| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O člověku, co nikdy nehřešil. – Snad troška neškodí?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]
9.3.2008 21:06:07
Papinko, o to vůbec nejde, že by to brali jako ostudu. Jen jim to k němu nějak nesedělo ;) Moji kolegové si taky několik let mysleli, že nepiju, protože v hospodě po volejbale jsem si vždycky dala čaj a oni pivo.
U nejstaršího to jsou spíš sleziny, kdy se jde pokecat. Samozřejmě nejvíc po ruce je hospoda, a není to tak, že by někdo někoho nutil nebo ukecával k pití, ale spíš o to, že on sám se nechtěl lišit. Teď už mu to je jedno R^
papinka
9.3.2008 20:48:53
A to je snad ostuda být abstinent???!
A pokud kamarádství, je jenom o chození do hospody a ten , kdo nepije je srab, tak je lepší tyto kamarády nemít.
Bohužel , často jsou jedinou zábavou mladých o víkendu zábavy, na kterých je smyslem se opít.Následky všichni známe- to jsou ty nehody a mrtví z noci na neděli - za volanem bez řidičáku a v autě 6 mladých totálně opilých. Ale i to je jen rodině,výchově....
  • 
9.3.2008 20:24:17
Já teda občas dětem pivo dopřeju a myslím, že to není nic špatnýho. Ale dávat dětem kořalku to je fakt hnusný a nezodpovědný. To bych těm rodičům pracky urazil.
9.3.2008 14:55:11
Majdaleenko, souhlas... náš nejstarší s tím měl ze začátku problém, jít někam s partou a nedat si jako oni pivko (nebo několik). Zhruba během roku si to "přebral", a teď už si v klidu dá jedno pivo, nebo klidně i limonádu, i když to do sebe ostatní lejou po litrech.
Druhý kluk to má úplně jinak - nemá potřebu přizpůsobovat se ve všem kolektivu, dělá jen to, co považuje za správné nebo co se mu chce. Takže si většina jeho spolužáků dlouho myslela, že je abstinent ;)
Linda
  • 
9.3.2008 14:51:45
Jo, a ještě bych chtěla dodat, že rodiče by neměli podle mě dělat tabu vůbec z ničeho. Nechápu přístup, kdy malé dítě nedostane ani kousek čokolády nebo se nemůže vůbec dívat na televizi. Jakýkoliv extrém podle mě není dobrý. To, že se z někoho stane alkoholik, je podle mě dáno spíš tím, že nemá jinou náplň volného času nebo že neumí své problémy řešit, než tím, že si od rodičů jednou loknul piva!
Linda, dcera 2,5 roku
  • 
9.3.2008 14:32:57
No dávat rum kojencům nebo dětem cíleně tak, aby to na ně mělo nějaký efekt (aby dobře spaly), to by mě opravdu ani nenapadlo a ani by mě nenapadlo, že by to někoho skutečně realizoval :-( Spíš jsem to myslela tak, že je dobré nedělat z alkoholu tabu. Sklenka piva při obědě nebo občasná dvojka vína z rodičů alkoholiky neudělá a podle mě je dobré, aby dítě právě tento příklad v rodině mělo - např. vidělo, že se má pít kultivovaně, s mírou a v žádném případě před tím, než se usedne za volant! A pokud už je dítě hooodně zvědavé, dát mu ochutnat - 1 loka, ne skleničku. A ano, myslím si, že kdyby kluk měl příklad v rodině, jak zacházet s alkoholem, určitě by věděl, že po požití jakéhokoliv množství se za volant nesedá.
9.3.2008 14:27:20
nojo, ale když všichni vrstevníci mají pivo, je těžké si ho nedat a ustát to (adolescent potřebuje někam poatřit), takže ztáleží taky na skupině, do které se dítko dostane, na rodině ale samozřejmě v první řadě, o tom žádná.
katka+katka
  • 
9.3.2008 12:16:23
Rum, aby dítě usnulo a dávali vám ho schválně? A co rovnou prášky na spaní? to zní fakt neuvěřitelně. Moji rodiče měli rádi víno a mě když už dělali "střik", ale ne proto, abych usnula
9.3.2008 10:57:32
dají, v Penny je mají od orionu, skoro pořád k dostání - taky si ráda smlsnu, je tam jen tresť :-)
Sima 1,5
  • 
9.3.2008 10:06:53
Nemyslím, že "včasná ochutnávka" řeší problém a nemyslím, že je rozdíl mezi rozuzlením tohoto příběhu a mladým chlapcem, co se na zábavě "zmaří" a pak řídíc otcův ojetý Favorit zmrzačí partičku kamarádů v zatáčce o strom, neb on je přece v pohodě (tedy tvrdil než sedl za volant). Pokud byste v tom rozdíl viděla, pak bych se zeptala - Znamená to, že chlapec měl ochutnat dřív a možná by to dopadlo jinak (=lépe)?
Má teta (dětská sestra) dávala svému vnoučkovi (kojenci) do láhve rum, aby lépe spal (přece se nebude zabývat programem pro dítě a hlídáním). My jako děti jsme na dovolené dostávali povinně rum do večerního čaje, abychom lépe spali (přece si dospělí potřebují zahrát karty, pobavit se a popít). Dnes jsem abstinent, stejně jako můj manžel a nesnesla bych vedle sebe chlapa, co by si domů přinesl pivko. Bavíme se výborně i bez toho, abychom si přihli. Neodsuzuji však ty, co si zajdou na dvojku do hospůdky (pokud bez ní nemohou být, aby nedávali dětem příklad), ale už jsem na rozpacích u těch, co si tu dvojku nalijí před dítětem doma.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.