| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Koukej mámo, ona nemá plínku!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 89 [Dalších 69 >>]
29.7.2005 22:48:45
Gábi, problém asi bude v tom, že dost dětí čůrat do nočníčku v kojeneckém, ba ani brzkém batolecím věku prostě nechce. Traduje se, že dítě do dvou let svěrače prostě neovládá. U všeho existují výjimky, možná i tady - takže máš možná výjimečné dítě. Ale pravda je, že moje dítě nočník nechtělo ani vidět, a když jsem ho asi ve 2,5 letech na nočník učila, šlo to teda zatraceně těžce. Abych ho vysazovala na nočník hned po narození, to mě ani nenapadlo - a i když mi matka vnucovala nočník pro syna někdy v osmi měsících, připadalo mi to přehnaně brzo (po čtení výše uvedených informací). Kromě toho, po šestinedělí, kdy jsem teda ze zdravotních důvodů synovi dávala látkové pleny - a matka mi docela dost pomáhala, tak když jsem na to zůstala sama (manžel až po práci, samozřejmě), tak jsem pěkně rychle přešla k papírovým, protože dítko čuralo třeba 18x za den (bez noci!!!). Když si to vynásobíš třemi, tak mi nestačilo ani šedesát plín, které jsem měla v zásobě... Pak už jsem množství močení nesledovala - přišlo mi přednější, abych se věnovala broukání, čtení, povídání či hraní s dítětem. --- Jistě, kdyby na mě ve třičtvrtě roce broukal "máo ee", tak bych mu jistě vyhověla. Ale to zatraceně nehrozilo!
A jestliže má většina mamin zkušenosti podobné mým, tak se nediv, že jim připadá tak trochu jako týrání vysazovat na nočník novorozence...
M.
Gábina, dcera 15 měsíců
  • 
29.7.2005 22:24:34
Nazdárek!!!
Tak ať čtu ty vaše příspěvky tam nebo zpátky, připadaji mi trošku trhlý...
Nechci se nikoho dotknout, ale každý má, aspoň podle mě trochu pravdy.
Jenže, kdo má čas a chce se opravdu věnovat dítěti, tak se mu věnuje a kdo ho holt nemá, tak s tím nic neudělá...
Moje dcerka se poprvé posadila o Vánocích a netrvalo ani týden a nechtěla už skoro ani lézt, jen sedět, ale co vám to píšu, to všechny znáte...
Měli jsme dobrý trénink, vloni v léťe jsem jí často rozbalovala z pleny (Pampersky) a to nám zůstalo pořád i v zimě jsme si před koupáním ten čas na hraní bez plíny našli. Pokaždé, když jsem jí rozbalila, okamžitě čůrala. Stačilo jen vypozorovat, že pak čůrala téměř přesně každou hoďku. Po Novém roce jsme jeli sehnat nočník. Koupili jsme krásný, hrací. I když mě sposta lidí varovala před těmito vymoženostmi, já ho koupila. Zalepili jsme ty kontakty izolepou a malou posadili na nočník. čůrala opět okamžitě. Hrozně jí překvapilo, že je čůrání slyšet, pak z toho měla záchvat smíchu. Bylo jí přesně 9 měsíců. Do roku jsem jí dávala plínu, ale stejně "chodila" na nočník, samozřejmě už dávno hrací... A ona si tu melodii brouká!
Teď je úplně bez plíny přez den, ale to chci napsat: Neříkejte nesmysl, že to to dítě neví!!!!!!!!!!!!!!!
Malá se mnou chodí na velký záchod a na nočník jen večer nebo když chce v noci.
Tuhle hlídal sám tatínek, který teda velký záchod obchází, protože se bojí malou utírat a aby mu tam nespadla. Jenže... Naty ho opět dostala. Chtěla kakat... Ona si fakt spolehlivě řekne už mnoho měsíců. Nechce kakat do plíny ani omylem... Doběhla k němu a zatahala ho za tričko: "Tatíto ee!!! Hnem,hnem!!!!" a utíkala na záchod. Tak mu nic jiného nezbylo. Je to moje šikulka.
A co mě přimělo k té trpělivosti s nočníkem??? Byli jsme v Motole v nemocnici - týden... Nejhorší týden našeho společného života. Změna prostředí, vrzající postýlka, skřípající dveře, nenáviděné sestřičky... To bylo v únoru, kdy se malá naposledy pěkně pokakala do plíny!!! Měla z toho gynekologické problémy!!!!!! A to bylo rozhodující... Už nikdy víc. Svlékání a oblékání zvládala odjakživa s úsmevem, ležení na přebalováku bylo spojené s hraním a čůrání s rozbalením a nakonec větší stresy teda úplně největší ze sestřiček mi připadají víc zbytečné, než cokoli jiného.
Jsem matka na celý úvazek, mám zatím jedno dítě, které zatím nemínim rozmazlovat, na to máme babičky a to stačí, miluju ho nade vše, jak jen matka může milovat!!!! Hodně času strávím s ní hraním a povídáním, ale mylná je něčí představa, že mateřská a výlety, nákupy a courání se vylučujou. Rádi vyrážíme pryč a to i nočníkem. Párkrát se mi stalo, že malá chtěla na nočník i v restauraci, tak jdem na záchod i s nočníke a komu se to nelíbí, ať....
Já jí to vysvětlovat nebudu a řvát jí taky nenechám, že se mi zrovna nechce jí svlékat a dávat na nočník. To je potom vzteky bez sebe, jenže ona se fakt do té plíny nevyčůrá!!!!
Má to samozřejmě nevýhody, to bych kecal, že ne.... Je to těžký, jedem autem a najednou mamino ee hnem, hnem (to je honem honem) a hledáme místo ke stání... Já bych taky radši seděla u kafe a ne u nočníku.... Ale to je právě každého názor a věc, tak co ty narážky????????????? Vůbec se nedivím, že nějaké dítě na záchod nechodí i ve dvou letech, potřeby a priority má holt jiné, je to jeho věc.... Ale koukat na někoho, že jeho dítě chodí bez plíny je teda strašně trapný!!!!!!!!! A odsuzovat někoho, že jeho dítě chce teď hen na záchod a ten není, tak že čůrá do travičky, kanálu, na chodník vedle aut atd, to mi připadá vůči tomu malému dost nefér!!!!!!!!!!!!! Právě proto, že ono má své potřeby stejně tak, jako do plíny........... jenže trochu jinak....
Jo a s tím sezením na nočníku. Jsem zásadně proti sezení na nočníku, pokud dítě samo nesedí, ale proč pomlouvat ženský, který mimi nad nočníkem přidrží!!! To taky jde... Jo a co se takhle, když jsme u toho kritizování sezení, pustit do chodítek!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je taky sezení a ještě k tomu neúčelné....... Tak to je můj názor, musela jsem ho napsat, protože některé názory mi připadají úplně zcestné.

Nazdárek G.
Hana, 3 dcery (7 3/4, 4 roky, 10 tydnu)
  • 
28.7.2005 19:50:50
ahoj boro,

predpokladam, ze umis nemecky. V nemcine vysla kniha "Es geht auch ohne Windeln" tam se dovis vsechno, co te zajima.

Hana
bora
  • 
28.7.2005 10:28:16
analogie s kotaty neni na miste.
srovnatelne je to s primaty, kteri sva mladata nosi, v pripade potreby podrzi od tela.
primati taky nevylucuji do vlastniho hnizda
bora
  • 
28.7.2005 10:21:16
hani,
vyborne rozliseno, zajdi nekdy i na http://www.rodina.cz/diskuse2426.htm
pozitivni zkusenosti tam potrebujem
nebo se mi ozvi primo na bora zavinac viennamusicsupport tecka at rada bych vedela vic :-)
bora
Hana, 3 dcery (7 3/4, 4 roky, 10 tydnu
  • 
27.7.2005 19:16:04
Jo, Milado, dcera zari i tak. Pater ji urcite nenicim, ona totiz nesedi! Je oprena o mne, ale to je zrejme nepochopitelne, ze.

Hana
Milada.
26.7.2005 22:54:33
Hano,

ale ja Ti to prece verim, ze je mala spokojena a ze zari :-).

Ovsem, jak jsem psala, moje deti tez zarily a to nemusely byt v blizkosti zachodu a dokonce jsem jim ani pater nenicila tak, ze bych si s 9 tydennim ditetem sedala.

Milada
Hana, 3 dcery (7 3/4, 4 roky, 10 tydnu)
  • 
26.7.2005 19:55:57
Milado,

ono to tak opravdu je. Sedam si s malou na zachod a ona do nej opravdu kaka a je nadmiru spokojena. Babicka to videla na vlastni oci...

Hana
Martina, dcera Ema 2,5 roku
  • 
26.7.2005 9:15:14
Maminky, žádný stres. Emička začala chodit na nočník ve dvou letech, ze dne na den. Bez stresů a drezúry. Dnes je bez plenek i na spaní. Vše je přirozené a pohodové. A jsme na tom lépe než maminky s dětmi, které začaly dávat dítě na nočník v nějakých 7 měsících. Doporučuji přečíst si nějakého toho Matějčka.Píše, že indiánské kultury začínají "učit" děti "jak na to" až po dvou letech, tedy v době, kdy je nervová soustava vyvinuta - a téměř u nich neexistuje noční pomočování v pozdějším věku. Hlavně nedejte na řeči typu: "To naše málá...". Ono to přijde.
míša
  • 
23.7.2005 15:19:55
Už jsem to psala jinde: africké děti jsou bez plínek jen v batolecím věku a jen když si hrají na zemi, tj. mimo záda matky. Analogie s koťátky je nicméně namístě, protože mnohé africké děti nenosí šatičky až do úplného odstavení (zhruba ve dvou letech). Asi rok touto dobou se pak učí vyměšovat posazené na nártech dospělé osoby, jako u nás na nočníku, aby to po oblečení už zvládly samy.
Miminka a děti posazené na zádech nicméně plínky MAJÍ, protože maminky by je prostě nestíhaly na čurání sundat - zvlášť v chladnějším počasí kdy je přes plachetku převázaná ještě jedna či dvě látky navíc - a ani by na to neměly při spousrě povinností čas.
Ještě ad koťata: ta zase kočičí maminky nečistí PO vyměšování, ale BĚHEM něho. Koťátko s plným měchýřem nebo střívky instinktivně zaujímá polohu na zádech se zadníma nožičkama přitaženýma k bříšku, podle čehož kočka pozná, že je zapotřebí kotě očistit. Lízáním řitního otvůrku a genitálií u koťěte nastoupí vyměšovací reflex a kočka zárověň vše očistí. Takže tak.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 89 [Dalších 69 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.