| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 189 [Dalších 169 >>]
Zuzka, miminko kazdym dnem
  • 
19.11.2007 8:51:20
Chtela bych se s vami take podelit o zkusenost...sice jeste miminko mam v brisku, takze nemohu posoudit, jaky bude pritel tata...ale kazdym dnem se nam ma miminko narodit, takze snad uz mohu celou situaci posoudit. Vsude jsem cetla, jak si budouci tatinkove povidaji s briskem, jak ho laskaji, jak mu vypraveji basnicky a u nas se to az tak nekonalo. Pritel me vzdy vyslechl, co jsem se kde docetla, co je u miminka "noveho", jak se citim...ale proste to neprozival...na druhou stranu to ocenuji ted, kdyz jiz pres tyden prenasim - a to neni zrovna lehke obdobi a pritel je naprosto v klidu, nestresuje me dotazama a proste to bere tak jak to je. Jsem rada, ze je spise prakticky a verim, ze to nebude na ukor miminka. Jenom takovy poznatek...ptala jsem se ho jak si miminko predstavuje, jak si to predstavuje, ze za par dni budeme tri a on na to...ja ani nevim, proste az to prijde tak to bude, do te doby si nic nepredstavuju...docela me to zaskocilo ale verim, ze muzska mentalita je odlisna a nemohou to prozivat jako my...
Takze se budouci maminky taky nebojte, kazdy je jiny...Mejte se vsechny moc krasne a preju krasne a hlavne zdrave deticky.
18.11.2007 17:42:37
Jeno, to je asi fakt, to me nenapadlo, ze vlastne to nesoutezni prostredi muze byt i nevyhoda - manzelka nema zadnou moznost predvest, ze by byla jeste lepsi sekretarka, tlumocnice nebo kdovico, co je jeho milenka.

S temi granty jsem to uvadela jako priklad, samozrejme, ze ani orel kazdou mys neulovi, uspesnost predatoru je velice mala a pokousi se znova a znova. Jen mi prijde, ze pokud je spatny lovec, tak muze i chcipnout hlady a firma zkrachovat. Ale selhani v praci doma? To nema vnejsi meritka pomineme-li ta, na ktera prijde ta socialka. To je extrem, ze nekdo tak kasle na deti a domacnost, ale normalne ti nikdo nebude kecat do toho, jak maj vsechny ty bundy bejt vyveseny ve skrini a saticky nazehleny. Tak akorat uskoprsa kamaradka muze pustit nejapnou poznamku, to ji pak ale uz nepozves na navstevu a je to. Zkrataka jak si to udelas, tak to mas. Ale firma, ta to musi udelat tak, aby obstala ve vnejsi konkurenci a uspokojila zakazniky. A kdyz ne, tak takovy zivitel rodiny skonci treba dlouhodobe bez prace...
Markéta, čtyřměsíční Samuel
  • 
18.11.2007 15:45:04
Jak to tady tak pročítám, tak musím taky přidat svoje zkušenosti. Dozvěděla jsem se, že jsem těhotná až v 19 týdnu, protože jsem celou dobu měla menstuaci a ani ve snu mě nenapadlo, že ty moje nevolnosti a divná nálada mohou být příznaky těhotenství :-) já bydlela se spolužáky na bytě a můj přítel na bytě zase s jinými lidmi. Když jsme byli postaveni před hotovou věc nezbylo než hledat společné bydlení a začít řešit co vlastně takové mimnko všechno potřebuje. Přítel duchaplně sehnal kočárek a sedačku a oblečky na mimi jsem zas až někdy v 8. měsíci sháněla já se svou mamkou. Nějak jsme ani nechápali jak rychle to utíká a těhotenství vůbec neřešili-ani jeden. Já jsem měla dost učení na zkoušky a navíc zařizování bytu bylo taky zábavné. :-))) Bydlení jsme sehnali až když jsem byla v 7. měsíci, takže malování, pokládání koberců atd. probíhalu už s mým maxi břichem :-)) Rodila jsem ve 4 hodiny ráno a ještě odpoledne jsme navrtávali do zdi stolek na počítač. :-D Když se na to teď zpětně podívám jsem docela ráda, že to bylo jak to bylo, protože jsem v podstatě vůbec neřešila že jsem těhotná a tak nějak to uteklo bez problémů a zbytečného řešení blbinek. ;-)
18.11.2007 11:22:49
Zasjaj, to s těma vízama je samozřejmě blbý. Z toho, že nemůžu v případě problémů odejít z konkrétní práce a nabídnout svý dovednosti někde jinde, bych byla taky hotová.

Ale co se týká částečnýho úvazku, klidně bych si vyměnila roli s manželem. Je pro mě důležitý, aby děti trávily dost času s rodičema, ale už nelpim na tom, že by to musela bejt primárně matka. Samozřejmě bych tim pádem nedělala to, co oficiálně dělám teď, ale vzala bych práci líp placenou, která se mi taky nabízela, ale nemohla jsem ji vzít kvůli těm dětem.
18.11.2007 11:13:40
Zasjaj, myslim, že to je složitější.

Co se týká konkurence: jsou chlapi, kteří ženu na mateřský buzerujou i za něco, v čem by v případě volný soutěže obstála, ale jim to prostě nestačí - chtějí víc a jejich žena nemá šanci uspět. Někdy to skončí i tim zmiňovanym rozvodem. Kdyby matka nechtěla primárně udržet rodinu a utvořila by prostor pro soutěž jejího muže s nějakym dalšim, mohla by se stejnýma dovednostma obstát na úplně jiný rovni, takže nesoutěžní prostředí neni vždycky výhoda.

Co se týká grantů: i můj manžel některý nedostane a některý dostane. Letos dokonce nedostal grant, jehož realizace už byla rozjetá (práci museli zahájit hned jak začly růst nějaký kytky a jaro přišlo dřív, než se čekalo, tak nemohli čekat do vyhlášení výsledků), takže jsme museli sáhnout do vlastních peněz. Prostě musí udělat tolik pokusů, aby se jich dostatek vydařil.

Ale obdobný pokusy svym způsobem děláme i doma - třeba mně tento týden nevyšel pokus přebrat věci, který se nashromáždily v autě a manžel je přines v krabici domů. Výsledek je, že jednu zimní bundu rozkousaly myši, což by se nestalo, kdyby visela na věšáku a neměla po kapsách sušenky.
čaroda
17.11.2007 22:48:39
Oba jsme mimco chteli a nastesti se povedlo s prvni kapkou :) az me zaskocilo ze tak rychle, tesili jsme se na tvoreni :)))
Kazdopadne jsme tomu odolavali, ja prvni vec koupila az kdyz to na me bylo videt a mela jsme po disertacni zkousce -za odmenu. Pak neco pujcila kamaradka a pak jsme objela par kramku i sekacku. A naivne jsme si myslela ze zbytek dokoupim az se to narodi a budu vedet pohlavi apod...to bych ale nesmela kojit kazde dve hodiny vzdy hodinu!! proste naivni predstava.
manzel "vymekl" az v 8 mesici, maloval a budoval apod... Moje pomoc byla uz slusne omezena pupkem a nevolnostmi. I kdyz vzpominam ze jsem v 9 mes suverene vesela zaclony balancujic na topeni abych dosahla na tyc - fuj! Klasicky syndrom pripravy hnizda! A po jakemkoliv stresu nebo jen tak pro vetsi pohodu jsem si zalezala ke komode s vecickama na mimco a prerovnala - protistresove, stereotypni a uzasne!! -doporucuju! nechapu jak kamaradka vydrzela nic nemit pripraveno az do porodu a nechat tu radost na manzovi...
Ovsem muj manzel to klasifikoval: hrabes se v tom jak baba v listi :)
Káťa
  • 
17.11.2007 22:18:49
Tak s tímto článkem se ztotožňuji. Musím přiznat, že i já sama jsem byla ze svých vlastních těhotenských pocitů dost zmatená. Zjistila jsem, že mateřská láska je něco, co vzniká postupně. Pořád jsem manžela nabádala, aby byl vnímavější, ale dělala jsem to jen proto, abych potlačila vlastní pochybnosti. Když se naše malá vytoužená narodila, vůbec jsem nepociťovala pocity absolutního štěstí, to přicházelo postupně, pozvolna, časem. Teď je to naše zlato, které bychom za nic na světě nedali, ale z počátku to tak opravdu nebylo :-)
ivi
  • 
17.11.2007 21:55:15
tak to s Váma musím úplně souhlasit. Hlavně to, že taková malá zklamání jsou zrádná.Mluvím z vlast. zkušenosti. S přítelem jsme se po 3letém vztahu domluvili, že založíme rodinu.Mimi se podařilo hned první měsíc.Oba jsme se těšili, nebydleli jsme sice spolu, ale i tak byly první měsíce velice intenzivní-každá sms s pozdravem pro "třešničku".Na UZV se mnou přítel , kvůli velké vzdálenosti našich bydlišť nemohl-asi ani nechtěl.Kdyz jsem byla v 5m, vzali jsme se a začali spolu žít.Byla jsem plná očekávání a těšila se na "povídání s rostoucím bříškem" ale tu přišlo to PRVNÍ ZKLAMÁNÍ.Nic takového nenastalo, najednou zájem o těhot. začal klesat.Dokonce jsem občas slyšela, že s tím břichem vypadám nějak divně. Omlouvala jsem to, že prostě asi není ten "těhotný manžel",ikdyž mi to opravdu moc mrzelo. tak jsem se obcas uchýlila k trapné otázce" jestli se vůbec těší???".Chápu, že v pudu vlastní sebezáchovy těžko mohl odpovědět něco jiného , než , že ano.Pak přišel porod- manžel nechtěl k němu jít, tak jsem to respektovala a nenutila ho.Občas jsem sice zkusila malé citové vidíráníčko.ale stejně jsem věděla, že to nemá cenu.Když se narodil syn, byla jsem straaasně šťastná, manžel si kluka přál. Po zdravotní stránce bylo vše ok, tak dny v porodnici byly nejkrásnější,co jsem zatím prožila.Strašně jsem se těšíla na společné chvíle ve 3.Jenže ony nějak nepřicházely, omlouvala jsem to tím, že se toho prcka bojí,aby mu neublížil.ale i tak to mrzelo-DRUHÉ ZKLAMÁNÍ.Teď je malému rok a manžel sice docela pomáhá, ale pořád se nějak nemůžu zbavit pocitu, že to dělá, protože by měl, nebo že musí.Nešel ani jednou sám ven s kočárkem. Teď si už s prckem hraje, koupe ho.Ale nikdy jsem neslyšela, že ho to baví,nebo něco na ten způsob.Když se zase uchýlím k nějaké trapné otázce, ve smyslu,baví Tě to.Radši už ani neodpovídá.Nikdy jsem neslyšela,jak je to skvělé být tátou, že je rád, že nás má a tak=DALŠÍ ZKLAMÁNÍ. a nejvíc jsem zklamaná sama ze sebe, protože si to mateřství pak také nějak nedokážu užívat bez pocitu provinění,že co bych ještě chtěla,vždyť jsem všichni zdraví a že mi to utíká mezi prsty a já se pořád zaobírám "nesmysly".Jenže to nějak nejde PŘEJÍT BEZ POVŠIMNUTÍ. OMLOUVÁM SE ZA TAK DLOUHÝ TEXT!
17.11.2007 21:54:35
"... koláč štěstí poskládanej jinak" - to nemá chybu :-D.
17.11.2007 21:38:50
Zasjaj,

právě že cokoli "adrenalinového" (kromě toho "profesního adrenalinu") nemusím :). Nesnáším ani horory, ba ani detektivky nemám moc ráda a jako malá jsem právě kvůli tomu "napětí" nenáviděla pohádky (kromě kreslených) :))).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 189 [Dalších 169 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.