| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětská hřiště v ohrožení?

 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]
6.5.2005 12:17:58
Zname hriste z Barcelony a okoli a z okoli Parize a vsude maji problemy, ze nesplnuji vsechny podminky EU. Prinejmensim uklid vzdy zaostava. Tady ve Spanelsku sice uz vymenili vetsinou prolejzacek za drevene, ale vetsinou stoji na tvrdem udusanem pisku a piskoviste tady neexistuji. To mel nekdo "vyborny napad", ze si budou deti hrat na pisku okolo prolejzacek....
Pisek vetsinou kazdy jeden az dva mesice prijedou proorat, ale protoze ho predtim neuklidi, tak se do pisku a z pisku dostavaji "zajimave" predmety nevhodne pro male deti.
Ejika
  • 
30.4.2005 13:20:15
Vážená paní Jano,
pokud více lidí smýšlí jako Vy, tak se není čemu divit, že situace je taková jaká je. Měla jste vůbec děti? Nebo máte jen psa? Že by jste dala přednost v běhání psům? To si snad děláte legraci. Bohužel takových sobců je na světě mnoho. Mám dvě děti, bydlíme na pražském sídlišti, psi běhají všude, děti pokud jim to rodiče dovolí (s rizikem zadělaných bot a oblečení) také. Pro děti jsou tu dvě oplocená hřiště a tam si někteří pejskaři své miláčky vodí také, protože tam je prý pěkná tráva. Nebo si své psy zavírají do ohražených pískovišť, aby jim neutekli ... Váš pohled na věc mně opravdu rozčilil. Ale s Vaším uvažováním to asi stejně nehne.
26.4.2005 23:34:04
Dětská hřiště - to je téma! Asi bydlím v celkem slušné části Prahy a neřeším staré a ošklivé vybavení. Dokonce jsou naše hřiště téměř důsledně oplocena, což samozřejmě nezabrání oněm mazlíčkům nahrazujícím často děti v přístupu na ně. O jejich majitelích se rozepisovat nehodlám. Mne neustále napadá otázka, proč své děti zavíráme do klecí? Žijeme ve městě. To je utvořeno lidmi a více či méně také pro ně. Koho tedy chceme klást na první místo? Nehodláme utiskovat ty nebohé němé tváře, dopřejeme jim volný pohyb po ulicích, po trávníkách v parcích. Vždyť jsou chudáci stále zavření v bytě! Zatímco naše děti mají v bytě volný výběh, tak proč by měly bezstarosně pobíhat po trávě venku a užívat si prostor. Řeknete, že mouhou! Ale jak, když neustále hlídáme, aby náhodou do něčeho nešláply nebo si nesedly. Není naše myšlení už trochu poznamenané? Kdo je pro nás důležitější? Neměli bychom snad raději budovat oplocené výběhy pro psy než pro lidi, když mejitelé psů nejsou schopni udržovat čistotu po svých miláčcích?
A tak, protože někteří z nás potřebují mít doma kousek přírody nebo dobrého přítele člověka, budu zítra na procházce v našem ohromném centrálním parku hlídat kroky svého syna a okřikovat ho a pak se posadím do vězení, které ho má od těch psích suvenýrů ochránit.
25.4.2005 23:52:24
No, Marti, ale to už tady padlo. V místech, kde to zákon omezuje ano - ale nikde jinde NE vyjma vlastního bytu. :o)
25.4.2005 23:47:08
MÁŠ právo zakazovat kuřákovi kouření, a to např. v irských restauracích anebo v českých veřejných prostorách jmenovaných explicitně zákonem, kde může být kuřák stižen pokutou do výše 1000 korun českých. Updatuj své info zde.
Psychouš
  • 
25.4.2005 21:57:11
Ne, já jen, že vajgly bych v lese asi vyhazoval. :-)
Nepřišlo by mi to špatné, pokud by mě někdo nepřesvedčil o opaku.
25.4.2005 21:53:30
Mně snad ani nešlo o to, abys mě potěšil, ale o to, proč ses pozastavoval nad tím, že někdo jiný taky nevyhazuje odpadky na zem.
Psychouš
  • 
25.4.2005 21:50:18
Odpad přiměřeně třídím, bohužel nekouřím, do přírody skoro nechodím. A když ano, nezahazuji tam umělohmotné láhve, nepoužívám konzervy, ... prezervativy... ;-) - ty taky ne. Vlastně si nevzpomínám, co bych kdy naposledy vyhodil jinam, než do popelnice/kontejnéru. A zásadně nepálím nic umělého.
Tolik můj audit. ;-)
Tak jsem tě asi nepotěšil.... JO!, mám velkou spotřebu elektřiny. Ne, že bych tím topil, ale používám hodně el. hraček. ;-)
25.4.2005 21:41:21
Neodpověděl jsi.

Jinak s těmi splodinami máš pravdu, ale značnou část nečistot zachytil právě ten zmiňovaný vagl.
Psychouš
  • 
25.4.2005 21:36:08
Já myslím (není to můj obor ;-), že vajgl = tabák, celulóza a buničina. :-)
A že to ekologicky nejškodlivější je kouř z něj.
;-)
Vajgl v přírodě je IMHO estetická záležitost.
 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.