| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se cítím sama

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]
31.5.2008 7:33:59
Já si manžela s sebou na gyndu v těhu nevodila, nějak mě ani tenkrát nenapadlo, že bych měla..
Nicméně dodnes si zpětně myslím, že jsem ho ochudila o zážitek, když neviděl první ultrazvuk ve 12 tt. (nebo kdy se dělá), protože mě samotnou tenkrát překvapilo, jak moc mě zasáhlo to mímo na UTZ vidět.

Takže úplně chápu, že chlap na UTZ ano a souhlasím s názorem, že je chyba zdravotnického zařízení, pokud při tom není zajištěno soukromí ostatních pacientek. To by snad mělo být zajištěno bez ohledu na to, zda tam mezi ně nějaký muž difunduje nebo ne.
30.5.2008 20:31:26
Je to normální. Od manžela to sice neznám (asi to musí být pro tebe moc těžké), ale od svého táty. Vnučky ho vůbec nezajímaly (dá se říct že ani očičkem nezavadil), ale jen do té doby než začaly komunikovat s okolím. to se pak děly věci :-))) Vzal kopačák a šel je učit hrát fotbal, ukazoval jim jak se sedí na nočníku,......... když byla nejstarší miminko, tak jsem ho jen jednou zahlídla jak se nad ni naklání - v tu chvíli si asi myslel že nikdo není v dohledu. U syna to bylo jiné - přišel za náma do porodnice, moc se divil že si může jít sednout do jídelny a tomu, že může může jít dokonce i ke mě na pokoj nechtěl věřit. Chválil si, jak se v porodnici kde se narodili všechny jeho děti změnily poměry. Prvního a zatím jediného vnuka si užíval už od začátku a starším holkám se věnuje skvěle. Jen to asi trochu dýl trvalo než se smířil s mrnaty, které mu po pár měsících začali říkat dědo.
Jíťa
  • 
30.5.2008 17:00:00
my to o svých chlapech většinou víme. Bohužel v těhotenství to nechápeme. Hormony udělají své...
helena 6
  • 
30.5.2008 16:27:24
"už se těším, až to miminko vykoukne, je to pořád takové ´abstraktní´ v tom bříšku" :-) a to už naše mimi kope až až :-D
30.5.2008 16:06:08
Tak to je super :-D R^ R^ R^ Když jsem to přečetla mému muži, tak prohlásil, že šak jasně, vždyť to je projevování zájmu, protože je třeba zjistit všechny technické podrobnosti :-)

Což mi připomnělo, když jsem se ho kdysi ptala, jestli by šel (zatím hypoteticky) k porodu, tak prohlásil, že asi jo, že to musí být celkem zajímavé - ne aby mi byl oporou, aby viděl zázrak zrození nebo co, ale proto, že to bude zajímavé - něco jako: "Viděl jsi včera ten přírodopisný dokument o žralocích?" "Jo, viděl, to bylo fakt zajímavé." :-)

Takže já bych si, být autorkou, zase ten "nezájem" tak nebrala, chlapi to prostě prožívají jinak a v souvislosti s jednou záležitostí se zajímají o jiné věci než my...
  • 
30.5.2008 14:41:55
Moc děkuju za tak odvážný, intimní a docela zásadní příspěvek. To se jen tak nečte...
  • 
30.5.2008 14:39:39
musím říct, že jsem měl nutkání napsat něco o tom jak prožíváme a (ne)dáváme najevo pocity. Ale po přečtení všech příspěvků jsem úplně nadšený :o) tolik empatie a pochopení směrem k vašim chlapům, to je nádhera. Jako muž nemusím nic dodávat, vystihly jste to nádherně. Takovou diskusi je radost číst. Už dlouho jsem neměl z přečteného tak dobrý pocit...
simka02
30.5.2008 14:29:45
...nasávající otec... to se povedlo :-D
simka02
30.5.2008 14:19:20
Nechci komentovat emoční pochody těhotných, každá to máme jinak. Stejně tak je každý nasávající otec jiný. Proto mi nepřijde podivný ani jeden přístup ("UTZ-táta" ani "počkám,ažsetonarodí-vyroste-odmaturuje-táta";).

Rozhodně ale chci podotknout, že jsem ráda, že mám doktora, u kterého se mnou můj muž může chodit na všechny kontroly, aniž by svou přítomností rušil ostatní těhotné. Já osobně bych rozhodně k doktorovi, kde musím sedět "naostro" s močí v ruce v kolektivu dalších těhotných, nechodila. ;)
Ajka
  • 
30.5.2008 11:50:01
Myslím si, že je to přesně tak....manžela jsem viděla plakat také jen 1x a bylo to pro mně opravdu hrozné, cítila jsem totální paniku....několik let jsem se snažila, aby právě "více" byl dle mých představ v otázce "vciťování se", ale te´d jsem ráda, že se nedal a zůstal takový jaký byl.....ono kdyby se ti chlapy začli chovat, tak jak my chceme, tak myslím, že bychom je za pár měsíčů vlastně "nechtěli" :)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.