| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můžeme s miminkem na dovolenou?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 174 [Dalších 154 >>]
  • 
10.5.2005 10:12:44
Článek mně hrozně moc povzbudil,protože se na začátku července /to budou naší holčičce 3 měsíce/ chystáme do Chorvatska a já mám z toho docela strach.Nejvíc samozřejmě z tepla a z dehydratace miminka.Jestli máte někdo zkušenost, jakoukoliv, jestli jste někdo takovou cestu s tak malým miminem absolvoval, napište mi prosím vaše zkušenosti,vychytávky,co jo a co ne....Hrozně mi to pomůže.
Moc děkuju.
  • 
10.5.2005 10:10:49
Článek mně hrozně moc povzbudil,protože se na začátku července /to budou naší holčičce 3 měsíce/ chystáme do Chorvatska a já mám z toho docela strach.Nejvíc samozřejmě z tepla a z dehydratace miminka.Jestli máte někdo zkušenost, jakoukoliv, jestli jste někdo takovou cestu s tak malým miminem absolvoval, napište mi prosím vaše zkušenosti,vychytávky,co jo a co ne....Hrozně mi to pomůže.
Moc děkuju.
K+K
  • 
5.9.2004 18:11:15
Také se (jako Dáša), připojuji k doporučení pobytů Domečku. Byli jsme s nimi minulý rok (ještě jako těhotná) a tento rok 2x už s miminkem plavat. Všechny pobyty byly bezva, organizačně dobře zvládnuté, příjemný přístup paní Magdalény i ostatního doprovodu (ostatně ve většině jsou to také maminky od malých dětí), vše, co slíbili, dodrželi. V dnešním světě, kdy je na místě spíše nedůvěra, příjemný pocit :-)
Jen je škoda,že poslední čas jsou ve většině pobyty delší čas dopředu zaplněné (my se totiž pomalu rozhodujeme :-))
Katka
Milada.
26.8.2004 23:46:45
Aido,

vezmi si třeba jen náš příklad - velice mírné ADHD. Nikdo nás nikdy nikam neposlal. Logopedii jsem si musela vyprosit u pediatričky ve 4 a 1/4 letech a to nás ještě poslali k místní paní učitelce z 1. třídy, která má na logo jen takový asi 4 - měsíční kurs. Neustále mi tvrdila, že syn je OK., že je ještě celkem malý a že jeho řeč v pohodě. (Syn měl a má velice bohatou slovní zásobu, na to všechny logopedky co jsme k nim kdy chodili poukazovaly).
Na Rodině (synovi bylo 4 a půl) jsem zjistila kontakt na dr. Tyla, zde propagující biofedback, psala mu mail o logopedii, o synově chování (např. do té doby nevzal tužku do ruky a pak ještě asi rok po tom). Pan dr. mi volal zpět, domluvil se mnou na další den a řekl, že u vyšetření bude. Nebyl. Takže jsem synovi zaplatila EEG (nebylo to hrazené pojišťovnou) a to bylo tak všechno, řekli, že dobře počítá a že v tomto věku se víc nezjistí a kontrola za rok.
Tak dál: Synovi je 5 let a máme novou logopedku, která říká, že vše v pohodě zvládneme, že do 1. třídy (tehdy ještě ani slovo o odkladu) bude všechny hlásky umět. Fajn. Cvičíme téměř 2 roky, výsledek nula. Každou konzultaci platím.
Po prvním roce této logopedie jdeme k dvou psycholožkám, obě říkají odklad. Pak, po 2 letech se ptám na Rodině v logoporadně, že jako cvičíme již dva roky hlásku L a je mi řečeno, že první, čím se mělo začít, byla foniatrie, ovšem tak před 3 lety :-( Výborně, jdeme na foniatrii - přímo foniatrická klinika, tam je vše OK. - kluk slyší dobře atd. - vše OK., a zůstáváme tam u logopedky (logopedka č. 3). Tentokrát jsou pro nás konzultace u logopedky zdarma.

Syn je narozen v prosinci (tudíž by šel do školy až téměř v 7 letech), ovšem jeho chování atd. se mi nezdálo, obešla jsem 2 psychology, oba se shodli, že to je na odklad - kvůli mluvě, špatné motorice ruky, nemocnosti apod. Když jsem se jich např. ptala:JAK máme tu motoriku cvičit, byly mi dány všeobecné návody, tj. nalepit velký papír na dveře, stěnu (prostě svisle) a dělat kruhy. Prostě všeobecné info, žádný kurs, tj. psycholožka nebyla schopná poradit!!!, neboť psycholožka to neví (byli jsme u dvou!! psycholožek). Papíry doma na zdi jsme měli už asi rok před tím, než nám to poradily :-)
Pak, až po roce po tom odkladu (celý rok jsem pátrala, jesti někde nějaká grafomotorika je) mi jedna maminka s hodně hyperaktivním synem, náhodou v jedné netové diskuzi poradila specialistku na tyto poruchy a k té jsme loni chodili - opět pojišťovna neproplácí, jednalo se o cca 4-měsíční kurs na uvolnění ručičky při psaní. Kontrola po týdnu a každý týden nový cvik, cvičení 6-8x za den. (jo, naštěstí jsme to stihli před zahájením školním docházky, bohužel tam jsou i děti, které se tam dostanou třeba až ve 4. třídě a to s nima již nic udělat nejde - to špatné držení tužky je tak zafixované, že se to prostě odstranit nedá). To píšu jen kurzu grafomotoriky, dělají tam i kursy na zklidnění (nevím jak to popsat, nebyla jsem tam - prostě pro děti s ADHD) atd..ale..většina rodičů o něčem takovém ani neví, že, neb je tam nikdo nepošle. Ta maminka, která mi o téhle specialistce řekla, se tam úplnou náhodou dostala, když jejímu synovi bylo asi 10 let(podotýkám, že ta maminka JE sama lékařka a se synem obešla v Praze co se dalo - tuším i např. nějakou rodinou terapii i s manželem atd.. Tohle u té specialistky bylo jediné, co trochu pomohlo, ovšem v 10 letech už bylo celkem na vše pozdě.

Náš syn šel do školy tedy téměř v 7,5 letech, už rok má další logopedku (č.4), opět konzultace platím a dosud v běžné mluvě neřekne ani L, natož R Ř. Píše celkem dobře, na vysvědčení má samé. Samotnou mne to štve, že už 4 a 1/2 roku chodíme, běháme, a vždy se jen nějakou náhodou, velkou oklikou přes někoho něco dozvím. Jsem už i smířená s tím, že bude mít vadu řeči, když už logopedky nevěděly co s náma, tak vždycky říkaly: Koukněte se do parlamentu, tam je těch špatně vyslovujích spousta. No, to mne tedy nikdy moc neuklidnilo.

Takhle to holt chodí v ČR. Školka, kde by se mému synovi každé ráno věnovala logopedka? Utopie :-)

Milada
*Aida*
26.8.2004 22:22:49
Milado,
musela jsem si ten Tvuj prispevek precist asi petkrat, porad tomu nemuzu uverit. Tedy ze se ADHD bagatelizuje, tomu bych verila. Ale s tema 4 rokama je to podle meho skromneho laickeho nazoru pekna blbost. A ze jsem na tohle tema precetla tuny materialu. Nejdulezitejsi je ranna intervence, cim drive tim lepe. Muj syn diky sve diagnoze dostal misto ve skolce, kde byl cely den 5x v tydnu a kazde rano se mu venovala logopedicka. Kde by bez toho byl, tedy nevim. 4 roky mu zdaleka nejsou. Chodi na jine terapie a muzu rict, ze je mnohem klidnejsi, zacal mluvit atd atd. Ze bych cekala do 4 let si neumim predstavit.
A s autismem jsem precetla novy papir, kde vyzkoumali, ze nejvetsi uspech je zaznamenan u deti, u nichz doslo k intervenci pred 3,5 rokem. Je tu dokonce program "Early Bird" (ranne ptace), ktery se na tyto malicke autiky zameruje.
Opravdu me to hodne prekvapilo. Tady deti ve skolnim roce, kdy jim bude 5 let zacinaji skolu (prakticky tedy jsou jim 4 roky) a to uz se mi zda dost pozde na to, aby se najednou neco zjistovalo.
Vsude ctu, ze pro deti s ADHD se nedoporucuji zadne leky pred 3 rokem, pak uz je ale mozne nasadit Ritalin (klasicky) atd. To byl jen priklad, ja s tim nasazovanim leku moc nesouhlasim, i kdyz zalezi na individualnim pripadu samozrejme.
26.8.2004 20:29:27
Je narozený po termínu... podle UTZ se měl narodit 29. 12., podle poslední MS 2.1. a narodil se 7.1.
Milada.
26.8.2004 20:02:04
Aido,

víš, já si ale myslím, že v Čechách žádnej odborník diagnozu ADHD kolem druhého roku nevysloví, tady se to bagatelizuje stále. To s věkem 4 let jsem myslela tak, že až kolem tohoto roku se s tím dá něco dělat, alespoň tak to tady všude píší a hlavně mi to potvrdila specialistka, ke které jsem se loni se synem dostala (my jsme cvičili "jen" grafomotoriku, ale měla samozřejmě cvičení pro jiné poruchy, např. právě pro jakési zklidnění hyperaktivních dětí).

Milada
Evíf, 3 děti
  • 
26.8.2004 19:53:19
Monty, ty jizvy na ručičkách mne zaujaly, tvoje dítko je narozené po termínu?
26.8.2004 19:14:10
Ahoj Aido,
napíšu ráda. :o)
U nás je největší problém ta nezvladatelná energie, on se nedokáže posadit a s něčím si hrát ani na 5 minut, pořád lítá, v noci před spaním skáče třeba půl hodiny po posteli, leze na peřiňák, skáče z něj dolů, při usínání se mele jako pytel blech, kope nohama, šermuje rukama, dokáže půl hodiny běhat dokola a radostně u toho pištět... jediný co ho spolehlivě zabaví je napustit mu vanu, tam by vydržel celej den... samozřejmě se snaží lézt z vany na pračku apod. :o))) On byl takovej už v těhotenství, asi jsem to už psala, narodil se s jizvama na obou ručičkách, které si udělal nehtama na nohou a ty jizvy má dodnes, takže musely být docela dost hluboký. :o)
*Aida*
26.8.2004 19:09:26
Monty,
taky bych nemluvila o LMD a slovo "hyperaktivni" mi pripada nadmerne pouzivane.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 174 [Dalších 154 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.