| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Očkovaní proti pneumokokovým nákazám

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 190 [Dalších 170 >>]
DDD
  • 
19.1.2009 23:36:44
TBC a cerny kasel jak jistě vite se opet vyskytuje a to prevazne diky otevreni hranic a otevreni pracovniho trhu cizincum. Celkem koukam na nektere nazory. Ale je dosti nepekny nazor, ze ockovani je jen skodlive a hlavne podporujme imunitu (coz se nevylucuje s ockovanim), kdyz vetsina CR populace je naockovana a tak se riziko nakazy v ramci naockovane populace snizuje. Otazkou je, co se stane diky cizincum s touto nebo i jinou nemoci, jez je tu vymicena.......to je opravdu jen na zodpovednosti jedince.
Janka
  • 
1.5.2008 16:12:19
I já bych se chtěla připojit a vyslovit svůj názor na očkování Prevenarem. Myslím si, že do tak malých dětí od 2.měsíce věku očkovat zároveň "6ti vakcínu" a ještě navíc Prevenar. Jak tím zatěžujeme imunitní systém tak mylých dětí? Všichni nás ujišťují jak jsou všechny vakcíny šetrné, ale nikdo už vám neřekne, že mohou být teploty nehledě zhiršení zdravotního stavu. Reklama nás hodně ovlivňuje a kdo by nechtěl naočkovat dítě když mu hrozí ohluchnutí? Tím nechci být proti tomu chlapečkovi, který opravdu ohluchl, ale je to kampaň firmy, která chce zaujmout místo na trhu.
Dita, syn 1měsíc
  • 
14.2.2008 18:28:21
Dobrý den,
tak částečně bych souhlasila s autorkou tohoto příspěvku. Dle mého názoru by postačila očkování jaké měla naše generace(je mi 24), to na co se dělá reklama je většinou jen byznys. Je to hra na psychiku, každý chce pro své dítě to nej, ale myslíte že totéž chtějí i farma firmy??? Myslíte že reklamy mají za úkol informovat? Vždycky šlo v reklamě jen o peníze a s očkováním proti enefalitidě, pneumokokům, rakovině děložního čípku...jde o totéž, možná to někomu může pomoct, to by měl zodpovědně a pravdivě rozhodnout lékař bez ohledu na peníze, ale v dnešní době člověk neví čemu může věřit, kdo dnes nejde po penězích. Když má děcko problémy nebo předpoklad onemocnět, je lépe očkovat, ale očkovat na kdeco jen proto, že v reklamě klučina pravděpodobně měl pneumokoka a teď je hluchej(pokud to není všechno zas jen trik) je nesmysl, tím se jak imunita vážně může jen oslabit. Souhlasila bych se standardním očkováním na dětské nemoci dle kalendáře, ale zařazovat další a další chemii kterou budem naše děti dopovat...každému jak uzná za vhodně, každý za své dítě odpovídá, ale pokud je nákaza tak aktuální, proč je na to reklama a proč si to musíme platit sami??? Toť můj názor, my budem očkovat, ale jen povinné...
5.1.2008 17:28:21
Jandyku s Jiříkem, příbalový leták si můžeš přečíst tady (stránky, na které je odkaz i v příspěvku, pod kterým je diskuse :)

http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/PNEUMO%2023%20Informacni%20letak.pdf
4.1.2008 19:50:59
Mám 3,5 letého syna ,který měl jako roční prcek 6 x opakované záněty stř. ucha. Naše dětská doktorka sepsala žádost na hygienu, přidala kopie zpráv z ORL a jako rizikové dítě měl vakcínu na pneumokoka plně hrazenou!!! Očkovali jsme před vánoci. Neplatili jsme nic! zkuste se na to informovat. Pavla
4.1.2008 12:51:30
Tak jsem přečetla většinu článků a musím zase reagovat.

Fakt je ten, že k příbalovému letáku se asi těžko dostaneme. Dle mé dokt. je třeba očkovat děti, co trpí na zánět středního ucha. Ona sama se s touto infekcí ještě nesetkala.

Ale podle článáků některých z vás dítě může pneumok. oemocnět i bez předchozího varování. Můj syn 20měs má v zimě přád rýmu. Trochu se to zlepšilo, když jsme přestali chodit do bazénu i když ho to tam hrozně moc bavilo. Takže já to s největší pravděpodobností vyřeším ta, že syna nechám naočkovat po druhém roce života, ale ne Prevenalem ale tou druhou vakcínou.

Souhlasím, s tím že by se měl udělat očkovací kalendář každému na míru. Souhlas také s tím, že farmaceutické firmy jsou velký byznys.

4.1.2008 12:09:37
Dobrý den,

nejdříve se chci omluvit, že jsem četla jen začátek diskuze a tak se třeba zeptám na něco, co už tu je zmiňováno.

Chci napsat nejdříve svůj názor, jestli povinně očkovat. Já jsem zásadně pro povinné očkování. Jak píšete, v zemích kde není, nevznikají epidemie. Ale na druhou stranu, kdy bylo povinné očkování v těchto zemích zrušeno. Dospělá populace je asi proočkováná. Možná proto k žádným epidemiím nedochází.

Jen u nás je každoročně léčeno několik cizinců s tuberkulozou. Dříve každé druhé dítě umíralo na záškt a jiné nemoci. Když dnes umře dítě, je to výjimka.

Každopádně to očkování vedlejší účinky má. Proto zvažuji toto očkování.

Ráda bych věděla, jaké postižení můžou děti po očkování mít a jak se to projevuje???? Píšete o neurotické poruše, ale to je velký pojem
Moruše
3.1.2008 22:20:44
Přesně tak u nás. Mám 2,5 letou dceru a naše paní doktorka je toho názoru, že dcera je celkem zdravé dítě, takže by ji už tímto očkováním nezatěžovala. A ta reklama v televizi, že je opravdu dost nafouknutá a zkreslená. Jádro pudla prý není jen v tom, že chlapeček nebyl očkovaný, ale při zánětu stř. ucha je potřeba toto řešit píchnutím ouška, ne píchnutím vakcíny.
U dětí, které ale na tyto problémy trpí je to samozřejmě zase něco jiného. Hovořím o dítěti, které tyto problémy nemá.
Ale je to holt reklama týkající se zdraví dítěte a to vezme za srdce rodiče víc, než reklama na prací prášek.
Martas
  • 
3.1.2008 22:14:39
Přečetla jsem si článek a některé reakce v dikusi a jsem v šoku, jak se to tu mele. Mám syna, budou mu 3 roky a letos začala chodit do školky. Počítala jsem sice s tím, že bude často nemocný, i když před tím nikdy moc nebýval, ale nakonec onemocněl ještě v létě před nástupem do školky v srpnu. Už v září bral první antibiotika (poprvé v životě), pak šel do školky ale stále mu zůstávala nekonečná rýma a kašel. K doktorce jsme šli vždy když měl teploty, rýma zezelenala, nebo se zhoršil kašel. Když se to táhlo už 3 měsíce, udělala mu výtěr a byl tam Streptokok pneumonie. Následovalo další zhoršení rýmy a zánět středního ucha. Všechno jsme vyléčili bez dalších antibiotik, nechtěla jsem to ani já ani doktorka, i když u stěru byla i citlivost. Ovšem zas jen na úroveň vodové rýmy a nočního kašle. Tak jsem hledala na internetu a našla jsem, že Strept. by se měl přeléčit antibiotiky a vhodné je následně naočkovat, že to bývá účinné. Tak jsem se domluvila s dr. a i když zrovna malý nic akutního neměl, nasadila nám antibiotika dle citlivosti. Po nich mu vzala kontrolní stěr a protože tam ještě bylo něco jiného, prý ale celkem neškodného, očkování nám zatím nenapsala a dala nám kapky do nosu Pamycon, protože u té druhé potvůrky byla citl. na framycoin. Dnes jsme byli na dalším kontr. stěru, až když ten bude v pořádku, napíše nám vakcínu. A teď tu čtu tohle. Mám chuť doktorce říct, že jsem si to rozmyslela, ale jistá si nejsem. Na její obranu musím říct, že celé očkování byl můj výmysl, ona to zatím jakoby oddaluje s tím, že očkovat můžeme, až bude malý úplně zdravý a minule se právě zmínila i o nějakých než. účincích, že by se mohly objevit, pokud to uspěcháme. Na to řekla sestra, že u pacientů, které u nich v ordinaci Prevenar dostali, se nic nevyskytlo. Co mám dělat??
Kája
  • 
2.1.2008 0:12:26
Dcera je pojištěna u OZP. Měla "jen" jednu grometku, cca 4 záněty středního ucha a 5 antibiotik. Léčíme ji také na imunologii. Toto vše oborové zdravotní pojišťovně stačilo a vakcínu jsme neplatili. Očkovali ji letos v červenci. lékař vám žádnou slevu navybojuje. Možná stojí za to podívat se na stránky jiných pojišťoven. - ZMĚNTE TEDY POJIŠŤOVNU. Musím vám ještě napsat naši zkušenost.
očkování je dost invazivní. Dcera měla poruchu hybnosti na končetinu po dobu 4 dní. U jiných poviných očkování neměla problém a to má alergii na vaječný bílek ( bílek obsahují některá povinná očkování). Záněty do očkování nemá (ale musím to zaklepat)přesto že na rýmy trpí dál. Držím palce. Karolína
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 190 [Dalších 170 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.