| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma originál

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 90 [Dalších 70 >>]
22.4.2006 21:25:27
Dájo, jde o dr. Krejčířovou z Thomayerovy nemocnice, tel. 261083436.
Dája
  • 
21.4.2006 12:28:08
Maceško, dala bys mi, prosím, kontakt na pí psycholožku, která vyšetřovala Míšu? Při čtení tvého článku jsem měla pocit, jako bys psala i o mém synovi. Jen mě až doteď nenapadlo, že to nedělá naschvál. Díky, Dája
  • 
19.4.2006 7:02:49
Macesko, coz takhle Asperger? Aspergeruv syndrom?
Podle meho - to jsou lide budoucnosti. Nekonvencni, jdou svymi novymi cestami. Milada
r
  • 
18.4.2006 9:47:13
jo jo, určitě máš pravdu... až na to, že ve slově PRVNÍ je měkké I a ve slově DRUHÝ je tvrdé Y... :-))
Petra
  • 
17.4.2006 15:44:38
No já na to taky dost dlouho teď koukala, ale ono už asi pak nejde o slovo-vyvolení ale že ve slově první-je měkké i a druhý je tvrdé i.Tak jsem to pochopila já:),třeba špatně
lenka
  • 
17.4.2006 15:38:22
jak je to s tím tvrdým a měkkým I ve slově vyvolení
14.4.2006 11:03:44
Už se stalo. Přelouskal jsem to fakt skoro celé:-) Je to moc zajímavé čtení - zvlášť příběhy samotných autistů a jejich rodičů. Tam je jasné, že nejhorší je ta doba nejistoty. Než se z LMD diagnostikuje AS, je to zřejmě docela dlouhá cesta a během té doby mají rodiče zřejmě velmi nepříjemné pocity, že výchovu svého dítěte nezvládají.
Poslal jsem Vám mail, doufám, že Vám přišel a že mé poněkud svérázné názory nezvedly hladinu Vašich emocí nad únosnou mez:-)
alena
  • 
14.4.2006 10:29:45
Vladane, udělal jste mi radost - ale fakt! Těší mne, že má práce (web - i když značně nedokonalý) sklízí "plody". Velmi Vám doporučuji ještě oddíl "Výpovědi těch, kteří se cítí být jinými". Paní Berta, která napsala úvodní příspěvek, je kupodivu velmi komunikativní a otevřená. Uvítá jakoukoliv připomínku - a myslím, že i případná slova uznání.
14.4.2006 10:20:29
Teď už to funguje:-) Milá Aleno, nejenže jsem se podíval na Váš odkaz, ale prostudoval jsem docela podrobně všechny příspěvky rodičů. Přiznávám, že mě to téma velmi zaujalo. Autisté jsou rozhodně zvláštní - můžou nás zřejmě mnoho naučit (většina rodičů říká, že se něco naučili - vidět svět i jinýma očima) ale daleko víc musíme naučit my je. Jak se chovat v současné "stádovité" společnosti, která se s odlišností vypořádává velmi pomalu, jak využít své schopnosti a přinutit sám sebe dělat něco, co bych třeba v tuto chvíli nechtěl.
Naprosto udiven zůstávám nad obrázky autistických dětí a dospělých. Jsou úžasné, věrné, vyjadřují emoce, nálady...je to nádhera. Líbí se mi hry se slovy, jejich trvání na tom, aby to, co se řekne, bylo myšleno tak, jak to zní (nech mě být! Postav vodu na čaj!)...ale uvědumuju si, že pro nezúčastněného pozorovatele je to zábavné, pokud se s tím rodiče vyrovnávají s podobným nadhledem jako Maceška. Ovšem ŽÍT v tom je něco úplně jiného.
Autisté mají jednu obrovskou nevýhodu - jejich postižení totiž není patrné, jako třeba Downův syndrom. Takže jejich nestandartní chování (nezvyklé stolování, například) je vnímáno jako nezdvořilost. A sami autisté zřejmě nedokážou (nebo ano?) vysvětlit, proč se chovají tak, jak se chovají.
Každopádně mám čím dál větší touhu začít studovat speciální pedagogiku a tomuhle tématu se věnovat podrobněji.
  • 
14.4.2006 9:46:04
Chtěla jsem Vám napsat mail, Terry, ale "pratchettovská" adresa nefunguje. Tak tedy takto: Myslím, že Macešce rozumím. Jako matka dospělého syna s autismem vím jedno - nepřejeme si být litováni... Co ale potřebujeme my a naše děti přímo zoufale, je obyčejné lidské pochopení. Kéž by všichni čtenáři, který se nad příběhem Míši rozplývají, dokázali přijmout i jiná neobvyklá chování dětí s autismem a nehledali za nimi špatnou výchovu.
Jinak vzdávám hold Vašemu "jmenovci", pomáhá mi už pár let udržovat duševní zdraví. Jeho knížky jsou jedny z mála, které čte náš syn vedle odborné literatury.
A díky, že jste se podíval na mnou doporučený odkaz - že toužíte vědět víc!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 90 [Dalších 70 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.