| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je nás mnoho?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]
28.4.2006 6:10:41
Avo,tak co,uz mas "neco" za sebou??
27.4.2006 23:16:19

Doufám, že každodeník rodina bude spíše přinášet přípěvky typu

"Mít děti je normální, pěkné, dobré a veselé"

-to myslite vazne? kdyz se nekdo citi opovrhovany, proc mu nedat prostor pro vyjadreni se? nabadate k neobjektivite,jestli si to uvedomujete..

ale na 2.stranu-ten clanek hranici s nabozenskou propagandou a ve skutecnosti nepouzaje na slozitost toho,jak spolecnost vnima rodinu s vice detmi,ale podvedome vnucuje myslenku,ze lidi jsou neverici a je tezke je presvedcit aby verili v Boha a verili,ze ridi smysl jejich zivota(v cemz si ale autor taky odporuje vetou o tom,ze ridi nejen smysl zivota ale i ...ted presne nevim,neco jako uvahy nebo kroky-no,proste vyznamove kdyby tomu tak bylo,mohl by vlastne taktez Buh za to,ze se pouziva antikoncepce,proti ktere tak broji)

pripada mi to cele dost ujete, proste nekdo nosi zvonace,nekdo mrkvace...
myslim,ze CR nikoho neutlacuje(i kdyz by si to nekteri zaslouzili!) a nikdo se nemusi bat vyjadrit svuj nazor,viru nebo presvedceni(viz na Andelu mladik co pripomina ze ma "Tanec sv.Víta" a dokola hlasa ty svoje kraviny a nikdo ho nepoleje ledovou vodou :-)))))
ale melo by se zabranit tomu,aby se promyslenymi psychologickymi kecy ovlivnovali lide co o to sami nestali(viz zvoneni jehovistu u dveri apod.) a hlavne ti,kteri jeste nejdou tak vyspeli,aby si mohli udelat vlastni nazor a branit se proti temto cilenym Brainwashingum-zejmena deti.

napr.v bance kde zadate o pujcku vas taky posadi na sedacku do jine mistnosti nez u prepazek,kde do vas zdanlive nevtirave husti prijemna slecna o vyhodach az vas udola-jenze ta sama slecna z toho ma provizi jak brno a vy ve finale zjistite,ze je to vyhodne asi tak,jako kdyz dedecek menil az vymenil-a co mu zbylo?...h..no,netreba dodavat,ze?-jenze o to si ten clovek rekl sam,nikdo ho nechytil za ruku na ulici a neodtahl do banky-maximalne reklama a tu zle prepnout,nebo necist...

takze ja jsem proti jakemukoliv ovlivnovani a strhavani k tomu,ze jedine neci nazor je ten jediny a spravny! Blbost!!!!!

antikoncepce nema s potraty nic spolecneho a soudit nekoho za to ze ji prasky(mimochiodem jsem si ted vzpomnela ze si ji taky musim vzit :-)muze jedine posahany jedinec nebo fanatik-neze by to nebylo skoro totez... lidska silenost nezna mezi-zacina to hazenim kamenu na potratove lode a konci teroristickymi sebevrazednymi atentaty.a ve jmenu ceho? neceho co vubec neexistuje!

osobne se hlasim k tomu ze nez zit jako v Africke zemi 3.sveta,radsi bych chtela nebyt! dobrou noc..
Olga, beru HA
  • 
25.4.2006 11:22:53
A kdyz antikoncepci brat nebudu a naflakam si kupu deti, kdo mi je pomuze uzivit. Buh? Pochybuji.

Pri uzivani antikoncepce, nedojde k ovulaci-uvolneni vajicka, tudiz ani k oplodneni a tudiz ani k potratu.

Autor clanku je zcela nevzdelany v tomto smeru a proto nema pravu takhle lidem motat hlavu.

Mejte se pekne, uzivejte si sexu a pokud neplanujete mimco, s klidem uzivejte antikoncepci.
xy xy
  • 
30.3.2006 14:56:30
panebože, který trouba psal tenhle článek? každý průměrně vzdělaný člověk ví, že antikoncepce zabrańuje ovulaci a tím pádem i oplodnění..nechápu, jak někdo může napsat takovou pitomost
Heluša
  • 
25.3.2005 22:04:21
Z článku mi běhá mráz po zádech a plně s Vámi, doposud komentující ženy, souhlasím. Pokládat rovnítko mezi antikoncepci a interrupci je naprosto šílené a scestné. Příšerně mě děsí fakt, že těmito bláboly staví někteří jedinci i nás, ostatní "normální" křesťany, do pozice inkvizitorů se středověkými názory. Já se za křesťanku považuji - a hormonální antikoncepci jsem brala 7 let, neboť jsem svého muže poznala už v 15. letech a přišlo mi i před Bohem zodpovědnější chránit se takto před početím a studovat, než zmařit snahu a vynaložené finance našich rodičů na naše studium. Brali jsme se v 22 letech a jsem přesvědčená, že tak dlouho se bez sexu nedá normální vztah udržet... Takže myslím, že někdy je nutné zvolit "menší zlo" :-))
Prostě na takovéto články kašlu a radši je často nečtu, než abych se rozčilovala nad výroky někoho, kdo mluví tak šroubovaně, že možná nerozumí ani sám sobě. Ale svůj názor považuje za jediný správný na celém světě a basta fidly.
  • 
21.3.2005 15:57:55
Názor, že antikoncepce těsně souvisí s interrupcí, mě velmi pobouřil. Docela by mě zajímalo, zda má utor textu - pan Semín - své výroky nějak lékařsky podložené. Podle toho, co napsal, soudím, že je v této problematice naprostým laikem. Na tuto myšlenku mě přivádí hlavně nerozlišování pojmu ,,potrat" a ,,interrupce". Vážený pane Semíne, potrat - takzvan abort, je samovolným ukončením těhotenství z důvodů patologických, nikoli z vůle matky. Pokud si žena přeje ukončit těhotenství, říkáme tomu interrupce, tak si prosím tyto dva pojmy nepleťte.
Dovolila bych si také nesouhlasit s tím,že antikoncepce zabraňuje pouze nidaci, nikoliv samotnému oplodnění. Toto je pravda pouze u minipilulek, které obsahují pouze gestagen a neovlivňují tím zrání vajíček ve folikulu. Drtivá vetšina žen však bere kombinovanou pilulku, ve které je estrogen i progesteron, takže vajíčko ve folikulu neuzraje, folikul ani nepraskne, tudíž vajíčko nemůže být oplodněno ( pokud se vůbec nějaká spermie dostane přes zhuštěnou hlenovou bariéru hrdla děložního ). Doporučuji nejdříve prostudovat literaturu a pak teprve vymýšlet světoborné názory! Ale koneckonců, máme tu svobodu slova...
Martina
  • 
20.12.2004 14:18:49
Reaguji na předposlední odstavec tohoto článku. Dost mě zaráží že tvrdíte, že antikoncepce pouze zabrání uhnízdějí vajíčka. (takovou funkci má Postinor - tabletka "po", která obsahuje velmi mnoho hormonů a použije ji žena opravdu vyjímečně) To je hloupost, většina antikoncepce zabranuje ovulaci, teda vajíčko nedozraje. Navíc moje zkušenosti s antikoncepcí jsou takové, že jsem měla velmi slabé krvácení (mnohem slabší, než klasický cyklus), pokud by každý měsíc docházelo k potratu - jak vy tu tvrdíte, tak bych musela každý měsíc opravdu hodně krvácet. Antikoncepci jsem brala 6 let vkuse.
Eliška + jedna náctiletá dcera
  • 
13.12.2004 14:34:05
Jsem na tom úplně stejně.Chtěla bych najít zpět svůj optimistický pohled na svět, ale nedaří se. Snad čas všechno zahojí(nebo aspoň trošku). Zatím se snažím čerpat sílu a energii z domácích mazlíčků a chvilkama mne zaměstnávají i předvánoční přípravy,kdy se vrhám do pečení,gruntování aj.činností jako šílená právě proto, abych zapoměla.
  • 
15.11.2004 17:51:50
A je nás také mnoho, které jsme se museli těhotenství vzdát pod tlakem okolností, a které se s tím ani po několika měsících neumíme vyrovnat.
Jsem jedna z toho mnoha a ráda bych si popovídala nebo požádala o radu, jak se s tím konečně vyrovnat, je-li to vůbec možné.
Deni+František+Ella
21.4.2004 11:21:12
Edito - naprosto s tebou souhlasim. Taky je mi z "pánbíčkářských" názorů silně šoufl.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.