| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kojení - horor větší než porod

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 254 [Dalších 234 >>]
Brandyna, dcera 6 měsíců
  • 
20.11.2006 23:04:02
Po přečtení tohoto článku jsem měla pocit, že jsem ho psala já. Přečetla jsem nejrůznější příručky o kojení, zhlédla video od Laktační ligy. Byla jsem přesvědčená, že kojit budu. Jenže dcera se už na porodním sále nepřisála a první dva dny po porodu to bez úspěchu pokračovalo. Sestry mi řekly, že mám plošší bradavky a že bude lepší kojit s kloboučky. (Nikdy by mě nenapadlo, že mám ploché bradavky, taky mi je gynekoložka ani jednou neprohlédla.)Teprve třetí den se mi začalo tvořit mléko a slavily jsme první úspěchy. Jenže jednou dcera vypila 5O, podruhé nic.Z porodnice jsme odcházely s příkrmem Nutrilonu.Přesto jsem zvládla asi týden jen kojit a dcera přibírala.Prsa jsem měla celá popraskaná, jak se dcera špatně přisávala a bohužel během asi tří neděl jsem dvakrát prodělala zánět prsu. A to byl konec. Dcera se potom nebyla schopná přisát, nebo mi u prsu usínala. Kojily jsme třeba třičtvrtě hodiny a pak hned začala brečet hlady a Nutrilonu vypila, jako by vůbec nepila ode mě. Konzultovala jsem to s laktační poradkyní, radila kojit max. 20 minut a pak dokrmit, ale to jsme skoro nemusely kojit! Když jsem mléko odstříkávala, stejně ho bylo tak polovina množství, co měla dcera vypít. Prostě celé šestinedělí byl jeden velký horor, nedělaly jsme skoro nic jiného než kojily a dokrmovaly, a tak jsem se rozhodla po šestinedělí s kojením skončit. Mléko se mi ztratilo strašně rychle a hlavně jsem se neuvěřitelně zklidnila. Z dcery je spokojené miminko. Chtěla bych říct některým dámám, které sem přispěly svým názorem, že ono je velice snadné odsuzovat ty, které nekojí, když jim jde kojení v podstatě samo. To, co jsme udělaly pro úspěšné kojení my, kterým to samo nešlo, by se možná ony ani neobtěžovaly podstupovat.Dítě není živo jen výživou, nejdůležitější je láska!! A tak maminy, které právě teď zápasíte a nejde to, nevyčítejte si, když skončíte u umělého . Laktační liga z nás sice dělá vyvrhele, ale my jsme bojovnice!!!
DitaBr
20.11.2006 18:33:19
Vím, že to bude znít asi špatně a hodně sobecky, ale konečně vím, že jsem v tom nebyla sama. Před dvěma měsíci se nám narodila dvojčata. Strašně jsem si přála kojit. Během těhotenství jsem nanejvýš myslela na to, zda budu mít dost mléka pro dvě děti, ale nikdy mne nenapadlo, že by se mohlo stát, že mléko nebudu mít vůbec. I já jsem zhruba tři týdny dodržovala veškeré rady, které mi daly sestry v porodnici - neustále odsávat, nahřívat prsa, masírovat, hodně pít atd. .. Nezabralo z toho vůbec nic a já za ty tři týdny neodsála ani kapičku mléka. Jen jsem z toho neustálého koloběhu a krmení miminek u prsa cévkou (mimča se totiž skvěle sála i když neměla co)byla pěkně unavená. Nakonec jsem to vzdala a smířila se s tím, že prostě mléko nemám a kluci začali pít pěkně z lahviček.
nelly 3 deti
  • 
20.11.2006 11:58:28
plnne s vama souhlasim.mam 3 deti a kojeni byl horor.u orvniho ditete jsem se snazila mesic.mam male prsa a mleko se mi tetvorilo skoro vubec.prikladala jsem po 2 h.,dite salo dobre,ale to mleko tam proste nebylo.sestra mi nadavala,myslela jsem,ze uz to v te porodnici nevydrzim.a bradavky me bolely tak,ze mi pri kojeni tekly slzy.po mesici jsem to vzdala.u 2 ditete to probyhalo obdobne.s tretim mi dokonce sestra rekla,ze pokud nepribere,nepusti me domu.ale ono nemelo z ceho pribrat!nakonec jsem si vybrecela feminar.i presto jsem dal prikladala,bez uspechu.pobyt v porodnici po porodu byl psychycky horsi,nez porod sam.a to jsem kojit chtela.neni kazde zene dano,aby kojila,ale to neznamena,ze je spatna matka.nechapu zeny,co rikaji,ze kojeni pro ne je nejkrasnejsi zazitek,to snad ani nemuze byt pravda.
Lucie, syn 9 let dcera, 7 měsíců
  • 
19.11.2006 20:37:05
Prvorozeného syna jsem nekojila. V porodnici to byla hrůza, malý pořád brečel, byla jsem ráda, když mi propustili domů. Pediatrička mi pak doporučila Nutrilon a byl klid. Taky jsem se trápila, že jsem špatná, že nedokážu kojit a přitom opravdu nemám malá prsa. A teď jsem se dočkala, po devíti letech mám dceru a kojím. Už v těhotenství jsem si začala zjišťovat vše o kojení, protože po pravdě u prvního dítěte jsem o tom moc nevěděla a ani v porodnici jsem nedostala žádnou radu. Malého mi ani po porodu nepřikládali, viděla jsem ho až druhý den ráno. U dcery jsem už v těhotenství nosila tvarovače bradvek, protože jak mi řekl gynekolog, měla jsem je vpáčené. Po porodu mi dceru hned přikládali a já kojím ještě dnes v jejích sedmi měsících, samozřejmě s příkrmem, ale kojím ještě pětkrát v noci a dopoledne. Nevím, čím to je, ale pokaždé je to asi jiné.
  • 
18.11.2006 23:22:17
První dítě jsem kojila 2 a půl roku, druhé 3 roky, třetí 4 roky.Samozřejmě, od 9-ti měsíců šlo spíše o dokrmování před spaním. Mohu to všem doporučit, dětem je 17,15 a 7 let a nikdy nebyly nemocné,neunikly pouze planým nešťovicím. Žádně angíny, chřipky, nic. Na druhou stranu musím přiznat, dlouhé kojení se mi projevilo na zubech.Ani nejrůznější tabletky z lékárny mě neuchránily před pár zubními korunkami. Zuby se prostě rozpadly.
Jana,Apolenka 1 rok
  • 
18.11.2006 19:55:47
Já mám skoro stejný zážitek s kojením. Malá byla po porodu přiložena až po 4 hodinách,vůbec se nechtěla přisávat. Jedna sestra mi řekla,že mléko ještě nemám ale at přikládám a masíruji a napařuji horkou vodou. Malou jsem neměla u sebe,nosili mi ji po 3 hodinách tak jsem hlavně napařovala a masírovala. Když malou donesli tak spala tak,že se mi ji vůbec nepodařilo vzbudit. A když byla náhodou vzhůru,odmítala se přisát. Sestry měly nejrůznější řeči,jako že to těžko půjde,když se nechce a podobně.Neustále mi vyhrožovaly,že jak mléko nedostanu ven tak mi zatvrdne a půjdu na operaci atd. Bylo mi z toho hrozně. Prsa nemám ani malá ani velká,bradavky mám normální a přece jsem se nerozkojila. Prsa jsem sice měla tvrdá a naběhlá(podle sestry začínající zánět) ale podle mě jen tím,jak jsem je neustále mačkala. Po čtyřech dnech mě pustili a já se těšila,že se doma třeba rozkojím. Zakoupila jsem si odsávačku a odsála asi 6 kapiček. I když jsem odsávala pravidelně a často,nikdy to víc jak těch šest kapek nebylo. Některý den třeba ani ťuk. Tak jsem si řekla,že holt nemusí každá žena kojit a že dneska se vyrábějí tak kvalitní kojenecká mléka ,že to malé určitě neuškodí. Dodnes slyším od známých a kamarádek že jsem hrozně pohodlná a že jsem to vzdala moc brzy. Já si ale myslím,že dítě má mít hlavně spokojenou mámu a to žena,která se nervujeurčitě není. tím,zda svoje dítě nakrmí nebo ne,
Irča
  • 
18.11.2006 17:37:26
Měla jsem stejný problém.Formovače jsem nosila a stejně to nepomáhá!I
Ilona
  • 
18.11.2006 0:10:51
Z Vašeho příspěvku je mi trochu smutno, není zbytečné někoho takhle urážet? Z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že je docela těžké vyrovnat se s tím, že svoje dítě nemůžete kojit,nikde se totiž nedovoláte podpory, když to opravdu nejde, všude je jen propagace kojení a nic jiného, takže vám nezbyde nic jiného, než se s tím smířit a nebo si celý život myslet,jaká jste špatná máma - nepřijde vám to to kapku ujeté? Jsou věci , které dítě potřebuje daleko více než kojení. A maminka ve stresu a nervozní to podle mě není. Pokud vám kojení jde, můžeme vám jen tiše závidět... A vaše narážka na to, jak se jmenuje autorčino dítě????? Nemyslíte ,že vám do toho skutečně vůbec nic není????
Jana, syn 4,5 roku a dcera 1,5 roku
  • 
17.11.2006 22:00:05
Dobře Vás chápu, že Vás odsoudili, že nekojíte. To u nás bylo úplně stejné. Svého prvního syna jsem kojila 17 dní,dostala jsem 40 stupňové horečky a už to nešlo. Potom asi po 3 dnech už syn moje mléko odmítal, tak jsem dostala od gynekoložky tablety na zastavení laktace. V porodnici to taky byla "síla" s kojením. Bála jsem se každého "kontrolního kojení" - to je dost velký strašák! Malý pořád ubýval, byl línější na pití a navíc jsem se nervovala tím, že má srdeční vadu (mimochodem to mi potom vyvrátil pan doktor a máme "jen" šelest na srdíčku). Sestřičky mě pořád honily do kojení a "vyhrožovaly", že když nebude přibývat, tak nepůjdeme domů. No, horor. Dceru jsem rodila v jiné porodnici a jak jsem byla "vycvičená" z kontrolních kojení, tak jsem se ji pořád snažila přikládat a "nutit", aby pila a mohly jsme jít brzy domů. Sestřičky mě v téhle porodnici (ve Strakonicích) mile překvapily. Povzbuzovaly mě a každý přírůstek váhy pořádně pochválily. Bylo to hrozně fajn pro mojí psychiku. Po příchodu domů jsem nedělala nic jiného než jen kojila, a to jsem měla doma už 3.letého klučinu. Malá pořád chtěla pít a plakala hlady, prostě bylo toho mléka pořád méně a méně. Po poradě s dětskou lékařkou, jsem začala přikrmovat, protože malá vůbec nepřibývala. Sunar jí zachutnal okamžitě, mně se mezitím mléko úplně přestalo dělat. Zkrátka kojila jsem ji jen 20 dní. Naproti tomu moje mladší sestra kojila svého prvního syna skoro 20 měsíců! Docela byla před širší rodinou za "hvězdu" a já za "macechu", která své děti nekojila!! Ale opravdu to člověk nikomu nevysvětlí. Moje děti, ač jsem je kojila tak málo, jsou hodně šikovné, aktivní a hodně upovídané a nadané.
Každopádně si myslím, že jsou sestřičky "andělé v bílých pláštích" a ty, na které se snažíte co nejrychleji zapomenout. Ale to je případ všech lidí, někteří jsou dobří, jiní méně, ale to je život.
16.11.2006 23:20:16
Když jsem četla tento příspěvek, tak jsem měla pocit, že jsem ho napsala já. Mám úplně stejnou zkušenost. Jediný rozdíl byl v tom, že mě příroda tolik neobdařila. Jinak první dítě, syn, problémy s kojením - myslela jsem, že mi sestry prsa utrhnou, odstříkávala jsem a mléka jsem měla sotva dvacítku, malej je na Nutrilonu a prospívá mu a já jsem také spokojená. Porodnice měla také titul Baby frendly. Navíc v porodnici malej plakal, protože měl hlad a sestřičky mi nechtěli dát umělé mléko, že prý mám kojit. Příště se už tak odbýt nenechám. Měla jsem z toho všeho v porodnici pěknýho nerva. Při cestě z porodnice vedla moje cesta rovnou do lékárny pro Nutrilon.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 254 [Dalších 234 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.