| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O Michalce, která se šťourala v nose

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
katka
  • 
31.1.2005 21:32:30
pokud si přečtete knihu Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče, napsal slovenský spisovatel Dušan Taragel, zjistíte, že jsou velmi podobné pohádkám, které tu prezentuje tato maminka. Potom mě jen zajímá, kdo byl první, Taragel nebo Míšina maminka?
  • 
17.1.2005 19:57:38
pokud si přečtete knihu Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče, napsal Dušan Taragel, zjistíte, že jsou velmi podobné pohádkám, které tu prezentuje tato maminka. Potom mě jen zajímá, kdo byl první, Taragel nebo Míšina maminka?
Leona - 2 děti
  • 
18.12.2004 13:20:52
Omlouvám se, nějak jsem se uklikla a odeslala nedopsané, takže: Pohádky pro neposlušné děti a všichni jsme s eu nich moc nasmáli. Jsou ale poněkud drastičtější, jako od kluků macešky.
Přeji všem príma svátky a těším se na další povídání.
Leona - 2 děti
  • 
18.12.2004 13:17:37
Taky jsem vymýšlela pohádky, když kluk nebo holčina zlobily, ale i tzv. výstažné pohádky na téma Nikdy nevbíhej do silnice, aniž by ses nejdřív rozhlédl, nikdy nesahej na hrnec na plotně.... A vždy zaúčinkovaly, takže děti pak byly hodnější a opatrnější. Vloni na Vánoce nám Ježíšek přinesl knížku Pohádky po neposlušné děti
13.12.2004 19:07:41
A ja myslela, ze naucne pohadky jsou specialitou jen nasi mamky :o)))) Vypravi je mladsi neteri a ma s nimi velky uspech, treba O holcicce, ktera si nechtela uklizet hracky (utekly od ni), O holcicce, ktera nechtela zdravit a pod. Akorat je pak chce vypravet i po svoji mamce a kdyz si vymysli jak by to asi mohlo byt, tak ji opravuje, takze na ne ma monipol jen ona :o)))
Uz se pry tesi jak bude vypravet tyto pohadky nasim holkam, ale to ma jeste cas :o)) Jen ty pohadky nejsou tak drasticke, to nevim jak by dopadlo... Me se starsi neter jednou rozbrecela i pri Smolickovi Pacholickovi.
Pohadkam zdar.
Monca a moncicaci 6m
12.12.2004 10:17:31
Krasne pohadky pro milou holcicku, od bajecne maminky, v skoro pohadkove rodine...:-)))

Moc se mi to libilo, budu asi ta Michalka, ktera porad a moc rada cte Macesciny prispevky. No ale to neni zadny nekekny navyk, takovych je tu asi vetsina. Takze pekne predvanocni a Vanocni dny.

Nechces napsat jak Vase rodina proziva vanocni pripravy a Vanoce? Byl by to darek pro vsechny Tve priznivce. Budu se moc se tesit. Krasne svatky vsem.
Marcela, Tom tri roky
  • 
7.12.2004 17:12:00
Možná že ve školce chválí víc, tak ji to tam víc baví. Třeba se chce ukáyat před někým ze školky, jo Tom ve školce taky poslouchá líp a hned, všechno umí sám, ale jak přijdem domů, chce zouvat boty :-)))
monika + 3
  • 
7.12.2004 13:16:45
Mohla by to být stará dobrá Betty MacDonaldová: Paní Láry fáry, tam jsou velice podobné příběhy.
babička, dvě děti, dvě vnoučata
  • 
7.12.2004 11:22:36
Všem zájemcům o tento typ pohádek mohu doporučit knížku Pohádky pro neposlušné děti (nevím, zda je název zcela přesný, ale knihkupci si s tím poradí). Jde o překlad ze slovenštiny, kde již tato kniha vyšla ve třetím vydání. Já jsem si ji půjčila v městské knihovně a byla jsem nadšena. Pravda, pohádky jsou trošku drastické (a zároveň i parodické), takže je spíš vychutnají starší děti - tak třeťáci, čtvrťáci (to mám zase od jedné paní učitelky, která knihu četla ve škole). Na druhé straně, já jsem některé uplatnila s výhodou i u svého pětiletého vnuka, ale především jsem se pobavila sama. Jsou tam pohádky typu (jména si teď vymýšlím) O Františkovi, který se pořád škrábal v nose, O Aničce, která se nechtěla umývat a strašně smrděla, O Terezce, která se pořád ztrácela atd. Četla jsem to někdy v létě a tak už mi paměť zcela neslouží.
Třeba tato informace někomu poslouží - přeji hezké počteníčko.
6.12.2004 19:05:24
Moc hezký pohádky, taky bychom nějaké potřebovali. Třeba o Tomáškovi, který neposlouchal, nebo O Tomáškovi, který ve zlosti tloukl maminku. Poradíte?

Štěpánka
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.