co se Tačůda týče, taky nevím, jak se to píše, ale v té brusli byl boží. :-D
Jinak toho plácání po zadku, neznám (krom mého táty, který tak občas plácne mámu a mě, která toto sexuální obtěžování občas praktikuje na svém mužikovi)nikoho, kdo by po zadku plácal, navíc cizí osoby a na veřejnosti, takže taky nějak nechápu, odkud se to brojení bere, ale očividně to spousta zde přítomných zažívá dnes a denně, tak se i tací jedinci najdou. Osobně tohle mi někdo úplně cizí někde udělat - plácnout mě po zadku, tak by mě to tak překvapilo, že bych se na žádnou reakci pravděpodobně nezmohla. Jen bych zírala oněmělá úžasem, co za lidi taky chodí po světě. :-D

madelaine
30.8.2008 11:08:07
Dáňulo, můžu se zeptat, jak jde plácání mimo tebe? Nikdy tě nikdo neplácnul, nebo ti to nevadí?

Ad plácání mezi lidmi: OK, zkusím to naposledy, i když předem tuším, že je to zbytečné.
Existuje termín postkonvenční morální usuzování, který je z hlediska morálky vývojově nejvýše. Zakládá se na principech a hodnotách, které jsou platné nezávisle na autoritách (skupinách i jednotlivcích), jež tyto principy zastupují. Jde o respektování všeobecných individuálních práv; rozhodování je založeno na abstraktních etických principech a respektuje lidskou rovnost a důstojnost.

Jinak tě samozřejmě z ničeho neobviňuju, ale ten příklad byl fakt blbě zvolen
~j~
Tatchud 29 let, syn 2roky+5měsíců
  • 
30.8.2008 10:55:29
A sakra jsem odhalen - já Tačůda zašifroval do podoby Tatchuda, protože jsem nikdy neviděl jak se to píše a vida, někdo na to stejně přišel. Ale já jsem o krapítek hezčí - mám trochu zdravější barvu.
Mne nenapadlo v tý rychlosti psaní při uvádění příkladu, že se někdo tak upne konkrétně na ten zadek a nepochopí, že je to jen neuniverzální příklad zdlouhaváho řešení problému, který ve svý podstatě s tématem dětských superbezpečných hřišť nemá vlastně nic společného. Jelikož já, v mém okolí nikdo mne ani manželku přes zadnici neplácá, netušil jsem, že to je větší problém než bezpečnost dětí.
Tatchud 29 let, syn 2roky+5měsíců
  • 
30.8.2008 10:42:46
Asi nepochopím - jí totiž vůbec nepsal o "prdeli", zadku nebo o přijatelných fackách. Vynechte už z toho konečně tu hajsavou část lidského těla a uvidíte o čem jsem psal (v druhým pokusu už raději uvádím i jiné příklady zbytečné složitosti vyřešení problému).
Jistě se teď dostanu do pozice tyrana malých dětí (stejně je pak sežeru večer s tatarkou), ale já vychovávám své dítě stejně jako naši mne - nepomáhá sáhodlouhé vysvětlování fyzikálních zákonů ročnímu dítěti. Stejně se mi tlemí do očí a nerozumí mi. Nenechávám své dítě liberálně hrabat do zásuvky s vědomím, že je demokracie a každý si může dělat co chce. Přestože máme byt kompletně zabezpečený krytkami zásuvek a mohl bych ho jen občas preventivně lehce upozornit tlumeným hlasem (to abych ho nevystrašil),jsem takovej sadista, že pokud mne dvakrát neposlechne potřetí dostane přes ruce. Ano, jsem bezcharakterní člověk, který své dítě raději naplácá přes ruce (ó jak kruté), než abych ho viděl seškvařenýho u zásuvky na návštěvě, kde extra kvůli nám nevybavili byt krytkami. Ano občas na mne kouká ukřivděně (za to bych měl jít alespoň na dva roky do lochu), ale je živý a zdravý a o tom, že elekřina je nebezpečná ho nemusím přesvědčovat krátkým zapojením jeho těla do sítě jen proto, abych ho nemusel plácnout a usínal s čistým svědomí toho, jak jsem mírumilovnej otec, který svého syna nikdy neuhodil a ani na něj nezvýšil hlas.
Naše dítě rozhodně nepatří mezi obletované mazánky, ze kterých se časem vyklubou zfetovaný povaleči, kterým se nesmí nic říct, protože na to nejsou zvyklí. Než aby z něj vyrostla takováhle neužitečná lidská troska pro ostudu - tak z něj raději toho člověka se slušným chováním postupně "uplácám" (ne vymlátím).
Když se totiž formuje např. strom hned od špičky (tj. jen ten jeden prut čouhající ze země), tak stačí na vytvoření krásnýho stromku pozvolné malinkaté zásahy stříháním. Když ale nějaký jelito tohle stříhání zakáže nebo z vlastního pohodlí ignoruje, tak za pár let tam roste nevzhledná neplodící rozsochatina, která vyžaduje brutální zásahy pilou, ale stejně není zaručeno, že z toho někdy ještě bude trochu vzhledný strom k užitku. Stejně tak bych to mohl přirovnat k výchově štěněte atd.
Magda
  • 
30.8.2008 10:35:01
Když ti šáhne na zadek kolega, můžeš mu dát "ceres", on se ti bude vyhýbat - je to ok. Ale co když tě poplácá šéf - dáš mu ceres, on se ti bude vyhýbat, ale už ti třeba taky nedá prémie, nepovýšíš, dostaneš horší práci, zkrátka může ti dělat v práci pěkný problémy. Pak si to ženská radši rozmyslí, jak to laškovné chování šéfa přijmout, a jak na něj reagovat. Nadřízení muži využívají-zneužívají svého postavení v práci a štve mě, jak to někdo zlehčuje, a tento všeobecný postoj brání tomu, aby se s tím něco dělalo.

K tématu - my jsme udělali pro děti na plácku před domem pískoviště, houpačku - ale nejoblíbenější je keř a strom, pod kterým se můžou schovávat a můžou na něj šplhat a sedět na větvích. Ale děti, které přijdou jen na návštěvu, ty milují všechno.
Magda
  • 
30.8.2008 10:33:31
Když ti šáhne na zadek kolega, můžeš mu dát "ceres", on se ti bude vyhýbat - je to ok. Ale co když tě poplácá šéf - dáš mu ceres, on se ti bude vyhýbat, ale už ti třeba taky nedá prémie, nepovýšíš, dostaneš horší práci, zkrátka může ti dělat v práci pěkný problémy. Pak si to ženská radši rozmyslí, jak to laškovné chování šéfa přijmout, a jak na něj reagovat. Nadřízení muži využívají-zneužívají svého postavení v práci a štve mě, jak to někdo zlehčuje, a tento všeobecný postoj brání tomu, aby se s tím něco dělalo.

K tématu - my jsme udělali pro děti na plácku před domem pískoviště, houpačku - ale nejoblíbenější je keř a strom, pod kterým se můžou schovávat a můžou na něj šplhat a sedět na větvích. Ale děti, které přijdou jen na návštěvu, ty milují všechno.
Dáňula
30.8.2008 10:17:36
:-D Tatchude, dík za pobavení. Konkrétně znásilnění - od toho ji každá má. Ač jinak hodně hnusná věc, tahle věta mě rozsekala, až jsem si vzbudila dítě co mi tu podřimovalo na rameni. :-D Plácání po zadku jde mimo mě. Četla jsem ten původní příspěvek a hned mě napadlo - to zas bude reakcí, jak je to sexuální obtěžování a jakej jsi prasák či co ... a ono to tak fakt dopadlo. :-D Njn, holt blbej příklad.
Ještě mám takovou osobní otázku - Tatchud - to je podle té ropuchy z Čáryfuka? I když to bylo možná trochu jinak, jen se mi vždycky pod tvým nickem vybaví ta ropucha ve svém vozítku - kolečkové brusli. :-D

No a k tématu zahrada je ráj, či jak to bylo. Děckám jsme udělali na zahradě pískoviště, věž se skluzavkou, houpačku s prolejzačkou, bazén ... a ten, co už chodí a vymýšlí ptákoviny, tak si stejně nejvíc vyhraje se zahradní hadicí, starým sundaným okapem a nějakými těmi šutry a prkny, ze kterých staví pro okap stavební veledíla, aby následně mohl tamtudy pouštět vodu a koukat, jak teče podle jeho představ. Když utnu přísun vody, vezme na milost pískoviště a pouští tamtudy místo vody písek. I když se sem tam během stavby zajde sklouznout, pohoupat či jinak zabavit. Ale když chci, aby se fakt zabavil, stačí posekat kousek zahrady a on se zabaví hrabáním a odvozem trávy - což na rozdíl ode mne dělá strašně rád. :-D Ale zase jen chvíli, takže se hrabání nevyhnu ani já. Zkrátka ho baví kdejaká manuální práce, nejradši ze všeho betonuje. To je strááášně důležitej a užitečnej a jakékoli betonování v nejbližší rodině se bez něj neobejde. Vlastně ty herní prvky na zahradě ani nepotřebuje, ale už je tam má a já se aspoň můžu chodit klouzat a nikdo na mě nekouká divně jako tomu bylo na dětským hřišti. :-D
Sám ven zatím nechodí, je mu 4,5 a v sousedství jsou samí puberťáci, nebo mimina nebo důchodci, takže ani pořádně nemá s kým. Ale i to časem přijde a já jen budu trnout strachy, jestli se vrátí živej, zdravej, v celku. Protože když si vzpomenu na ty naše jalový nápady, tak si nedělám iluze, že by byl jinej.
madelaine
30.8.2008 9:49:51
Jaksi ti nedochází jedna věc – že procento magorů v populaci se nezvýšilo, jen se o nich dnes, i díky těm „zkostnatělým starým pannám“, víc ví. Snažily jsme se ti s Libikem vysvětlit, že to není žádná hra na svobodu, že fackovat se není v naší společnosti přijatelné a pravidla musí být.
Ale ty nejradši mluvíš o prdeli, tak to je ztráta času, kdo není na příjmu, tak stejně nepochopí.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.