| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Miminko bez plínek 2

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]
ecilA
7.1.2003 9:50:14
Urcite jo, ale bohuzel musi to byt moc absolutne zdraveho cloveka...
Agnes, 2 děti
  • 
7.1.2003 8:09:27
Také by mě, Lenko, zajímalo, jak voda vysušuje?!
Ahoj
Agnes
  • 
6.1.2003 8:11:08
Ahoj Lenko,
Tvůj příspěvek mě velice zaujal, proto jsem Tě chtěla poprosit, jestli bys mi nenapsala víc o tom vysušování zadečku po umytí. Vždycky jsem si myslela, že voda je přece mokrá, tak jak může vysušovat :-) Mám samozřejmě na mysli mytí pouze vodou, ne mýdlem, to jsem používala jenom po kakání. Jinak na dezinfekčních účincích moči něco určitě jě, protože není-li jiná možnost, doporučuje se jako první pomoc dezinfekce močí.
Pěkný den přeje
Deli
  • 
5.1.2003 23:02:42
S častým mytím moc nesouhlasím. Citlivá kůže miminka se příliš vysušuje. Neříkám, že bysme byli čuníci, to ne, ale i přesto že používám látkové i papírové(na ven) plenky, mimčo po každém počůrání nemyju. Dokonce jsem někde slyšela, že u ekzematiků léčitelé doporučují potírat miminko 2. ranní močí. Zní to asi ošklivě, ale mé obě děti v místech kde je nebo byla plínka, opravdu svůj jinak velmi častý ekzém nemají. Jinak zdravím a přeji vše nej... a málo nehod do nového roku. Pa L
3.1.2003 23:17:13
jak ten cas bezi:
karolina v noci plinku ma, zustava vsak sucha - vylezat zpodperiny se ji v noci nechce.
pres den je to tak: pokud jsme trefili, neni co myt, pokud byla mokra, samozrejme myjeme, nejsme prasatka.
a pro karo: super, mam se ti po te azerbajdzanstine poohlednout?
zdravotne zavadne to neni, tvrdi jednak zkusenosti hodne maminek, ale take odbornici.
pekny novy rok
bora a spol
Milada.
3.1.2003 16:30:59
Ahoj Jitko,

já myslím, že většina lékařů ani NEVÍ, že nesnášenlivost lepku se může úpornou zácpou projevovat..to bylo jedním z "poslání" toho pořadu..ten Filípek chodil na různá vyšetření přes 3 roky a toto je prostě průser jak barák, že mu ty testy neudělali ihned a takhle se trápil...pokud je u Vás vše OK, tak jsem moc ráda:-) a dokonce zřejmě máš nějakého dobrého doktora, když Tě na to upozornil. Když si čtu všechna omezení, co bezlepkáři nemohou, tak bych Vám to fakt nepřála. Jeden takovej soukromej web o celiakiije třeba zde:
http://hellweb.jinak.cz/
....ale pokud to budete někdo otvírat, tak buďte trpěliví, stránky nabíhaj velmi pomalu...
Milada
3.1.2003 14:55:00
Milado,

ta alergie na lepek me hodne polekala. Dcera ma vypoukle brisko, doktori me na jeji brisko a moznou souvislost s lepkem jiz upozornovali. Nicmene vzhledem k tomu, ze takove brisko ma snad jiz od narozeni a od doby, co ji davam prikrmy, ma spis zacpu, vubec jsem neuvazovala o lepku.

Moc ti dekuji za podporu :))
Milada.
2.1.2003 16:40:48
Jitko /judy/,

to s tou přezdívkou jsem už zjistila:-)), vyhledávání na Rodině nefunguje, tak jak by mělo, ale pár Tvých minulých příspěvků, kdy Tě kdosi oslovoval nickem a v hlavičce přitom bylo Tvé jméno jsem objevila....tohle se děje, když si někdo mění nick na jiný...zkus se zeptat v Knize přání a stížností, pokud to nejdřív nezjistíš sama..nepíšeš např. z dvou různých počítačů a nemáš tady udělané dvě registrace?

Jinak jsem fakt ráda, že se to u Vás vyřešilo, že to není lepek.

Milada
2.1.2003 16:32:46
Milado,

jeste technicka poznamka: z nejakeho duvodu mam na rodine dve prezdivky - Jitka 28 a judy. neco s tim musim provest. tusim, jak to vzniklo, ale nevim, co s tim...
2.1.2003 15:58:58
Milado,

omlouvam se, ze jsem neodpovedela, ale bohuzel se na rodinu dostanu jen obcas a potom procitam jen novejsi clanky.

U clanku Novorozenec bez plinek 1 jsem odpovedala na prispevek, ktery koncil: "Je to fakt na hlavu... ".

Nemyslim si, ze Borina metoda je spatna, je jen alternativou k jine metode -pouzivani plenek. Cetla jsem nekolikrat oba dva clanky od Bory a rozhodne se mi nezda na jeji metode cokoli skodliveho pro jeji mimi. Jen je jeji metoda pro maminku narocnejsi, nez ta kterou pouzivam ja - zabalit dite do papirove pleny.

Moje dcera ma 17 mesicu a pouziti nocniku k vykonani male potreby je spise vyjimkou nez pravidlem. Nicmene ja i muj muz jsme v jejim veku uz davno byli bez plen (vice jak pul roku). Jak toho nase maminky docilily? Pravidelne kazdou hodinu nas posadili na nocnik, abychom vykonali svoji potrebu. Domnivam se, ze v prubehu casu se z toho stal reflex - mimi se vycuralo, bylo-li posazeno na nocnik. A nase mamky se tak zbavily narocneho prani latkovych plen.

U moji dcery jsem metodu nasich maminek nepouzila - jednim z duvodu je, ze by to vyzadovalo po me vice casove ukaznenosti - kontrolovat cas a vse planovat dle nocnikoveho harmonogramu. Nechci. Mam ostatnich svych radosti a starosti dost.

Pokud vsak nekdo chce pouzit metodu Bory - ktera je velmi prirozena, nebo metodu nasich maminek, proc ne. Chce to jen mnohem vice discipliny. Metodu Bory pouzivaji vsechny prirodni narody. Je jen na nasem usudku, co si od techto "prirodnich" narodu vezmeme. Zda noseni ve vaku/satku, zda kojeni dle potreb kojence nebo bezplenkovou metodu.

A jeste jednou k moji dceri a jeji zacpe. Problem jsem ihned probrala s doktorem a ten mi doporucil vynechat ze stravy granulovane caje. Po trech tydnech se zda, ze granulovany caj byl skutecne pricinou zacpy. Neni nad pouzivani veci spise prirodnich :))

Milado, tesim se na Tvuj nazor.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 26 [Dalších 6 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.