| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čokoláda pro vnitřní i vnější použití

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 37 [Dalších 17 >>]
Anuška
  • 
26.11.2006 22:13:34
Okouzluvící úpochputka
Anuška
  • 
26.11.2006 22:11:17
Okouzluvící úpochputka
Alicee
25.11.2006 18:39:45
Lei, taky zdravím!
...hele, zkus si ten článek přečíst:))))
Ale trefila jsi se dobře. Píše se tam o novodobé práci dětských otroků na kakaových plantážích. Aby byl přísun pracovníků, dochází k obchodu s dětmi. Takže kromě diamantů, zlata je to ještě čokoláda.
Svaťa
  • 
24.11.2006 20:16:39
Překvapuje mne, že nejsem sám kdo řeší mls čokoládou. Odpusím si ledascos ale čokoládu určitě ne! Nejraději hořkou s mandlemi. Nejčastěji však také čokoládu na věření! No a když už mne honí mlsná u televize tak doporučuji: v hrnku rozpusím dva pásky čokolády na vaření s mékem po vytažení z mikrovlnky a dokonalém promíchání přidám panáčka rumu. To je nejlahodnější nápoj který znám. Neodsuzujte a vyzkoušejte. Uvidíte, že mi dáte za pravdu. Dobrou chuť!
Lei
24.11.2006 16:57:14
A jak je mym dobrym zvykem, jeste si okomentuju vlastni prispevek :))) Ja jsem treba, pote, co jsem si precetla neco o praci ve zlatych dolech v Africe, tak rada, ze nevlastnim zadne sperky z drahych kovu (haha, vyjma zasnubniho prstenu, o jehoz osudu vis :))... takze kdyz si pak prectu, ze firma Nike uvadi na trh horkou novinku - tenisovou obuv pokrytou zlatem... (tak ale ted vazne doufam, ze ten clanek byl o novodobem otroctvi...)
Lei
24.11.2006 16:51:44
Ahoj, Alicee,
zdravim Te :)
clanek jsem neotevirala, ale predpokladam, ze bude o lidske praci...samozrejme tohle si uvedomuju treba prave proto, ze mam tu sbirku. Je to takovy muj kostlivec ve skrini, ktereho se snazim kompenzovat jinak... Ja teda nejsem sberac, ktery brazdi obchody, jen aby ulovil vsechny dostupne obaly, ale cim vic moznosti je, tim spis se mi hromadi cokoladky fair trade (posledni ulovek z minuleho tydne z fair trade obchudku brnenske Veronicy :)...tedy pokud to cele bylo o tom...
Helena.dva kluci
  • 
24.11.2006 12:51:27
Uááááááááááá, já taky!!!!!!!! A protože jsem přitloustlý závislák a čokoláda mě drží při životě, a taky abych to trochu kompenzovala a malinko se rozmazlovala, dají se asi tak za stovku koupit v lékárně kakaové pilulky, které jsou sice s kakaem, ale bez tuku a cukru. Upřimně řečeno - s hořkou Studentskou nelze srovnat, ale pro nás tlusté totální závisláky, alespoň neco...Helena
Alicee
22.11.2006 8:06:02
Simčo, nereaguji na tvůj příspěvek, jen se mi nedaří přidat příspěvek nový:(

Čokoládoví nadšenci, nechci vám kazit chuť, ale dnešní trh s čokoládou (tedy kakaem) má trochu hořký podtext. Tady je rozhovor (v angličtině) s kanadskou novinářkou, která nedávno vydala knížku o pozadí trhu s kakaem a je to docela síla.
21.11.2006 23:43:52
Věruško opět díky, už tu zavoněla čokoláda, mandarinka, kokos a vanilka - Vánoce jsou tady :o))))

Jinak Vladane - můj manžel je normálně závislák na čokoládě.... Kdyby se nekrotil, tak denně 200g Studentská pečeť to jistí... Takže i takoví muži existují :o))
A já miluji - tak jako ty - tu obyč. čokoládu na vaření - a nebo exkluzívní 80%.... Značku nevím, ale asi Lindt :o))

Simča
  • 
21.11.2006 17:50:42
Lei,
máš naprostou pravdu.Taky jsem nepřišla pravé Hershey na chuť. Ale jejich Kisses, které se přestaly vyrábět jen v době druhé světové války, (ne kvůli nedostatku kakaových bobů, ale kvůli nevhodnosti používat aluminium na takové blbosti), jsou lahodné. A krásně klamou tělem, že jsou tak mrňavé. A co teprve americké vynálezy jako Reeses a Butterfingers! Ale jinak dám vždycky přednost evropské čokoládě. Nejlíp ještě třeba s koňáčkem uvnitř.
Jsem ráda, že se ukázalo, že pro lidi s fantazií má slovo stejný učinek jako vůně. Věra S.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 37 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.