| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 115 [Dalších 95 >>]
  • 
7.6.2005 21:31:39
Mate pravdu, planujeme s mim nastávajícím miminko brzy, ale po přečtení tohoto článku vše ještě zvážím..:)))...P.S:Opravdu je to tak těžké, jak to vypada? Alžběta
Ivana
  • 
23.10.2004 20:34:03
K té podprsence v noci - ze začátku jsem s ní spala a dvakrát mi způsobila ucpání mlékovodu se všemi následky - třesavka, zarudnutí, únava, nesnesitelná bolest a vysoké horečky. Zcela zbytečně jsem pak brala antibiotika, protože lékařka tvrdila, že jde o zánět. Teď spím bez podprsenky a je to mnohem příjemnější. Při spaní na zádech mléko neteče, pouze při kojení z druhého prsu a to lze vyřešit přiložením např. pleny.
  • 
12.8.2004 13:18:19
Uz jsem se začínala lekat, ale asi taky budu matka flákač :o)
  • 
19.3.2004 15:10:37
Ahoj Lenko, nevím, jestli Ti Sandra odpoví, protože takhle diskuse je stará skoro rok, tak ať dlouho nečekáš, ozývám se já.
"Mušlím" říkala naše porodní asistentka a lektorka kursu předporodní přípravy "sběráčky". Dají se prý koupit v lékárně, ale faktem je, že já jsem je neviděla a koupila jsem si je přímo na kursu. Jsou to takové půlkulaté průhledné plastové mističky (cca 6-7cm průměr) s oddělávacím víčkem, které má uprostřed dírku na bradavku. Sběráčky se vkládají do podprsenky a jednak mírně tvarují bradavky (v případě vpáčených b.), ale hlavně se v nich sbírá mléko, které samovolně odtéká. Já jsem tyto sběráčky hodně využívala cca první tři měsíce kojení, kdy jsem měla opravdu hodně mléka a tyto "přebytky" jsem pak v malých skleničkách zmrazovala na horší časy (které naštěstí nenastaly).
Lenka
  • 
19.3.2004 11:29:48
Mluvíte mi z duše!!!! nevím,proč někdo nedokáže pochopit,že je článek myšlen jen jako rada nebo inspirace (ještě když je to v začátku napsané!) - některé maminky tu reagují zbytečně nabroušeně, zvlášť když tvrdí,jak jim jde šechno hladce jinou metodou-doufám,že nemají nabroušená i miminka:-)
Lenka
  • 
19.3.2004 11:25:25
Všechny moje kamarádky, které už mají miminko ho nechávají odříhnout ve svislé poloze - asi jim to tak řekli v porodnicích - nemůžete jim to vyčítat, vyčtěte to raději porodnicím!!! (přece maminka s prvním dítětem spoléhá na rady "odborníků" z porodnice a pokud se jí jejich rady neosvědčí pozná to bohužel až později a může to aplikovat třeba až u druhého dítěte)
Lenka
  • 
19.3.2004 11:06:33
Sylvo, ty máš vždycky fajn názory:-) Jaká kniha je tedy podle tebe dobrá? (nejsem ještě těhotná,ale ať to vim dopředu) Nechci to s četbou chytrých knížek přehánět,ale myslím,že je dobré si něco přečíst,ať pak člověk není vykulenej,ale zase když to nejde podle knihy,tak nepanikařit:-)
Lenka
  • 
19.3.2004 10:54:09
No trochu jste mě zarazila...ta maminka, která psala článek přece neříkala, že tohle všechno musíme dělat,prostě jenom napsala,jak to dělala ona a třeba se to některé mamince bude hodit.Já například vím,že budu mít s podprsenkou problémy,protože jí nesnáším i při normálním nošení (bez těhotenství,bez kojení),takže ráda uvítám rady ostatních. A proč by měl být manžel chudák? Pokud např.nepochopí,že si potřebujete chvíli ulevit,tak jste spíš chudáci oba:-( Nemyslím to zle, ale občas mi vadí v těchto diskuzích "silná slova", protože články jsou myšleny spíš jako inspirace a nemusíte se jimi řídit,tak proč se rozčilovat a tak (podle mě) krutě reagovat?
Lenka
  • 
19.3.2004 10:37:23
Ahoj, dá se někde najít seznam Baby Friendly porodnic?Díky
Lenka
  • 
19.3.2004 10:33:59
Ahoj, nechápu ty "mušle" - nemáš prosím nějaký podrobnější popis co to je )nebo třeba kde to najít na netu)? Děkuju
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 115 [Dalších 95 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.