| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zadeček v bavlnce II - rok poté

 Příspěvky 110 z 359 [Dalších 349 >>]
Martina
  • 
12.3.2009 16:32:13
Je to sice stará diskuze,ale nedá mi to reagovat.Já sama jsem si koupila menstruační kalíšek,protože jsem alergická na vložky a tampony.Jsou plné chemie,běliel a popřípadě ještě voní:(Než jsem objevila kalíšek ,menstruace byla deš a hrůza.Ale k věci.
Ted jsem těhu.A vím bezpečně že moje mimi bude na látkovkách.Protože co když bude jen zpoloviny citlivka jako já?Kdybych sama nebyla cíťa jak já říkám,nikdy bych nepoznala jaké to je pařit si partie v igelitu,gelu a dalších sragorkovinách.Tak jak bych to mohla dělat někomu kdo se nemůže bránit?A jen tak mimochodem,pracuji v nemocnici a vím co dělají pleny,jiným co nemají volby.....takže dámy,neodsuzujte to co jste sami nezažily.
  • 
2.6.2008 18:53:50
No já tady nejsem registrovaná, jenom si tak pročítám tuhle diskusi, a ty nejfanatičtější a nejagresivnější poznámky zazněly jednoznačně od příznivkyň jednorázovým plen.
JJ Jitka JJ
5.5.2008 15:57:46
Milé maminky, taky bych se ráda přidala k diskuzi.Mám doma dvě děti a třetí se má za pár dní narodit. Látkové plenky jsou podle toho, co tady čtu, určitě bezva, ale bohužel nemá každý úplně svobodnou volbu vybrat si. Máme tzv.minikoupelnu, prádlo peru 6 x týdně a zaplní vždy všechny šňůry. Schne do rána, kdy věším další várku. Nevím, kam bych ty 2 - 3 pračky navíc umístila. Venku za mokra a v zimním období věšet nemohu a i v létě je to problém, sousedi pod námi kouří a všechno to jde do prádla. Na domluvu nereagují :(. Taky by mě zajímalo, kde a v čem skladujete počůrané plínky před praním. Nám se do koupelny nevejde už vůbec nic, kvůli přebalovacímu pultíku jsme z obýváku museli odstranit stůl a k dětem do pokoje mezi hračky a učení mi plenky nějak nesedí. A kam dáváte ty čisté? Určitě je jich pěkná hromádka. Papírovky se v neprodyšném obalu dají dát i na pár týdnů do sklepa, takže je doma vždy jen jedno balení. Navíc mám za sebou i tuto zkušenost: První dítě jsem balila do klasických čtvercovek a dcera byla často opruzená, věřím ale, že dnešní plenky už jsou jiné. Syn vyrostl na "pamperskách" a měl zadeček vždycky v pohodě. Četla jsem tu i dost opačných zkušeností, každý to má jinak. Myslím ale, že dost maminek má podobné prostorové problémy jako já a proto zůstává u papírovek. Nezdá se mi, že bychom kvůli tomu byly nějak "horší", případně méně ekologicky uvědomělé. Z tohoto hlediska dodržujeme všichni klasická pravidla jako: kam můžeš dorazit pěšky, nejeď autem, tříď odpad, nekupuj, co nepotřebuješ, ať zbytečně nevyhazuješ, nekuř, atd. Zdá se mi, že se tu problém plenek jeví větší, než ve skutečnosti je. Každý podle své volby nebo podle svých možností.
Zdravím všechny. Jitka
Pupil
  • 
5.5.2008 9:56:40
Tyto dvě značky jsou fakt nejlepší. Já jsem byla jako ta pisatelka pár řádek nade mnou. Dvě děti po roce, klasická pračka, vyvařování, máchání, žehlení. Přesto na látkovky a to DNEŠNÍ moderní látkovky nedám dopustit.Používá je dcera pro vnouče a jsou bezvadné. Práce s tím není skoro žádná. Pračka vypere, a žehlit se nemusí.(Na praní používá mýdlové ořechy - minimální náklady) Miminko má sice mezi nožičkama větší balíček než z jednorázovek,ale je to zdravější na vývin kyčlí. Protože se náš prcek narodil předčasně a dcera sním chodí na kontrolu na neonatologii, tak dětští lékaři byli z těchto plenek nedšeni.Dokonce dceru požádali o malou ukázku plenek ostatním maminkám. Zdraví babička Pupilka
4.5.2008 18:36:49
Omlouvám se špatnou informaci, ani ty plínky Alana nejsou 100% rozložitelné. Jsou k dostání i v ČR a vnitřek je rozložitelný pouze z 20%. Ale opravdu jsem si myslela, že jsou. nějak jsem si to v té němčině špatně přečetla.
Míša
  • 
2.5.2008 16:30:34
Asi záleží na zdroji, někde říkají i do roka, záleží i na citlivosti pokožky.
1.5.2008 23:44:22
Nesnažím se z plenek dělat nové náboženství - upřímně se docela těším, až se jich za rok zbavíme ;).
Jen jsem chtěla napsat, že to pro mě byl další krok na nějaké cestě. Poznala jsem díky tomu něco novýho (i spoustu nových lidí) a začala jsem o spoustě věcí přemýšlet jinak nebo víc (?).
Třeba o tom, co jíme, co používáme, jestli některý věci fakt potřebujeme a tak. Prostě se hodně věcí změnilo, což není jen zásluha plenek, ale mají na tom podíl ;)
Ono s psaným slovem je to těžký - nemůžeš dovysvětlit, každý má trochu jiný vnímání slov...
1.5.2008 20:22:46
Nemají všichni možnost volby.. děti ne. Ty budou mít na prdce to co jim vybere jejich matka... ~j~

Jednoduché testování.. jednu periodu používejte látkové prací vložky, nebo jednorázové z biobavlny a druhou používejte "supersuchý pocit bezpečí" ... ucítíte to na "vlastní prdel" :-D:-D:-D
Líza
30.4.2008 13:13:17
A proč desinfekce?
30.4.2008 13:10:47
Tak 60 je krátkých i na salmonelu, žloutenku a další roztomilá zvířátka. E coli máme ve střevě všichni.
 Příspěvky 110 z 359 [Dalších 349 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.