| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekojíte? To není konec světa!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 447 [Dalších 427 >>]
Emiška
  • 
14.3.2008 23:55:23
Tak já nevím... Píšu česky nebo čínsky?

No, povrchní znalosti k danému tématu se prostě dají poznat z článku, ať už na netu či v časopise. A netvrdím, že to jsou povrchní lidé, jen jsem napsala, že nemám ráda povrchní lidi.
Cow :-)
14.3.2008 23:13:20
soudit o někom přes net, že je povrchní člověk a povrchníma znalostma je taky docela povrchní.
Emiška
  • 
14.3.2008 21:49:30
Zkusím to napsat jednoduše:

Vždyť nic nehájím, o nic mi nejde, nic se nesnažím měnit, nic nekritizuju...
Ano, poslala jsem sem pár zajímavých odkazů na studie či odborné články, které naopak poukazují na to, že u matky alergičky či astmatičky možná není kojení tak vhodné, jak se myslelo, nebo na to, že s chemií kolem nás, na nás i v nás by se mělo začít něco dělat ve velkém, ale rozhodně nikomu nic nevnucuji.

Že jsi nikdy nečetla podobné zavádějící články či výzkumy, ještě neznamená, že nejsou. Jen namátkou tady na rodině:
www.rodina.cz/clanek5328.htm
www.rodina.cz/clanek3074.htm
www.rodina.cz/clanek3073.htm

Kojení je především přirozená forma výživy člověka v jeho prvních měsících života, proto mi vadí všechny ty pozlátka, povrchnosti a zaručené výzkumy, stejně jako mi vadí i další povrchnosti a povrchní lidé...

Emiška
  • 
14.3.2008 21:16:26
Možná to tu bude 2x, neb to zase blbne...

Zuzano,

především mi vadí všechny ty články na jedno brdo od neodborníků viz můj předešlý příspěvek. Což neznamená, že jsem proti všem informacím. S tím IQ to dávám jako příklad, protože to čtu vážně často. Jde spíš o to zdraví...

Emiška
  • 
14.3.2008 20:52:14
Lassie,

nejsem proti propagaci kojení, pokud ji píše odborník a ne redaktorka, která to psala stylem `co chytnu na netu`, a vůbec se třeba neuráčela zajít za nějakým odborníkem. Co se týká zavádějících informací o očkování, o výživě apod., souhlasím s tebou. Často se však názory těch odborníků (to jich tu máme :-)) liší, takže se člověk musí spoléhat spíš na svou intuici, než na inteligenci. Bohužel těch maminek, které trpí sebeobviňováním kvůli nekojení je, dle diskuzí, celkem hodně, takže by si zasloužily také nějakou tu `propagaci`. Jen jsem chtěla podpořit autorku článku, toť vše.


eau a lipo
  • 
14.3.2008 17:16:35
tak za prve me prekvapuje ze to tu jeste zije...
a za druhe...
emisko (a tve obhajkyne), uprimne te nechapu, o co ti tady vlastne jde...osobne jsem jeste necetla zadny clanek, ktery by fanaticky propagoval kojeni, ktery by rikal, ze kojene deti jsou inteligentnejsi-to me opravdu rozesmalo :-)...kojene deti nejsou inteligentnejsi a dokonce nebudou ani zdravejsi, pokud sama maminka nebude mit dobrou imunitu...ja osobne jsem se zajimala jen o tu praktickou stranku, jak se rozkojit, jak kojit co nejdele, jak na zanety...jestli tebe zajima vic to pozlatko: napr, aby tve dite bylo inteligentnejsi a byla jsi stresovana z toho, ze kdyz ho kojit nebudes, tak bude hloupe, tak to je dle meho nazoru, promin mi to, ale hloupe :-)...pripadne mi ze ani nevis o cem to kojeni vlastne skutecne je...
propagace umelych vyziv-sunaru, beby atd. je vsude na kazdem kroku a troufam si tvrdit, ze bud hned v porodnici nebo jakmile opustite porodnici, tak prevazuje nad propagaci kojeni...
navic, bavime se tady o clanku, ktery byl napsan subjektivne: ale hlavne emocionalne negativne vuci clankum o tom, ze kojeni je dobre pro dite, nikoli subjektivne: velmi me mrzi, ze jsem se nerozkojila,nicmene svet se nezboril...stejne se nic nezmeni na tom, ze kojeni vskutku vetsine deti prospiva nejvic...takze co tu jako kritizujete?
zuzana
  • 
14.3.2008 15:32:07
Propagace kojeni mi velice pomohla. Diky tomu jsem se o kojeni zajimala a cerpala dalsi a dalsi informace. Take vim, ze nebyt toho, nekojila bych ani jedno ze svych tri deti. Proste je to tak. Bojovala jsem od zacatku proti prikrmum, kontrolnemu vazeni, podle nasi puvodni pani doktorky i spatnym prirustkum(jednou si syn dovolil za tyden pribrat "jenom" 100g!). Kdyby nebyla propagace a informace, poslechla bych a vzdala bych to a pak si treba za par let neco dost vycitala.
Jak by podle tebe mela spravna propagace vypadat? Me osobne jsou treba reci typu kojene deti jsou chytrejsi uplne fuk, to by pro me nebyl duvot snad ani kojit:-).
Laktacni poradci jsou jak zdravotnici, tak matky poradkyne. Ti zdravotnici maji kratky kurz a matky, ktere se chteji stat LP, maji zhruba rocni kurz. Pokud vim, je to zhruba tak nejak. Ja vyuzila sluzeb od obou a muzu rict, ze ta matka-poradkyne mi opravdu poradila lepe, no proste z vlastni zkusenosti:-).
MSteflova
14.3.2008 11:23:47
Emiško, ale zavádějící informace jsou všude kolem, týkají se očkování, výživy, sportu atd. atd. atd. Inteligentní člověk si z nich vybere. Pokud je to některým maminkám líto - tak opět, mohou si dohledat informace o tom, že i nekojené děti často výborně prospívají, mohou si přečíst názory ostatních maminek, co nekojily - případně mohou vyhledat odbornou pomoc, pokud se propadají do depresí, sebeobviňování či jiných psychických poruch. Tato diskuze obsahuje názory různých matek, ať kojících, či nekojících. Maminky, které nekojily tu mohou vidět, že nenastal konec světa a že se s tím dá poprat.
Nepropagovat kojení z důvodů, které jsi uvedla mi přijde příliš zbrklé - když se vezmou v úvahu výhody, které to těm ostatním matkám přinese.
Emiška
  • 
14.3.2008 10:42:28
Lassie,

já přeci neodsuzuji `dostupnost informací`, to je přeci v pořádku. Asi jsi nečetla celou diskuzi. Mě vadí příliš fanatické články o kojení, kde se to hemží informacemi typu, že kojení zvyšuje IQ, kojené děti jsou zdravější, kojení je nejdůležitější, kojit může každý atd. Tyto informace jsou příliš zavádějící, mnohdy nepodložené a hlavně můžou být pro leckterou maminku, která se snaží rozkojit, hodně stresující.
Mě je vážně líto těch holek, které místo toho, aby byly rády, že mají zdravé a šťastné, i když nekojené dítě, v sobě řeší, že nekojily a jsou z toho frustrované.
Co se týče laktačních poradkyň, nevím, jaké vzdělání atd. musí mít (a vítám jakékoli informace), ale myslím si, že by to měly být přinejmenším zdravotní sestry.

MSteflova
14.3.2008 8:37:00
Emiško, mýlíš se. Já jsem příklad toho, že dostupnost informací může kojení zachránit. Jak jsem zjistila z této diskuze, nejsem jediná.
V porodnici jsem si vyboxovala, aby do mého dítěte nervali příkrm hned, ale přeci jen počkali, jestli se nerozkojím sama. Záněty prsu a horečky mě také nezastavily a ani laktační krize, která přišla po několika měsících kojení. Vše jsem si vyhledala a nechala si poradit. Teď kojím už 20 měsíců, pomalu odstavuji(kojím jen na noc).
Je mi líto, že někomu se to nepodaří. To ale není vina lidí, kteří se snaží ostatním s kojením poradit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 447 [Dalších 427 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.