| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jde to i bez plínek?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 148 [Dalších 128 >>]
Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 22:33:14
No zatímco moje sestra razí teorii "čím divočejší houpání, tím tvrdší spánek mimina" tak u nás je to přesně naopak - vůbec by neusnul, a já ho chudáka taky nemám jen naležato, to by si pěkně sležel hlavičku :-)
Beru ho do náruče to takovýho klubíčka, je v tom ohromně spokojenej. No a samozřejmě ve vzpřímený poloze se mu DĚSNĚ líbí, protože má rozhled, ale snažím se jí nepoužívat právě pro to info co jsem se dočetla. Ale když ho do ní dám, tak se zaručeně uklidní.
14.9.2005 22:27:24
No tak co na to záda uvidim až za pár let, ale když se nám narodilo první dítě, tak jsem mimino automaticky chtěla nosit v té klasické miminkovské poloze naležato, ale dítě to nesnášelo - stejně jako ležet v kočárku. Ale jestli to bylo kvůli výhledu, nebo záchvatům kašle, které ho tehdy trápily, to těžko říct.
Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 22:25:20
Jeno, tady si dneska pokecáme...já taky plně kojim, a Tomáškovi se plné pleně nelíbí, ať se jedná o hovínko nebo čurání. Prostě každý má jinou zkušenost, pro mě ta metoda má svoje plusy, a samozřejmě se to nesmí přehánět viz veřejné WC nebo každé čurání - to by se asi ta maminka zbláznila. Lze to dělat třeba i jen několikrát za den, tak jakýpak problém dát dítěti plenu - bude jen menší spotřeba. Tady přece nejde o nějaký perfekcionismus, jen o to, na co se kdo cítí, ne?
14.9.2005 22:18:30
Ještě pro Janu, že sem teda zase cpu naše děti :-) - naše děti dokud byly kojené a měly tu miminkovskou žlutou stolici, tak nebrečely kvůli plné plence, páč se do ní prakticky všechno vsáklo. (A madší byl plně kojen 8 měsíců, takže nebylo co řešit poměrně dlouho).
Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 22:17:17
Tak určitě není mimčo jako mimčo, ale prý právě ten fakt, že se předčasně užívá vzpřímená poloha, psychika dítěte jde dopředu mílovými kroky a pouhé ležení už ho pak vůbec neuspokojuje, a tudíž se snaží o vzpřímení dříve. Ale na tu páteř to prý není nic moc. Ale odborník na to nejsem, zkušenosti nemám, jen to zdůvodnění mi přišlo logický.
14.9.2005 22:13:39
Jano, to bych nebrala moc vážně - naše děti od 6-timěsíců vstávaly do stoje u nábytku, v Tebou zmiňovaných devíti měsících chodily. Těžko by jim někdo vysvětloval, že se nemají nosit vzpřímeně...
Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 22:05:50
No ty polohy co vidím se mi moc nelíbí...Já jsem použila "know-how" z té publikace "Manipulace s novorozencem" (napsala to dětská rehabilitační sestra)- po jejím přečtení je mamince celkem jasné, jak by děťátko držet měla či neměla - jsou tam popsané polohy, které se používají, a neměly by, a co způsobují (např.vzpřímená poloha v náruči až od 9-tého měsíce! Neposazovat předčasně, používání autosedaček, lehaček, polohy na odříhnutí, atd atd. Zase to asi bude mít odpůrce, např.moje mamka shlédla nějaké ty polohy a konstatovala, že "to sem to teda dělala všechno špatně" - no pravda je, že jsem kvůli skolióze 4 roky nemohla přijít do jiného stavu...ale třeba ta skolióza byla způsobeno něčím jiným. Člověk se prostě snaží najít si pro sebe tu nejlepší alternativu.
Jana
Milada.
14.9.2005 21:57:44
Jano,

kde se tedy maminky dopidi tu spravnou polohu? Prvni clanek od o teto metode jsem tu videla prvne dne: 1.10.2001, je zde: http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=2140
Napsala to Bora. A za ty roky jsem tu napr. obrazek ditete s matkou pri kakani/curani videla snad pouze jednou a to v jinem jejim clanku:
http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=2890
Obrazek ditete byl zde:


Poloha z tohoto obrazku prijde OK (jsem laik), ale tady byly popisovany i jine polohy..

Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 21:47:27
Já nevím, ale zkusím si představit, jak by mě bylo s plenkou a hovínkem přilípnutým na zadku. Miminka se bohužel vyjádřit nemohou, ale určitě mnoho maminek zažije, že mimčo řve - proč? Protože má plnou plínu. Tak se mu v tom asi moc nelíbí, předpokládám. Myslím, že mimčo není nemyslící tvor a je si vědomo, že s rodičem má zpětnou vazbu jak v kojení, tak třeba v bolení bříška, nepohodlí a třeba i to vyměšování. Ale samozřejmě každý na to má jiný názor.
Jana
Jana, 3 měsíční Tomášek
  • 
14.9.2005 21:34:12
Samozřejmě se miminko nesmí posadit do normálního sedu. Sedne si do klína jako do autosedačky - musíte se trochu vyhrbit, aby mělo pohodlí, aby dosed byl dokulata. V téhle pozici nehrozí, že bude přetížena páteř. Jinak samozřejmě, pokud se normálně posadí, se mu zadělává na nějakou tu skoliózu nebo kyfózu a podobně.
Ale myslím, že maminky, které si dají tu práci a najdou si informace o této metodě, tak se dopídí i té správné pozice. Jinak doporučuji knížku "Manipulace s novorozencem a malým dítětem" od Evy Kiedroňové, je moc poučná.
Jana
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 148 [Dalších 128 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.