| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 140 [Dalších 120 >>]
Jiřina s Klárkou
  • 
8.8.2006 19:55:24
Paní Lenko, můžu vědět co Vám poradil Váš ginekolog na Vaše nalitá prsa? Já mám 11-ti měsíční Klárku a tu kojím jen v noci, ale teď se jí začalo dělat z mléka špatně, tak to řešíme s pediatrem, ale byla bych velice nerada kdybych musela přestat kojit. Tak zatím odstříkávám mléko abych o něj nepříšla, ale nevím do bych měla dělat s nalitýma a bolavýma prsama kdybych musela přestat kojit. Děkuji Jiřina
Johana
  • 
24.7.2006 11:51:57
Mařence bude rok a půl. Chtěla jsem jí kojit ještě tak měsíc, ale teď váhám. Když v článku radí až do dvou let. A ona je navíc hrozně malá a hubená, přesto že jí dobře, až se divím, kolik se do ní vejde. Kojím jí už jen dvakrát denně. Odstavení přez noc nebyl problém. Dvě tři noci plakala a pak začala spát celou noc. Předtím se vzbudila za noc mnohokrát. Taky si kladu otázku, jestli je teď vhodná doba na odstavení po psychické stránce. Ona si o kojení říká i přez den, ale obvykle jí nedám. Už bych chtěla přestat hlavně proto,že už mě to nebaví. Pohodlné to bylo tak do roka, teď už mi to připadá jako přítěž. Myslím, že s odstavováním problém nebude. Prostě jí už prso nedám. Zdravím všechny. Johana
  • 
13.7.2006 10:22:14
Dobrý den,Váš článek je dobrý,ale podle něj jsem použila drastickou metodu odstavení mé dcery.A to,že jsem si prsa namazala citronovou šťávou,ale pro mě bylo důležité,jestli to zabere.Dcera si cucla a už to nechtěla,skončilo noční kojení,nškdy i po hodině a spíme celou noc.Problém byl jen u mě s nalitýma prsama,ale po poradě s gynekologem byl bolestivý problém vyřešen.Hodně úspěchů všem maminkám přeje Lenka.
Hela74
  • 
12.7.2006 14:22:58
Mame 2dcery.13let a 10mes. pred 14dny jsme jeli autem na slovensko k pribuznym,mala nechtela nic jineho nez caj nebo stavicky urcene pro kojence,od toho dne uz prs nevzala a dokonce odmitala,myslela jsem ze nebudeme prece celou cestu zastavovat po 15min na kojeni,tak totiz vyzadovala pit.Potom vecer u tety uz prs nevzala,ale nechtela ani hamilon,museli jsme umixovat bramborovou kasi a po ni caj,dnes uz hamilon pije ale pouze vecer po koupani a jen 180ml,vic nechce a spi celou noc,nekde jsem cetla ze dite ma vypit mleka 500¨ml denne,ale to ona nechce,vse ostatni ji pribinacky,jogurty,polevky,brambory jen to mleko nechce.nebude ji to nejak chybet,nevim???????
  • 
15.6.2006 16:23:13
... tedy ve dne. Až do osmi měsíců jsme kromě přikrmování ještě kojili. Malý si potřeboval alespoň cucnout. Pak se mi podařilo polední kojení vynechat. nenabídla jsem - a on nevyžadoval. Krátce na to začal "odmítat" i dopolední kojčo a brzy poté i odpolední. Prostě nabídnuté prso je olízl, aby se neurazilo :-) a šel si hrát. Asi od 9 a 1/2 měsíce skoro nechce pít ani a večer a ráno, maximálně 5-10 minut, spíš méně. V noci se budí, ale opět jen olízne a usne. Spíš má prso jako měkoučké a teploučké dudu. Ve dne dáváme 1-3x umělé mlíčko, protože to, co si natáhne ode mě, nejspíš nestačí. Někdy se vnoci vzbudí hladem a pláče. Tak šup pro flašku, vucucne ji a spinká dál.
Někdy je mi i docela líto, že ode mě už moc nechce, nutit ho ale nebudu. i dkyž nejspíš úplné odstavení obrečím. Myslím, že malý je na to připravený víc než já :-)

Iva
Lenka,kluci 15,13 let,a mimi 17 měsíců
  • 
11.3.2006 21:39:36
Mám 18 měsíčního syna a kojit chci do 2 let.Jenže malý se budí v noci ted i 7x a uklidní se a usne, jen když ho přiložím a napije se.Rostou mu 4 špičáky najednou. Byla bych velice spokojena,kdybych byla ve vaší situaci, kdyby se mi podařilo noční kojení zarazit a kojit jen přes den, kdy se ho nedožaduje, ale když nabídnu,vezme si. Jinak pije nesl.čaj,ale jen 1 lahev 250 ml denně.Slazeného by vypil víc,ale to mu dávám z hrnka a tolik toho nevypije. Ve 13 měs. jsme byli v nemocnici,kde jsem se setkala s maminkama ve stejné situaci-kojené děti,které o jiné tekutiny a někdy ani jídlo moc nestojí.I Pavlík jí mín,ale nestrádá,kojeňáci jsou většinou "štíhlí".Jinak u starších jsem odstavila omezením počtu kojení,při počtu 2x denně se odstavil starší sám,mladší kdysi naráz při pobytu v nemocnici z počtu 5x za den.Nebyly tam podmínky na kojení.Ani jeden syn se nedožadoval kojení sám od sebe na veřejnosti.
Markéta, patnáctiměsíční syn
  • 
4.2.2006 10:33:19
Mám patnáctiměsíčního syna, kterého se již cca půl roku odvyknout od kojení, ale dosud se mi podařilo uspět pouze v noci a i to jen tak napůl, protože se stále občas budí a dožaduje prsu. Navíc se zvýšila intenzita kojení přes den. Vyzkoušela jsem už čtyři druhy sušeného mléka i kravské mléko v různých kombinacích a v různém časovém odstupu. Výsledkem byl ale pouze kyselý obličejík a náhražky vytrvale odmítá. Jediné tekutiny, které do něj během dne dostanu (krom mateřského mléka) jsou neslazené čaje a voda. Domnívám se, že je to možná způsobeno tím, že má menší přísun tekutin a o to více se dožaduje kojení. Předem děkuji za radu, Markéta
Jindriska,Kuba 14 měsíců
  • 
8.1.2006 22:06:24
My jsme na tom podobně.Kuba se tak dožaduje kojení,že jsem poškrábaná po celém hrudníku.Nepije nic a jídla sní pár lžiček a stejně chce dokojit.V noci se budí a nejvíc k ránu.Už nevím jak ho přimět , aby snědl i něco jiného,třeba polévky.Prosím poradte.Jindřiška
Lenka,puberták a mimi
  • 
9.12.2005 8:19:54
Cicavec-mé holčičce je 18 měsíců a máme stejný problém. Navíc vstáváme na kojení i 3x v noci.Vy taky? Ale hlavne zdraví,ze?Takže žádné drastické metody,do nástupu skolní docházky to snad odezní samo!Nebo ne?
18.9.2005 16:47:00
Tedy podle mého názoru je metoda (opuštění) na dva tři dny asi tou nejlepší a vůbec mi nepřipadá drastická. Samozřejmě musí být dítě s osobou, na kterou je zvyklé. Nejlépe tatínek, babičky, prostě lidi, kteří jsou s dítětem před plánovaným odstavením třeba tak často jako mamka.
Pak, když mamka dva-tři dny není jde to v pohodě. Je to zkušenost hodně mých známých - totiž, když se odstavuje dítě do těch dvou let věku. Takže to co je v článku je naprostá pitomost. Jinak, zastávám názor, že dítě kojené déle než 2 roky +- pár měsíců je závislák, takže třeba pro tříleté dítě to možná může být drastické, ale já nikoho takového neznám.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 140 [Dalších 120 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.