| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 157 [Dalších 137 >>]
Markéta
  • 
21.5.2007 9:47:51
Tu rajskou jsem uvedla jako příklad. Ale kdysi jsem četla nějaký článek o rajčatech a tam bylo (zjednodušeně řečeno), že rajčata jsou zdravá a přínosná v každé formě, dokonce i když projdou varem, tudíž i jako rajská.
Kajina
  • 
21.5.2007 8:36:08
Nebo rakovina tlusteho streva (v tom Cesi vedou), obezita, cuktovka II. typu. Sama vetsi lahudka... Dekuji, nemlsam
Zuzana
  • 
20.5.2007 20:58:14
Co se týče rajských protlaků, říkal mi známý, jak se vyrábí. Dovezou do fabriky náklad bedýnek s rajčaty, které "tečou" a smrdí tak, že si člověk, který není na to zvyklý, musí zacpávat nos. Tomu se ani nedivím, protože kolikrát i rajčata v obchodě jsou jaksi měkčí a kolikrát i plesnivé, takže v té fabrice to určitě nebude lepší. Vždyť se to přece povaří, nasolí a zacukruje. A možná ta rajčata, která jsou celá zhnilá a plesnivá, i vyhodí... kdo ví? Navíc je známo, že jídelny kupují zásadně nejlevnější potraviny, takže nehrozí, že by nakupovaly nějaké lepší značkové protlaky, u kterých je zaručena kvalita surovin. Takže rajská omáčka určitě ne! Je ale otázka, jestli jídelny používají vůbec nějakou kvalitní surovinu...? Každý na to máme jiný pohled. Já na to mám ten názor, že pro děti jen to nejlepší! A to se zásadně neshoduje se školním stravováním. Takže rajská omáčka jo, ale z čerstvých rajčat, nebo z kvalitního nejlépe bio protlaku...
Zuzana
  • 
20.5.2007 20:44:14
Nevšimla jsem si, že by jídelníčky v MŠ reagovaly na změnu ročního období. Pořád děckám cpou "mrtvá" vařená jídla, ať je teplo nebo mráz. Navíc i v zimě si můžeš dát naklíčit luštěniny a obiloviny a to už potom je čerstvá syrová potravina, bohužel pro děti, jídelny klíčená semena vůbec nepoužívají.
Helena
  • 
20.5.2007 19:05:33
Odpovídám na dotaz. Přiznávám, že nemám ráda dršťkovou polévku a ovesné vločky. Ale když jsem se dostala do situace, že mi obojí (ne najednou, samozřejmě)bylo předloženo, tak jsem to snědla. Ať už kvůli tomu, že v mírně extrémních podmínkách nic jiného nebylo (ovesné vločky) nebo proto, že dršťková polévka je v některých kulturách považována za lahůdku a nelze odmítnout bez urážky hostitele. A kdykoliv bych to zopakovala. Je vidět, že někteří lidé se vůbec nedostali do situace, kdy neměli na vybranou. Prostě - vyblít se do talíře nelze.
Radka
  • 
20.5.2007 16:28:17
Odborníci na výživu upzorňují, že je nejlepší pro organismus jíst především ovoce a zeleninu rostoucí v našich klimatických podmínkách a typickou pro dané roční období. V zimě u nás mnoho čerstvé zeleniny neroste, proto se to nemá přehánět ani s konzumací syrové zeleniny. Kromě toho, myslím, že se to nemá přehánět s ničím.
20.5.2007 14:32:26
A co je, prosím, tak zdravého na rajské omáčce (udělané z konzervovaného rajského protlaku, s knedlem, navíc)?
Bych byla docela ráda, kdyby moje dítě rajskou také nejedlo (a možná také nebude, doma ji neděláme). A piš si, že bych neváhala ho v tom podporovat, stejně jako ta maminka.
Zuzana
  • 
19.5.2007 22:48:39
Vážená paní Jeřábková,
a co děláte Vy, jako pracovnice placená z daní daňových poplatníků? Tedy kromě toho, že radíte v tomto článku rodičům? Nemáte jako orgán státní správy náhodou pravomoc vydávat závazné vyhlášky??? A v té vyhlášce by náhodou mohlo i zaznít kromě toho, kolik má dítě dostat minimálně masa (mimochodem tyto normy masa jsou úplně mimo s porovnáním norem ostatních evr. států), také které škodlivé potraviny mají být naprosto vyloučeny z jídelníčků předškoláků (salámy, všechny uzené rakovinotvorné výrobky, slazené nápoje apod.) a také například jaké procento stravy má být v syrové podobě apod.....
To se Vám ale nechce, možná totiž v pracovní době radši hrajete karty na počítači (jako někteří další pracovníci státní správy, u kterých se to provalilo), pro děti a jejich zdraví neděláte nic, jenom kafráte! Děti tedy kolikrát po ukončení kojení při nástupu do MŠ dostávají takové hrůzy, že je to poznamená na celý život (obezita, rakovina, zkažené zuby....). Ale nikdo není hnán k odpovědnosti, protože rakovinu dostanou až v dospělosti a není zde prokazatelný kauzální nexus. Zatím ale pracovníci MŠMT sedí ve svých kancelářích... a co dělají????
19.5.2007 22:06:38
Naši kluci jedí celkem všechno, ale nejhorší pro ně ve školce jsou ranní svačiny. Nejvíc je rozhodí třeba chleba s drožďovou pomazánkou. Já jí mám ráda, ale vysvětlete paní učitelce, že to dítě jí prostě nesní. Mladší syn vidí, že kuchařka otevírá vydávací okénko v jídeně a začne plakat aniž by věděl co bude ke svačině. Když jsem to s pí. učitelkou rozbírala, připomněla jsem jí jak do mě "nacpali" rajčatový salát a za okamžik ho měli v herně na koberci. Myslim si, že by se dětě nemělo moc nutit, protože jídla, která mají kluci rádi si i přidávají.
19.5.2007 21:27:06
Tak to je fakt zajímavé. A já si libovala, jak je prima, že moje dítě rádo chroupá syrovou mrkev.. :) No, mrkve se u nás jí spousta i v té tepelně upravené formě, což o to, ale pro jistotu kupuju bio.
Jen jsem nepochopila, jak se to myslí s tím týdenním skladováním mrkve. To jakože ji uvažím a potom ji týden skladuji, než se sní..? :))
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 157 [Dalších 137 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.