| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Městská nemocnice

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 41 [Dalších 21 >>]
  • 
28.6.2008 22:34:08
Dobrý den, přečetla jsem si Vás příspěvek o tom, jak jste rodila v Litoměřické MN a úplně s vámi souhlasím. Na lékaře ani asistentky na porodním sále si nemohu stěžovat, rodila jsem plánovaně dvojčata, porod byl vyvolaný, ale rodila jsem přirozeně, první holčička se vážila 3500g a narodila se celkem v pohodě, pak se vše zvrtlo, druhá holčička ne a ne jít ven, když začaly slábnout její srdeční ozvy rozhodla paní primářka Hejtmánková, že pojedeme na akutní sekci. Když se holčička narodila museli jí rozdýchávat a byla pak chvíli v inkubárotu, ale vše dobře dopadlo. Všichni lékaři i sestřičky jak na porodnici, tak i na JIP byli skvělí. Mám dokonce i stejnou zkušenost jako Vy s novorozeneckými sestrami, některé jsou opravdu velice nepříjemné, jsou strohé, neporadí a tváří se, že obtěžujete, ale ta sestřička blondýnka s brýlemi je opravdu skvělá. Učila nás jak kojit obě děti najednou, abych si ušetřila práci, i když jsme se nikdy už úplně nerozkojily, chci jí poděkovat za snahu. A našim dětem říkala Myšička a Beruška. Ale obecně mohu Litoměřice klidně doporučit.
15.6.2008 22:01:37
Rodila jsem v Litoměřicích zhruba před měsícem svou druhou dceru a bohužel to nemůžu srovnat s prvním porodem. První porod jsem tady již níže vychválila, tak nyní pár slov o tom druhém. Celou dobu nikoho nezajímalo, jak časté jsou kontrakce. Nebyl mi nabídnut ani klystýr, ač bych ho raději absolvovala a co mě zarazilo bylo, že ač byla první dcera velká (4450 g), nebyl mi udělán ani ultrazvuk kvůli odhadu velikosti miminka. První porod jsem trávila ve sprše a ve vaně, volně jsem se pohybovala. Tentokrát jsem byla na lůžku později na míči vedle lůžka. No, dejme tomu. Byly jsme tam najednou tři rodičky. Pak ale nastala druhá doba porodní a ejhle... nešlo zasunout poslední část lůžka, sestřičky neuměly nasadit opory pro nohy, takže jsem je nejdřív měla moc blízko u sebe, pak teprve je daly do správné polohy. Porodila jsem, ale chudák paní doktorka mě po natržení šila v hlubokém předklonu přes onu nezasunutou poslední část postele. Placentě se ven také moc nechtělo. Krvácela jsem, ale všem, až na mého manžela to asi přišla v normě. Později se už manžel ozval a sestřička odběhla pro lékařku. Potom už to šlo rychle a i další komplikace zvládli všichni super. I když obrovské modřiny, které jsem měla na rukách ještě tři týdny, děsily celé mé příbuzenstvo. "Nahoře" už si nemůžu na nic a nikoho stěžovat. Jen jedna sestra je dost arogantní, pravděpodobně nejchytřejší a plete se i do věcí, do kterých jí nic není. (Bohužel zaslechla kousíček rozhovoru se spolubydlící a hned chtěla vědět, o co jde a to dost zvláštním tónem.) Porod už nikdy více a i kdyby, tak bych asi přemýšlela, jestli ne v jiné porodnici.
Juliana
  • 
11.6.2008 12:16:30
Dobrý den, přidám také svou zkušenost z této porodnice. Rodila jsem před 2 roky. Plodová voda mi odtekla předčasně a to v 36.týdnu. Jako prvorodička jsem si zapamatovala čas, kdy se to stalo a spěchali jsme do porodnice. Přijetí bylo vlažné - asi, že byla půlnoc. Po "monitoru" a vyšetření mi Dr.Neruda řekl, že se otvírám pomalu, ale že porod budou muset provést do 24 hodin a uložili mě na pokoj. Vzorně jsem čekala, až na mě přijde řada. Ale OUHA! Porodů tou dobou bylo moc a jelikož jsem neměla žádné bolesti, nikdo si mě nijak zvlášť nevšímal. Takže jsem tam strávila další noc! Až ráno, když se vyměnila směna, asistentka zjistila, že mě celou noc nikdo nemonitoroval, že už tam ležím dost dlouho a porod už měl dávno proběhnout. Dostala jsem se na "řadu" ale až v poledne - tj. 36 hodin po odtoku plodové vody. Za hladký porod moc děkuji porodní asistentce paní Koblizskové. Ale pak to přišlo. Syn byl podchlazený, chrčel a špatně dýchal, srdíčko bylo slabé. Ani mi neřekli, že musí do inkubátoru pod kyslík. Sestra mě "zašila" a jelikož rodili další 2 maminky, musela jsem do půl hodiny po porodu opustit porodní křeslo a šup se mnou na šestinedělí. Tam jsem teprve zjistila, jak na tom syn zdravotně je. Kojit jsme začali po 24 hodinách od porodu a povedlo se to jen díky trpělivosti sestřiček. Ale proč to všechno píšu - nyní jsem zase těhotná a moje gynekoložka si pročítala můj porodopis. Nebyla v něm jediná zmíňka o dlouhém čekání na porod, o špatném zdravotním stavu předčasně narozeného plodu!!! Paní doktorka nemohla věřit, že ani já ani miminko jsme nedostali antibiotika při tak dlouhém čekání bez plodové vody, že jsem posledních 12 hodin před porodem nebyla monitorovaná...
Když mi vysvětlila všechna rizika, kterým jsem vystavila své dítě a vlastně i sebe, přemýšlím a váhám, jestli tady budu letos rodit své druhé dítě. Jinak na ostatní personál si stěžovat nemohu, vše bylo v rámci slušnosti a dobrého zacházení. Pochválit bych chtěla doktory a doktorky z dětského oddělení, kteří mi až 3x denně dávali informace o synovo zdravotním stavu v inkubátoru, obzvlášť děkuji doktoru Jiránkovi.
Ještě jedna rada na závěr - kamarádka mi poradila, objednat si nadstandardní pokoj, tam je prý péče přepychová.....
24.3.2008 19:50:39
V prosinci 2007 jsem porodila své první miminko v Litoměřické porodnici. A musím konstatovat, že až na příjem v porodnici, jsem byla nadmíru spokojená a všechny sestry a lékaře mohu jen pochválit. Klidně bych šla do litoměřic rodit znovu. Na oddělení se sestry chodily několikrát denně ptát, zda něco nepotřebujeme, chodily kontrolovat i miminka a nebyl problém se na nic zeptat. Jedinou negativní vzpomínku mám tedy na příjem do porodnice, kde mi bylo hned v úvodu řečeno, že jsem tam zcela jistě moc brzo jako prvorodička a to takovým tonem, že jsem přemýšlela, jestli nepojedeme domů. Jednání překvapilo i mého manžela. Po prohlédnutí, ale sestry konstatovaly, že už je to skutečně k porodu a ať tam tedy zůstaneme. Takže kdyby proběhla nejdříve prohlídka a pak teprve ony dotyčné "mluvily", tak bych mohla jen chválit... ale celkově jsem byla spokojená a mohu Litoměřice doporučit.
Jana, syn nar. 10/2006
  • 
6.1.2008 20:54:06
Dobrý den, po přečtení předchozích příspěvků mám pocit, že jsem rodila jinde než v Litoměřicích. Já tedy chválit nebudu, není co. Nepříjemné porodní asistentky u porodu se snaží člověka spíš ponížit, než uklidnit. Po porodu (za 2 hod)jsem byla odvezena na pokoj (ve 23 hod), popraskaly mi stehy po šití a sestra nikde, nemohla jsem se ani hnout, když si mě všimla další mamka, trvalo 2 hod než měla sestra čas, ta pak řekla, že porod a šití bolí a musím to vydžet, ani se na mě nepodívala, ráno mě rychle po vizitě vezli na sál k reoperaci v celkové narkóze. Jo a pokud vám ze začátku nejde kojit, dozvíte se zde, že kojit nechcete. Proto nikdy více.
22.10.2007 10:23:38
Porodila jsem v Litoměřicích 11.10. císařským řezem - chlapeček byl otočený koncem pánevním a ještě měl pod sebou nacpané nožičky, navíc odhadovaná hmotnost přes 3,5 kg. Nakonec se narodil čtyřkiláček. Pobyli jsme v porodnici týden a jsem úplně nadšená - všichni byli moc milí, za celý týden jsem nezažila ani jednoho nepříjemného lékaře nebo sestru. Naopak dětské sestřičky nám moc pomohly s kojením, díky nim kojím bez problémů. Sebemenší drobnost, kterou jsem chtěla vědět, mi podrobně vysvětlíly. Několikrát denně obcházely pokoje a aktivně se ptaly, jak se daří kojení, jestli nemáme potíže, bolesti atd., to samé se týká sester ze šestinedělí.
25.8.2007 20:01:10
18.7.2006 jsem v Litoměřické nemocnici rodila našeho Honzíka. Bydlím ve Šluknově a mohla jsem rodit v Rumburku ale raději jsem jela do Lt. Asi z opatrnosti, po některých rozhovorech s kamarádkami jsem to v Rumburku prostě vzdala. Do nemocnice jsem musela nastoupit 17.7, jelikož jsme měli termín 7.7 a pořád nic. Příjímala mě paní primářka Hejtmánková, byla úžasná a moc se mi líbil její přístup. Druhý den jsme začli ve 2h ráno mít první bolesti-díky kapačkám(jinak by tam ten náš prcek asi zůstal:-)) u porodu jsem měla paní primářku, setřičku p. Pokornou a studentku Míšu Zubrovou. Nakonec se nám narodil klučina 4,75kg a 56 cm.Byly naprosto úžasné a moc mě podporovali. Jsem moc ráda že jsem byla tam. Dětské sestry byly taky fajn až na to že mi každá řekla něco jiného. Dělejte to takhle a druhá zase jinak. Ale i přesto další mimčo určitě chci rodit zase v Litoměřicích --- tedy pokud to stihneme dojet od nás. Míša
16.7.2007 15:01:15
Rodila jsem v Litoměřicích v listopadu 2006 plánovaným císařským řezem.Během porodu došlo k ruptuře dělohy po předchozím císařském řezu a nastaly komplikace.Ale díky paní doktorce Rychvalské a paní primářce Hejtmánkové, jsme já, i naše malá Andrejka obě v pořádku a hlavně živé.Tímto bych jim dodatečně ráda poděkovala.Maminkovské sestry byly taky báječné.Případy podobné tomu mému tam nebývají časté a i tak se o mě staraly naprosto báječně. S novorozeneckými sestrami jsem zase až tak spokojená nebyla. Některé mi přišly velice arogantní. Po porodu jsem byla 2 dny na JIPce a malou mi nosily ještě 2 dny jen na chviličku a na krmení.Když jsem ji dostala na pokoj už "nastálo", téměř jsem nevěděla co a jak mám dělat.Nikdo mi jako prvorodičce nepodal kompletní informace co bych měla a co ne, co hlídat atp. Navíc každá sestra tvrdí něco jiného.Jestliže mi denní řekla,že jsme nakojily celkem dost a noční sestra mi vynadá že kojíme málo ... Nešlo mi to a takovéhle řeči člověku také moc nepřidají. Ale nejsou takové všechny.Vrchní sestra je moc hodná paní a jako anděl mezi nimi všemi je sestřička, u které jsem si bohužel nezapamatovala jméno, ale určitě ji poznáte. Světlé vlasy měla tehdy nakrátko ostříhané a nosí brýle. Každé miminko mi připadalo jako její vlastní,a dost často ty uzlíčky jmenuje Koblížku.To je opravdu novorozenecká sestra na svém místě. Nám i "spolubydlící" velice mile a ochotně radila a pomáhala při nezdarech s kojením.Úplně jiný přístup oproti ostatním sestrám.
Omlouvám se za délku příspěvku,ale za 10 dní pobytu jsem si udělala názor krapánek delší.
Přeji hezké léto.
5.12.2006 22:39:18
Děkujeme za gratulaci. Verunku si užívám se vším všudy. Na děti ze školy moc vzpomínám. Určitě se tam zase objevím.
Kamila
  • 
28.10.2006 15:58:36
Paní Lepšíková,blahopřeji k narození dcery.Učila jste mou dceááru Andrejku Rosenkrancovou měla Vás moc ráda.Opatrujte se Kamila a Andrejka Rosenkrancovi
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 41 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.