| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pomočování dětí pohledem psychologa

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
danny2
25.7.2010 18:37:07
děkuji za velice obsáhlý příspěvek jsem nesmírně ráda nebot synovi je 5 let a něco stále se setkávám s ponižováním a odmítáním na různé akce pro děti díky ,,nočním nehodám"vyšetření vše vpořádku prý jen nesepne mozeček a nedá mu vědet spí jak dřevo probudit ?neustálé vstávání a praní se na wc tak vypadá má noc vstává o pul šesté sám a chodí spát o desáté .vyčůraný,upravený pitný režim a stejně zatím bez ůspěchu:-( pevně věřím že dopadneme ůspěšně jako vy děkuji ještě jednou ....:-)
Hanka
  • 
22.10.2008 20:24:39
ahoj, moc by mi pomohly jakékoli informace. Synovi jsou 4 roky a dosud jsem se tímto problémem netrápila, ale už jsme byli na nefrologii a řešíme denní i noční pomočování. Vůbec jsem o tomto problému nevěděla, až jsem si tu přečetla všechny příspěvky a zachvátila mě celkem děsná představa, že to bude trvat třeba i několik let, nebo snad i celý život - hrůza a chudák kluk.
buriankovahana@seznam.cz
12.9.2008 10:03:52
Ahoj maminky, píši ohledně počůrávání.Vytkoušeli jste kineziologii?Mám kontakt na velmi dobrou kinezioložku, která by Vám mohla pomoci.Mohu Vám zaslat i článek od ní.Nestyďte se mi napsat ráda Vám pomohu a dám Vám na ni číslo.
8.9.2008 8:06:22
Dobrý den
také bych ráda přispěla naší zkušeností. Máme jednu dcerku nyní skoro 12 let. Počůrává se nepřetržitě od malinka - tzn.že se nikdy počůrávat nepřestala. Postupně se ta intenzita snižuje, byly doby, kdy byla počůraná denně, teď se nám to stane sporadicky. Už se skoro 3 měsíce nepočůrala, chtělo by se mi do světa křičet, že už to máme za sebou a počůrávání můžeme zamávat:o)) Kéž by..
Anička jezdila od mala na školky v přírodě, ve školce to brali, netrestali jí za to. Ve škole žádné školy v přírodě nemají, ale jezdí na tábory, tam je to také v pohodě. Dnes je jiná doba a tyto děti se neberou jako něco, co přitěžuje. Docela často u nás spí i holky ze třídy, které to o Aničce vědí, není to pro ně nic zvláštního, prostě jí tak berou. Léky nám žádné nezabraly, byly jsme i v lázních, to si myslím, že bylo ku prospěchu.
Moc soucítím se všemi, kteří si tímto prochází, není to jednoduché, ale musíme být těm našim zlatíčkám oporou, oni za to nemohou a trápí se tím strašně moc.
Děkuji všem, kteří dokáží otevřeně mluvit, protože to může bát ostatním rodičům přínosem.
Dana
  • 
2.9.2008 23:25:29
Jistě, nemyslela jsem to tak, jenom se bojím, jestli spolužáci budou natolik rozumní, že to tak budou taky brát. Jestli to tak bývá, tak tím líp. Rozhodně přeju, ať to dobře dopadne...
evula
  • 
2.9.2008 13:57:26
Ja som tuto "chybu" (davat na noc plienku) robila do synovych 8 rokov. Najprv sme vysetrenia odkladali, lebo bolo jasne, ze ide o primarnu enurezu (nema to psychologicke pozadie), syn bol v niektorych ohladoch trochu pomalsi, proste sme tomu nechali viac casu ako je obvykle. Tiez som sa obavala, ze mu hned nasadia lieky (hormon nahradzajuci prirodzeny hormon, ktory znizuje tvorbu mocu pocas noci),comu som sa chcela vyhnut :(.

Nakoniec som sa predsa len rozhodla ist k lekarovi a dnes nelutujem. Pred rokom mal 2-4 nehody za tyzden (jedno ci mal plienku alebo nie) aj pri budeni 2 hodiny po zaspati,dokonca niekedy viackrat za noc.
Lekarka zistila, ze ziadny problem (ladviny, mechur) nema, chyba iba ten hormon.
Rozhodne zakazala pouzivat plienky a predpisala lieky.
Na zaciatku sa postupne znizila frekvencia nehod, budili sme ho na zachod....
Po necelom roku liecby sa zacal sam budit na zachod, lieky este berie, ale chcem si dohodnut s lekarkou postupne vysadenie. Nehodu nemal vyse 1 a pol mesiaca. Teraz vlastne ani nevieme, ze je enuretik, iba si vecer musi dat tabletku. Velmi nam to pomohlo.
Milajska
2.9.2008 12:39:38
Milá Jano,
mám dvě dcery - 13letá se už 5 let nepočůrává a se 7letou to prožíváme od jejího narození až do teď. Prakticky čůrá skoro každou noc. V první třídě byla na ŠvP, pouštěla jsem ji s obavami, ale vše bylo O.K. A to hlavě díky pochopení a vstřícnosti učitelky. Měla v "záloze" igelitové prostěradlo, ranní hygienu po počůrání prováděla u paní učitelky na pokoji a nebo ve společné koupelně. Paní učitelka si promluvila s holčičkami, které byly s dcerou na pokoji a dcera se nesetkala s jediným posměškem.
Léky tenkrát zabraly u starší dcery (Melipramin) a u mladší jsme toho zkoušeli už víc a bez výsledku. Naprosto ŽÁDNÝ efekt. Někdy se mi chce až brečet beznadějí, protože to dceru trápí. Před ní jsem "hrdinka", mluvíme spolu pozitivně, netrestáme ji. Škoda, že nám to kazí ostatní členové rodiny - třeba bývalý manžel jí říká, že je ostuda atd...
Hlavu vzhůru a přeju hodně štěstí!
Milada.
Houkačka
  • 
1.9.2008 14:45:07
Předně by dítě mělo vědět, že to není ostuda, ale důsledek zdravotního problému. Slovo ostuda by ve spojení s enurézou nemělo být vůbec spojováno.
Líza
30.8.2008 18:28:17
Jnao, coby zdravotník na švp jsem opakovaně zažila kluky v první, druhé třídě, kteří měli tenhle problém. Ale oba jeli vybaveni léky. Jeden užíval nosní sprej, druhý Melipramin. Oběma se za ten týden jedna nehoda přihodila, oba měli pod prostěradlem jednorázovou podložku pro případ nehody, jejich kamarádi z pokoje o problému věděli, i když my dospělí jsme byli naprosto diskrétní.
Nepíšeš, zda máte s léky zkušenost, ale možná aspoň za vyzkoušení toho spreje by to stálo, třeba by to umožnilo dceři na švp jet a přežít ji bez nějaké ostudy... A hodně bych dala na to, jak se cítí ve třídě a jestli by byla na pokoji s takovými kamarádkami, které by ji podržely a nepomlouvaly...
lklasinka
30.8.2008 18:22:32
myslím si to samé, čím víc se bude bát, že se počůrá, tím větší je pravděpodobnost, že se tak stane. Ale je mi docela jasné, že by hrozně ráda jela a jestli nepojede, bude se cítit hrozně, aby se pak nerozjel nějaký horší psych. problém. Tak se s ní domluvte, že jí dáte s sebou deku, a když se počůrá a´t to nikomu neříká a dá si pod sebe deku, ráno to vyřeší jenom s paní učitelkou, deka uschne a hotovo. :-D:-D
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.