| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě aspoň trošku...aneb, když dítě nechce jíst

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 153 [Dalších 133 >>]
Líza
30.11.2008 12:05:12
Přestala bych okamžitě lítat jak letadlo a cokoli zkoušet, dávala bych mu 5 jídel denně stylem nechceš-nejez, pítko bych vybrala takové, s kterým umí zacházet a nechala mu pití volně k dispozici, s připomenutím jen při jídlech.
Přestala bych naléhat a jakkoli se podbízet. Ze začátku bude krize, bude ti připadat, že nejí vůbec, ale pokud vydržíš, pochopí, že jídlo není tvůj zájem, ale jeho zájem. Že on se necítí dobře, když má hlad.
No a v neposlední řadě, trochu bych mu zkusila věřit, že ví, jestli má hlad nebo ne. Není moc pravděpodobné, že by umřel hlady ~;) Opakovaným naléháním a tím, že mu pořád vysvětluješ, jak je jídlo a pití důležité a dáváš mu najevo, že ti na tom moc záleží, jen víc a víc roztáčíš tyhle tanečky. Když tě na tom nevydusí, přestane jídlo a pití odmítat.
Pokud už chceš odstavovat, stejně jednoznačný režim bych stanovila i pro kojení. Například - ráno, poledne, večer, vždy jen jednou. Jindy nedat.
Jde o to, aby jedl proto, že má potřebu jíst, aby se mu vrátil normální přirozený postoj k jídlu a pití, dokud jí či nejí kvůli tobě či navzdory tobě, je to špatně a lepší to nebude.
  • 
30.11.2008 11:57:40
Dobrý den,
kojila jsem malého plně do půl roku,potom jsme začali s příkrmy a pěkně baštil,někdy byl schopen snízt 2 obídky.
Už asi od roku a půl máme potíže s jídlem,někdy sní snídani,polévku a večeři,mezitím piškoty,jablíčko-ale někdy do něj za celý den dostanu třeba jen půl suchého rohlíku a 1 banán.
Pití,o tom škoda mluvit,když vypije hrnek čaje za den,je to úspěch.Někdy si 3-4x lokne a do konce dne už NEPIJE!
Pořád chce jen pít z prsa,což o to,jsem ráda,že aspoň něco-ale už bych ho ráda odstavila úplně a chci jen,aby pil a jedl,jak má! Zkouším pořád dokola pítka,dudlíky,hrníčky-i ty s brčkem,lahvičku od pitíček..ale vždy bez úspěchu.
Ovoce nechce-jen banán,jablko,zeleninu vůbec.Už jsem bezradná! Když slyším od matky i tchýně-"Proč nejí,vaříš mu vůbec a jakto,že nepije? To musíš zkoušet!" připadám si jako neschopná matka! Přitom mu vyvařuju,lítám jako letadlo s lžičkou do pusy,chodím celý den s pitím malýmu za zády jak blbec...a pořád nic! Malý má 12 kg, stolici i moč normální a unavený taky není,jen mi připadá 1 jídlo za celý den MÁLO! :-(
30.11.2008 11:03:09
Ahoj, docela by mě zajímalo jak jste na to teď. My máme doma 7 měsíční holčičku a problémy úplně stejný. Je to fakt už na prášky. Nevíme co s ní, nechce vůbec pít, je to vyčerpávající. Tak kdyby jste se sem náhodou znova mrkla, prosím dejte mi vědět, asi by jsme si měli o čem povídat.
Díky Renata a Eliška
danys, 16 měs
  • 
16.9.2008 11:25:28
ahoj máme podobný problém, dceři je 16 měs a váží 7970g, snažím se jí dělat pomyšlení co se týče jídla, ale asi nemá potřebu jíst. Hodně pije a má ráda polévky, kaši a mlíko do ní nenacpu, jen ráno a večer si trochu cucne MM. Nevím co s tím jen doufám, že to nějak ustojíme a až bude starší bude papat víc
Lucka 1 a 5 let
  • 
14.8.2008 21:41:09
Můj syn má 1,5 roku. Když chci,aby jedl,musím mu dát ke stolu hračky.Když si hraje, vypadá to,že zapomene,že jí a všechno jde dobře.Když si ale nemá s čím hrát, brečí a nesní nic.Nevím, jestli s tím hraním nedělám chybu.Nestane se z toho nepříjemný zlozvyk,až bude starší?
Lucka
10.2.2008 14:16:55
My měli s pitím taky trochu problémy,nechtěl a přišlo mi, že ani nemá žízeň, z dudlíku neumí pít doteď.Ale zkusila jsem pítko a abych ho nalákala, dala jsem mu tam naředěnou bio hroznovou šťávu s vodou (asi 1:1).Je to sladký, chutnalo mu to a díky tomu se naučil pít z pítka. Pak jsem mu tam dala čistou vodu a ono to fungovalo! Zkrátka začal pít vodu a na sladkou šťávu si nevzpoměl:) Ale nenutila jsem ho, celý pokus zabral aspoň týden a některý dny si opravdu jen "sosl". Ale zkoušela jsem to dost často, třeba když si hrál a měl dobrou náladu.Když nechtěl, zas jsem pití odnesla a zkusila treba za hodku.
10.2.2008 14:03:46
Ahoj, není pravda, že dítě je po půl roce víc fixované na prso,jako u všeho, záleží asi na povaze mimina.Moje zkušenost je naopak taková, že jsem syna plně kojila do ukončeného 8.měsíce, teprve potom měl 1.příkrm (dušenou mrkev s olivovým olejem) a baštil jako o závod. Odstavovala jsem ho v roce a musím říct, že jsme neměli sebemenší problém.Přes den si na prso ani nevzpomněl,jak se nacpal příkrmu a v noci jsme zažili trošku pláč,ale táta ho pochoval a už třetí noc od začátku "pokusu" se spokojil s podáním dudlíku, když se probudil,a pohlazením a spal dál.
Teď čekáme v červnu dalšího prcka a určitě to budu dělat stejným postupem, který se nám maximálně osvědčil.
IIrena
17.1.2008 13:31:51
Jé děkuju, to se mi ulevilo...
Jen se chci ještě zeptat, jiné tekutiny než MM ¨nechce, nevezme si ani z lahvičky se savičkou, ani z hrnečku, občas mu tedy dám ze lžičky čaj nebo vodu. Myslíš si, že když ho vždy po jídle tak za hoďku dokojím, tak že mu to stačí? A myslíš si, že časem se naučí pít z něčeho jiného než je prso:-)
Bumbi&05,08,10
17.1.2008 11:21:40
neblázni a koj ho v klidu a při tom krm - nemusíš přeci ze dne na den zrušit kojení a přejít na normální jídlo... Doktorky občas nejsou bohužel u kojení občas soudný, chybí jim zkušenosti, protože kojení se podporuje až posledních pár let - dřív se preferovalo UM.

U nás to trvalo tak 3-4 měsíce a to naše dítě bylo celkem žravý...

Najedl se, dokojil a dobrý. Později jsem nahrazovala kojení vodou a kojení bylo jen ke svačinkám a ráno a večer. Poslouchej spíš svůj instinkt a sleduj, jestli dítě prospívá, je veselé a živé, spokojené, dostatečně čurá a kajdí. Pak bych rychlost zavádění příkrmů fakt neřešila - nejsou všechny děti přesně podle tabulek, to jsou jen průměrné hodnoty. A průměr se tvoří i z extrémních hodnot ;)

Takže klid a dítě nenechávej hladovět, jen si tím zaděláš na problémy s jídlem v pozdějším věku. Jídlo není středobod dne, jen prostředek, tak k tomu tak přistupujte. Nemá cenu děti prosit, aby něco snědly. Zdravé děti mají pud sebezáchovy a rozhodně se neuhladoví k smrti ~k~
IIrena
17.1.2008 10:57:21
Ahoj všem maminkám, které mají problémy s příkrmama. Mám 7 měsíčního kloučka a odmítá mi jakékoli příkrmy, nejdříve jsem kupovala "první lžičku" snědl mi tak tři, pak jsem začala vše doma vařit, snědl tak 10 lžiček... jsem z toho nešťastná, doktorka mi říkala, že nemůžu jen kojit, že to dítě ikdyž přibývá a je v pohodě, tak nedostane do těla potřebné vitamíny, které mateřské mléko nemá...prý mu mám dát hladovku. Zkusila jsem to dva dni, ale to se nedá, copak ho můžu takhle trápit? A vůbec ani nechce pít, když mu dám savičku, hrneček...odmítá, chce jen MM... Nevím si rady, jen chci poděkovat všem, že o tom aspoň napsali, protože jsem si dávala vinu sobě, že neumím udělat tak pestrý jídelníček, abych malého přinutila :-(
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 153 [Dalších 133 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.