| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejtěhotnější na celém světě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 173 [Dalších 153 >>]
Helča+3svišti
25.8.2007 22:41:05
Naprosto s Tebou souhlasím. Mluvit na své dítě je normální, ale poněkud není normální vyřvávat na celý autobus své světonázory zaobalené tak, že mluvím na své dítě, ale především chci, aby mě slyšeli všichni okolo. Myslím, že právě takové chování měla autorka namysli. Už jsem se s tím taky setkala - přijde mi to velmi, velmi ubohé.
monika
  • 
23.8.2007 3:03:40
Daniely článek chápu.Sama zatím děti nemám,přesto ráda o těhotenství něco čtu..Ale jsou i ženy,které děti nikdy mít nebudou,těm,které nemužou,jistě danielou popisované mega matky jen rozhodí.A ty které nechtějí,nejsou o nic méně ženy,ne?Vše z rozumem a kultivovaně,ne někomu cpát jak moc jsem těhotná,je to dar a je to krásné,ale je to i soukromá věc,ne...
22.8.2007 20:13:29
Mě na pozdrav neodpovídá moje bývalá učitelka - vždy si mě povýšeně změří. Ale jak říkám dětem, když se mě ptají proč zdravím - pozdravit je zdvořilost - odpovědět slušnost...
22.8.2007 5:29:45
Ahoj. To máme opravdu stejný problém. Taky se nedokážu hned s každým zapojit do hovoru, nevím najednou co říct. Ráda si s někým poklábosím, ale s někým cizím mně to dělá velký problém.
Jana
  • 
21.8.2007 12:42:45
Zuzko,to neznamena,ze kdyz tehotenstvi na zene neni videt,tak je ok a bez problemu.Pro me byly prvni mesice tehotenstvi prave ty nejhorsi.Nevolnosti,migrena,bolesti bricha,krvaceni z nosu atd.....Povazuju za slusnost kazdeho cloveka,ze pusti sednout tehotnou,male dite nebo stareho cloveka.Ja jsem z Prahy a s MHD mam hrozne zkusenosti.Kupodivu se nejlepe chovali kluci v pubertalnim veku. Ti me pustili vzdycky sednout.Ostatni jen otaceli hlavy a delali,ze me nevidi,a to i kdyz se mi v metru spustila krev z nosu(byla jsem v 7. mesici).Tehotenstvi neni nemoc,ale ne kazda zena ho proziva naprosto v pohode.Sama to mozna jednou zazijes.
Zuzka
  • 
21.8.2007 11:22:13
Zuzko, nezlob se na mě, ale z toho, co píšeš jde vidět, že se teprve snažíš otěhotnět.
Když jsem byla těhotná v Brně trpěla jsem hodně na nízký tlak a nevolnosti. Dr. mi kladl na srdce, že ve chvíli, kdy mám těhotenský průkaz(já a kterákoliv jiná) mám právo sedat v tramvajích a autobusech na místa označená ZTP. Jednou se mi stalo, že po mě vyjela stařenka, že jí zabírám místo. Pohotově a slušně jsem jí vysvětlila, že jsem těhotná, trpím nevolnostmi a nebudu riskovat, že šalina škubne a já ohrozím dítě v břiše. Paní po mě začala dost hnusně startovat dokud po ní nevystartovala stařičká paní sedící za mnou s tím, že jí řekla, že je nehorázné, že se obouvá do těhotné mladé paní a proč se stejně tak neobuje do okolo sedících puberťáků nebo jiných, který jen přihlíželi ale místo jí neuvolnili? Kupodivu se k ní najednou pár starých lidí přidalo. Takže osobně než odsuzovat těhotné na místech ZTP by se měli zamyslet všichni normální netěhotní mladí i mnohé z nás, zda bysme neměli jako první a autobusech a jiných dopravních prostředcích pouštět staré paní sednout, aby pak nebyly za zlé těhotné ;-)
Zuzka, zatim bez deti
  • 
21.8.2007 11:03:17
Konnie, Hani, naprosto s Vami souhlasim. Sama se zrovna pokousim otehotnet a doufam, ze mi to taky "nevleze na mozek". Tuhle jsem mela pred sebou hodne odpudivy pripad - narvana tramvaj, na sedacce invalidu sedi zena okolo tricitky a v zastavce nastupuje vetcha starenka. Misto aby pokorne vstala, protoze ostatni sedici byli stari, zkrivila oblicej a odfrkla "no ja sem sice tehotna ale..." Poznamenavam, ze na ni tehotenstvi jeste ani nebylo videt. Fujtajbl chovani je to!
Alč@
19.8.2007 9:18:17
já nedávno vystupovala z tramvaje s kočárkem.
kočárek jsem rvala sama - klasika nikdo vám nepomůže - a ještě navíc jsem druhým okem hlídala 4,5.letou dcerku aby nespadla pod kola.

byla jsem uprostřed schodů,když se do tramvaje začala cpát velmi silná žena středního věku s tím,ať pohnu.

no myslela jsem že jí trefím.
Tak nejenže vám nikdo nepomůže,ale ještě mají kecy.

takže jí říkám ať si počká než kočárek sundám a vystoupí druhá dcerka nebo ať jde jinými dveřmi.
nadávala jak dlaždič.
Martina, syn + 2. na cestě
  • 
17.8.2007 18:23:25
Já myslím, že autorka to s tím mluvením k dětem třeba v mhd myslela tak, že není potřeba mluvit nahlas na celý autobus s vědomím toho, že mě všichni slyší a "já jsem přece matka a kdo je víc" a všichni se z toho posaďte na zadek. Je fakt, že každý má své starosti a v danou chvíli je považuje za nejdůležitější a když nemá zrovna náladu, tak mu můžou vadit všichni okolo. Takže radši v buse trošku uberu na hlasitosti, je jasné, že nebudu mlčet, to s 2letým děckem fakt nejde.
Já mám dítě, čekám druhé, ale když slyším některé maminy, jak se baví mezi sebou, co řeší a jak to dávají na odiv nebo jak se chovají ke svým dětem, tak teda nestačím kroutit hlavou. Možná by stačilo mít kromě mateřské ještě nějaký "vedlejšák" a zůstat jednou nohou v realitě a pak je to možná takové vyváženější. A vedlejšák nemusí být jen práce na úvazek, ať si to käždý přebere
Taurus
  • 
17.8.2007 10:23:58
Nejtěhotnější bývají prvorodičky, potom také herečky a modelky (které musejí být nafoceny a musí se psát o každém měsíci jejich těhotenství). Když se tyto dvě kategorie zkombinují, bývá to katastrofa :-)
Pak jsou ještě tzv. militantní matky, které chodí s bříškem vystrčeným tak, aby je nebylo možné přehlédnout; v létě s kalhotami do boku a s tričkem pod prsa :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 173 [Dalších 153 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.