| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]
4.1.2013 20:16:30
To je krásný příspěvek..konečně někdo řekl jak to vážně je....neni úspěch přeci to, co dítě všechno umí,ale co z něj vyroste za osobnost...úspěch je jen výchova, ne znalosti a šikovnost
4.1.2013 18:54:46
Tak tot aky není pravidlo. U nás mladšího, 2 a čtvrt letýho syna jeho 8mi letý bráška v tomto ohledu nijak nemotivuje
rena
24.10.2012 13:49:34
dobry den no jak zacit je mi 42let a mam 22 mesicniho klucinu a nechce chdit na nocnik jen obcas na zachd jinak ho hodne krat prevlikam protoze az se pocura tak pak teprve rekne curat ale ja jsem stoho nestastna davam ho porad na zachd protoze tm vydrzi sedet ale nocnik to je hruza nemate nekdo nejakou radu jak to vsechno prezit a naucit mam jeste dve deti a stema to bylo lehky a nebo se mi to zda dekuji za rady renca.~:-D
3.1.2011 22:11:36
Ikdyž po několika letech.. už si to Rebeko asi nepřečteš, ale takovou kravinu jako, že ten kdo má 2-3 leté dítě v plenkách je nevzdělaný, to jsem ještě neslyšela.... Co to má s tím společného? Já mám tolik titulů, že by se ti o tom mohlo jenom zdát a přesto 2 a půl letou holčičku s plínou. Takže bys možná měla doplnit své vzdělání dříve než začneš ponižovat ostatní, protože žádný vzdělaný člověk by takovou volovinu nemohl říct.
28.8.2010 17:50:48
Děkuji za názory, které jsem si tady mohla přečíst. Měla jsem stejný problém. Synovy bylo 2,5 roku a bez plenky neudělal ani krok. Bylo mu to úplně jedno. Na otázku kam se dělá hovínko, nebo kam chodíme čůrat, odpověděl na nočník, ale neřekl si nikdy, natož aby tam šel.
Tak jsem se rozhodla na nátlak okolí pro drasťák typu, sebrat plenky a utírat louže. Nechtělo se mi do toho, ale proč to nezkusit. Žádné utírání se ovšem nekonalo. Za první 3 dny nestihl doběhnout na nočník jednou. Jinak si v pohodě říkal a to i na kakání, přesto, že ho prováděl zásadně ve stoje. Najednou si bez problémů sedl na nočník a řekl, že udělá bobek. Stejná reakce byla i v noci. Sám se vzbudí i 2 krát za noc na nočník.
Pravdou ale je, že když jsem to zkusila na 2. a čtvrt roce, louže jsem utírala a po druhých počůraných tepláčcích to vzdala.
Tím se dostávám k tomu, že dítě musí dozrát a chtít samo na nočník. Pak je to opravdu ze dne na den.
Takže holky, které tento problém řešíte, vydržte. Jde to i v klidu a hlavně SAMO.
Johanka
  • 
1.4.2009 15:51:08
Mám tříletou vnučku. Blonďatý, dlouhovlasý andílek. Cca 3-4x do měsíce se z ní stává hysterka, např. z úplné pohody řekneme"dohraj si a půjdeme se oblékat." To je ještě v pohodě. V momentě, když řekneme "tak pojď, oblíkáme se", se začne vztekat, ječí, řve, oblečené věci si zase začne svlíkávat, nechce ani stát, válí se po zemi, "na zadek" vůbec nevnímá, tím méně "tak si tu buď, jdeme sami", vztekání a řev narůstají, až už nemůže ani brečet, vzlyká, brečí, ječí - no hrůza. Jindy je to milionová holčička, zase "andělský voči"... Máte s tím někdo zkušenost? Někdo říká - "ihned pod studenou sprchu, ale já si myslím, že v tomto stavu je to snad i o infarkt nebo tak něco? Moc ráda si přečtu radu, která zabrala. Zdravím všechny!
Pavla
  • 
8.1.2009 14:19:42
vážená dětská sestřičko,
ono to není tím, že před 20 lety byly děti šikovnější, ono je to dnešním systémem lékařství.
Mám syna 3 roky - taky jsem řešila přetahování předkožky, protože nám to nešlo (bylo to slepené) už od malička cca 4 měsíce. Skoro každý dětský lékař i lékařka tuto problematiku nechce řešit: řeší to slovy ono se to vyřeší samo - samo se to uvolní. Kdybych se s touto odpovědí spokojila i já, asi bych také možná patřila do skupiny těch podle vás lehkovážných matek. Ptala jsem se všude kudy jsem chodila odpověď byla stále stejná. Obava z obřízky mě ale nutila k vytrvalosti a hledání řešení. Našla jsem po dlouhém hledání lékaře, který synovy předkožku uvolnil (cca 1 rok), týden čúrání ve sprše a dneska je přetahování v pořádku. Problematika srostlých předkožek jak říkáte není zanedbání ze strany matek - ale lékařů !!
26.6.2007 12:32:51
Myslím,že Váš názor je výborný.Mám 16ti měsíčního syna a nočník ho vubec nebere.Ale díky vám už jsem si uvědomila,že ten náš andílek na to musí přijít sám.Moc díky a přeji hodně štěstí Petra.
Mája
  • 
19.3.2007 12:58:52
a taky se naučte pravopis
dětská sestra
  • 
19.3.2007 12:56:38
Dělala přes 20 let dětskou sestru a myslím si, že děti se počurávaji hlavně proto, protože maminky používají plenky na jedno použití. KOmu by se líbilo být v mokru? proto dřív byly děti v tomto ohledu šikovnější. Děti se nemusí stresovat na nočníku, stačí je posadit na 2 min. a když se nepodaří nic se neděje. Nyní mají maminky problém dítě odnaučit počurávat, je to plenkama, vždyť dítě je v suchu. Ovšem za celých 20 let jsem neviděla tolik přirostlých kůžiček u penisů jako nyní a dokonce v posledních letech narustají srůsty stydkých pysků u holčiček.Je to jenom náhoda? Ať si to přebere každá maminka sama. DS
 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.