| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Integrace po česku

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Simona Hofmanová
  • 
23.5.2008 14:59:54
Dobrý den .
Nevím kde sice bydlíte ale existuje jakési sdružení které jse jmenuje Rytmus a to po požádání ze strany školy a psychologa zajištuje osobního asistenta který je hrazen združením rytmus a dobrovolných rádců, případně se nějak podílí i škola. Zkuste se podívat na jejich stránky a třeba vám pomohou. Držím palce a hodně štěstí. Simona
6.11.2007 22:40:03
Mileno, díky, je to sice všední den, což je pro nás složité, ale zkusíme se já nebo manžel zúčastnit.
6.11.2007 22:36:03
Ahoj Peto,to víš, že si pamatuju :-) Jak se vám daří?
Díky za snahu poradit a pomoci (díky všem!), ale Jena ti odpověděla za mě. Důvody, proč chceme Michalku integrovat, jsou naprosto zřejmé, když ji poznáš: ona prostě "kopíruje" vzory, které má ve svém okolí. Má snahu být jako ostatní, a i když se všechno musí složitě učit, a její nejčastější požadavky jsou "jak je to přesně", "kvalitní" a "zákon", díky zdravým dětem se učí těm běžným vzorcům chování. Zatím pořád ještě nevzdáváme možnost, že svoje nadání jednou zúročí :-)
6.11.2007 15:06:51
Jo, tak nejak. Tusim, ze jim tech 9 tisic nakonec priklepli. Ale z ceho by zili, kdyby tech 9 tisic dali nejakemu asistentovi. Nemohou si to dovolit.
4.11.2007 5:33:54
Ahojky Jeno,
Macešku neznám osobně a tím pádem ani Michalku. Já jen vím, že ve Svítání jsu různé děti s různými stupni autismu, jestli to tak lze říci...Některé mají "jen" autistické rysy. Ale je fakt, že je u nich často přidružena MR různého stupně...Takže pakliže je Michalka intelektově zcela v pořádku, asi by se pro ni přesně Svítání nehodilo...Jen jsem přemýšlela "na papír" o jiných možnostech než boji, často marném, s byrokracií...
  • 
3.11.2007 0:24:05
Milá Maceško,
doporučuji účast na semináři OS AUTISTIK - Autismus a lidská práva, viz pozvánka na www.brno.apla.cz, kde bude přítomna z MŠMT doktorka Marta Teplá s příspěvkem Právo na vzdělání. Konkrétně Váš případ, který není bohužel zdaleka ojedinělým, by tam bylo více než vhodné nadnést. Integrace našich dětí do běžných škol je sice právně možná, ale praxe je ubohá. Držím Vám a všem průkopníkům na této cestě hodně vytrvalosti a sil. Že to není cesta lehká vím sama nejlíp z vlastní zkušenosti. Zdraví Milena
Linda, 2 kluci
  • 
2.11.2007 16:14:47
Pracuji ve skole ve ktere integrovali 6 vozickaru, z toho 2 vyzaduji asistenta. Skola zadala prizpevek od Magistratu na pomucky i asistenta dostala penize. Jde jen o to aby zamestnavatel dokazal vyplnit 1 tabulku a vcas ji poslal na skolsky odbor a asistenta nemusite platit. Je to prinos nejen pro postizene studenty, ze mohou studovat mezi zdravymi detmi,ale hlavne prinos pro zdrave studenty, kteri se nauci zit s detmi postizenymi, rozumet jim a pomahat. U nas to funguje dobre.
2.11.2007 15:12:43
Peťo, ve Svítání jsou děti s mnohem vážnějšími problémy, než má Michalka a táhly by ji dolů. Ona je na tom vcelku dobře a může se od zdravých dětí hodně naučit.
  • 
2.11.2007 6:42:24
doufám, že si na mne ještě pamatuješ, jsem adoptivní maminka malé Markétky.
Jak sehnat peníze na pedagogického asistenta ti bohužel neporadím...Myslím, že všechny nápady, které jsem měla, tu již byly vyřčeny.
Chtěla jsem jen napsat svou čerstvou zkušenost, kterou mám s jednou speciální školou v Pardubicích (nevím, jestli jsi myslela tu samou, která ti byla doporučena), jmenuje se Svítání a já do ní chodím na praxi, neboť studuji Speciální pedagogiku v HK. Důležité je říci, že je to škola soukromá, což ale také odpovídá kvalitě péče o děti. V každé třídě je kromě pedagoga i asistent pedagoga a osobní asistent, případně více, dle potřeb dětí. V praxi to vypadá tak, že počet dětí = často počtu dospělých. Díky tomu se s dětmi udělá opravdu velký kus práce! sama jsem prošla třídou autistickou, rehabilitační, bývalou zvláštní, pomocnou (dnes speciální a praktickou), existuje i zde praktická škola, tranzitní program...prostě jsem unešena, jak toto zařízení funguje. Má vlastní auta-tranzity, kterými děti sváží do školy a zase je odváží domů. Za asistence dospělých, samozřejmě. Co tím chci říct? Že třeba taky někde u vás existuje takhle skvělá škola, která nabízí podobné služby a Michalce by tam bylo dobře. Na druhou stranu chápu, že chceš, aby chodila do běžné ZŠ...ale někdy je lepší ustoupit...
Každopádně přeju hodně sil k boji s úředním šimlem!
1.11.2007 13:42:38
Ydney, s tímhle problémem by měl mít příspěvek na péči přinejmenším těch 9 tisíc, ne?
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.