| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 161 [Dalších 141 >>]
  • 
24.1.2007 23:33:37
Posílám slíbený text petice. Je určena všem, kterým není lhostejný otřesný případ utýrané Moničky Kafkové a osudy jiných týraných dětí.
Vytiskněte si jej a po nashromáždění co největšího počtu podpisů zašlete zpět na adresu:
Daniel Bartoš
11005
Praha 05, P0 B0X č. 4

Čím víc nás bude, tím líp. O doručení na příslušná místa se už postaráme. DÍKY.

P.S. Nezbytnou součástí petice je otištěný text na každém archu a jméno, příjmení, adresa a vlastnoruční podpis.
Tyto náležitosti nesmějí chybět.

PETICE
My, níže podepsaní občané České republiky, žádáme, na základě otřesného případu utýrané dvouleté Moniky Kafkové, námi volené zástupce o okamžitou změnu Zákona o rodině a Zákona o sociálně-právní ochraně dětí, aby byl konečně vybudován takový sociální systém, který by chránil nezletilé děti před tyrany v jejich okolí.

Monika Kafková byla po dvouletém pobytu v kojeneckém ústavu navrácena zpět do rodiny k matce, která ji týrala už jako novorozence, a které byla holčička odebrána měsíc po narození. Ačkoli tato psychopatická matka dostala podmíněný trest s dvouletou zkušební dobou a byla jí nařízena psychiatrická léčba, získala neuváženým rozhodnutím soudu děvčátko zpět, aby ji po měsíci bití, kousání a svazování ubila k smrti.


Tímto podpisem se přidávám k celorepublikové petici:


JMÉNO A PŘÍJMENÍ ADRESA PODPIS
  • 
24.1.2007 22:09:22
Těhotné opravdu nemusí nastoupit, zpravidla je nechává soud do ukončení šestinedělí doma a pak mohou mít dítě do tří let ve věznici u sebe. Pro upřesnění- mají společný pokoj, matka se normálně stará o dítě, společně s dalšími vaří a uklízejí společné prostory, v podstatě rekreace za peníze daňových poplatníků, dokonce i vycházky jim povolují, aby dítě netrpělo...
Jana B.
  • 
24.1.2007 0:38:47
Kvůli těhotenství se určitě nástup výkonu trestu na nějakou dobu odkládá. Mnohem víc mě ale děsí, že má možnost mít další dítě, předem předurčené stejnému osudu a že si bezostyšně běhá na svobodě.
Lavanda
23.1.2007 19:36:02
Těhotné do výkonu trestu nenastupují? Jak se vlastně postupuje?
Jana B.
  • 
23.1.2007 18:52:15
Bohužel se s vámi musím podělit o příšerné zjištění. Odsouzená Kafková čeká na odvolací soud nikoli ve vazbě nebo v psychiatrické léčebně, ale doma, v Chrástu, v tom samém domě, ve kterém ubila Moničku.
Třeba se jí podaří otěhotnět než nastoupí výkon trestu...

Zítra zde vyvěsím slíbenou petici. Přidejte se - jak vidíte, je to víc než potřeba. Jana
Jahůdka, tři děti
  • 
19.1.2007 23:55:28
Po změně volají FOD, Klokánek a další už dávno. A nic se neděje.
Myslím si, že je to proto, že naši zákonodárci jsou mimo realitu, mají své zájmy a řeší "důležitější" věci. Zákony, které překotně přijmou, aby vykázali činnost, mění dodatkem, sotva se uvedou do praxe, protože jsou nepoužitelné. A jsou to chlapi! Kdyby tam seděly ženy, tak je situace jiná, tomu věřím, protože chlapi řeší raději "kdo dočůrá dál a výš" (viz posledních 230 dní). Těch dětí je mi velmi líto a k případné petici se určitě připojím.
Irena, 2 deti
  • 
19.1.2007 23:17:37
Zdravim,
pripojim se k petici a to jak aktivne (rozsirenim), tak pasivne (podpisem).
Doc. Ing. Irena Kratochvilova, Ph.D.
  • 
19.1.2007 19:20:30
Díky za podporu.
Brzy zde zveřejním text petice, požadující změnu v příslušných zákonech a vybudování kvalitního a fungujícího systému sociálně-právní ochrany dětí, aby už nedocházelo k takovým tragickým případům.
Každá nebo každý si tedy může text vytisknout a po nashromáždění co největšího počtu podpisů zaslat zpět na adresu, kterou připíšu.
O to, aby se to dostalo do příslušných míst, se už postaráme.

Díky za zájem. Jana
Mirka
  • 
19.1.2007 11:01:41
Každopádně se přidám. Tohle mnou otřásá, není to jen Monička. Takových dětí, které jsou vráceny zpět do "rodiny", jsou stovky. Myslím, že pokud text petice zveřejníte, přidá se víc lidí. Každý se tu asi hlásit nebude. Tohle není věc, která by se měla vyvěsit až podle zájmu. I když chápu, že organizovat by se měla. Mozná by bylo lepší dát sem svůj mail a maminy budou psát přímo vám, než aby zahltily server svým ..."já se podepíšu a přidám" :-)
  • 
19.1.2007 8:09:55
Ahoj, hlásím se na podpisování (jsem z Brna), chodím s malou plavat, cvičit, tam všude je spoustu maminek atd....takže bych jistě něco naschromnáždila. Pokud bude tedy petice ve smyslu změny, více ochrany pro děti. A myslím, že i další maminky by našly další atd...Skvělé, že něco v tomto podnikáte. Pokud by jste chtěli i jinou pomoc, můžete se na mě obrátit, v rámci svých možností pomůžu velmi ráda.
Dáša
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 161 [Dalších 141 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.