| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená hračka – malý noční společník

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 
Kačka
  • 
11.8.2004 9:52:31
Ahoj Ivo, díky moc :-) Dcera zase moc nesmí přes den, dvakrát po půl hodině a jinak "řádí", tím mi zřejmě příroda vyvážila to spaní přes noc, ale máš pravdu, že si toho moc považuju. Já jsem jen chtěla v předchozím příspěvku říct, že mi připadá, že si některé maminy pletou na sebe bič, když berou své potomky do manželské postele... Myslím, že se pak mrňouskovi těžko vysvětluje, kdy už je ten správný čas jít spát do své postýlky.
Iva
  • 
11.8.2004 9:44:12
Kačko, tak to buď jen ráda, jsi dítě štěstěny. Někdy se to prostě tak přihodí, já jsem měla štěstí na dobře spavé dítě až napodruhé, a to napoprvé nikomu nepřeju. Rozdíl je to nepopsatelný. Tak si to užívej, člověk se cítí daleko líp, když je dítě spokojené a dobře spí, než když stále jen pláče a budí se, a vy už jste vyzkoušeli kde co a nic nepomáhá. Jen ať vám to vydrží.:-))
Eva
  • 
11.8.2004 8:03:30
To je fajn, ze tvoja dcerka tak dobre spi. Mnohe deti vsak maju problemy so spanim a riesia ho bud macikom alebo pritulenim k mame. Podla mna je mama lepsia :) (ak sa to da). Nam maly syn v posteli nezavadzal, v malom byte nam vyhovovalo, ze sme postielku velmi skoro odlozili a intimny zivot nam nenarusal o nic viac ako keby spal v postielke v tej istej izbe (mame totiz iba jednu izbu). V postielke totiz spal nepokojne, kazdu chvilu sa budil a medzi nami v posteli zaspal tak tvrdo, ze by pri nom mohli vybuchovat bomby :).
Andy, Tomi (3 r.)
  • 
11.8.2004 7:36:11
Náš bobek má asi 20 cm figurku a té říká máma, takže když máma není náhodou někdy přes noc doma (služební cesta), tak má svoji náhradní mámu. Ke spaní si pak přibírá ještě jedno z jeho autíček (to, které je ten den nejoblíbenější nebo případně nové).
Kačka
  • 
10.8.2004 16:45:34
Jak tak čtu příspěvky, asi jsem divná matka :-) Moje téměř roční dcera spí od narození v postýlce a navíc od dvou měsíců sama ve svém pokojíčku. Usíná sama, bez medvídka, potmě, bez chování a houpání, od malička spí celou noc klidně, bez probouzení se. Má svůj klid na spaní, já taktéž a navíc jedno, dle mého názoru nezanedbatelné plus: nelimituje můj intimní život :-)
Pavla 28 Vojta 10/02, Tom 6/04
10.8.2004 14:41:09
Starší Vojta s námi v posteli spí taky už ani nevím od jaké doby, snad od 8 měsíců, kdy se v noci tolikrát budil, že jsem vyměkla a vzala ho k nám a už tam od té doby zůstal a taky od té doby spí mnohem líp, skoro se nebudí v noci a oblíbenou hračku taky prakticky nemá. Sice občas s nějakým plyšákem v ruce usne, ale střídá je a často nepotřebuje k usnutí žádnou hračku (podotýkám, že až na výjimky usíná sám, my si chodíme lehnout později) a s sebou ven si žádnou hračku nenosí (s vyjímkou když dostane nějakou novou hračku, většinou elektronickou, tak tu pak chce s sebou i ven) a momentálně má v oblibě plyšáka pejska, kterého si pojmenoval Tom a kopíruje mě, co dělám se skutečným tomem, tzn. kojí, přebaluje, nosí, chová, houpe, uspává, dává mu odříhnout apod. :-), je to veselé.
No a ten mladší ten s námi zatím nespí, zatím je v dětské postýlce, ale předpokládám, že časem až začne rozum brát, že bude k nám do postele chtít taky. Tak se tam pak budeme muset nějak srovnat. Ale třeba ten starší už v té době s námi naopak nebude chtít spát a svou normální postel. P.
Klára, dcera 1,5 roku
  • 
10.8.2004 13:53:54
Po přečtení článku mě na napadly otázky
Je potřeba, aby dítě trpělo strachem z odloučení maminky? Je potřeba aby dítě tělesný kontakt s matkou substituovalo plyšovou náhražkou? Není to špatná známka, že se dítě necítí dost bezpečné, když si hledá za matku takovou náhradu?
Dcera s námi spí od prvního dne co se narodila ve společné posteli, nikdy jsem si nevšimla, že by s nějakou hračkou chtěla usínat, naopak, než jde spát, všechny hračky, které se v posteli případně vyskytují, pěkně vyhází ven.
Určitě by pro nás bylo pohodlnější mít postel sami pro sebe a ji nechat spát s plyšákem v postýlce, ale jsem přesvěčená, že tělesný kontakt je pro dítě v kojeneckém a batolecím věku nenahraditelný hlavně proto, že tak nepozná strach a úzkost z nočního odloučení.
Petra
  • 
10.8.2004 12:19:54
Ahoj!
U nás je to stejné. S námi v posteli spal syn od malinka do pěti let a taky není na žádné hračce závislý. Mám pocit, že ten pocit bezpečí jsme měli oba dva. Všichni okolo se nám divili, ale já byla strašně spokojená a klidná. Teď je synovi sedm a občas k ránu dokvačí. I když se strašně roztahuje, jsou to ta nejkrásnější rána co znám! A když občas nespí doma, spím prozměnu já s jeho oblíbeným plyšovým psem. Takže u nás jsem spíš závisláček já! :o)))
Petra
eliza+lída 13m
  • 
10.8.2004 10:23:46
u nás je společníkem polštářek ve tvaru srdce a plně platí, že nahrazuje mámu. Má ho od té doby, co se odnaučila spát u prsu - takže vlastně nahrazuje prs. Malá se k němu přitulí, strčí palec do pusy a usne. Často si na polštářek vzpomene i ve dne, chvíli jej nosí, tulí se, dává ho všem - at se přitulíme taky, a pak ho zahodí a najde si jinou hračku. Peru ho co nejméně, ale dcera usne i bez něj, i když ne tak snadno. Musíme polštář sice neustále tahat s sebou, ale říkám si, že takové věci patří k dětství a že je to tak v pořádku :-)
Polštářkům zdar!
Eva
  • 
10.8.2004 9:06:47
Nas syn nemal vybranu ziadnu hracku, bez ktorej by nezaspal. Snad preto, ze spaval s rodicmi a nemal potrebu "zastupneho objektu", lebo mal mamu v noci pri sebe. V troch rokoch zacal spavat vo vlastnej posteli, obcas si berie spolocnika na spanie, ale strieda ich, nie je "zavisly" na jednom. Takze aj toto moze byt dovod, preco niektore deti nemaju "superhracku".
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.