| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když žena přestane v těhotenství kouřit...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]
Majkiki
  • 
20.5.2008 13:09:45
To je čistá pravda já se taky pokoušela ale prohrála. Ale aspoň sem to skusila.
maia, 5-letý špunt
  • 
23.12.2007 22:29:51
Ahoj všem, ráda bych připojila svoji zkušenost s odvykáním kouření v těhotenství.
Musím říct, že mně osobně nedělalo v prvních měsících velký problém nekouřit, ačkoli předtím jsem vytáhla skoro krabičku denně.
Změnilo se to, když jsem se učila v 6. měsíci na důležitou zkoušku, to jsem si musela z nervozity zapálit. Když se na to podívám zpětně, nadávám si, že jsem si nedala tu žvejkačku... sice obsahuje nikotin, ale nejsou v ní další jedy jako v cigaretě.
Když jsem kojila, kouřila jsem třeba 2 cigarety za týden. Bohužel můj nyní již ex-manžel kouřit nepřestal. Je to jistě výmluva, kdybych se více snažila, mohla jsem to zvládnout i bez něj, ale řeknu vám, že mi to určiě neusnadnil. Doma sice nekouřil, ale jakmile jsme vyšli před barák, už si přede mnou zapaloval.
Kojit jsem přestala když byl malému rok a od té doby jsem zase zhruba na svojí krabce za den.
V současné době si s přítelem chceme pořídit miminko, takže si pročítám různé rady jak s kouřením praštit. Mám v plánu zkusit přestat tak dva měsíce před tím, než se začnem snažit... no, blíží se to, mám trochu strach jak to půjde, ale myslí, že mi hodně pomůže že přítel nekouří a podpoří mě (navíc je flegmatik takže i když budu protivná, zachová klid).
A mimochodem, těhotenství je v příbalovém letáku žvýkaček a náplastí sice uváděno jako kontraindikace, ale zároveň jsem se dočetla že je to lepší než cigareta. Zkusím to zjistit.
Zdravím a přeji všem hodně úspěchů v boji proti závislosti.
Maia
Jana
  • 
17.8.2007 10:39:13
Hodně mi pomohla stránka http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/ . V pondělí to bude měsíc, co nekouřim, ale partner, ten kouří pořád, i když říkal, že když to dokážu já přestat, tak on to dokáže taky. Teď je schopnej mi říct akorát, že mě obdivuje, ale co mi to je platný, když si předemnou zapálí a je mu jedno, že mi to není nejpříjemnější. Snažim se ho aspoň přesvědčit, aby v pokoji, kde spíme si to odpustil. Uvidíme, co je silnější - jestli já nebo jeho lenost jít si zapálit třeba na záchod :)
9.8.2007 18:21:45
Já mám 3.týdny do porodu....Bohužel jsem kouřila do 7.měsíce asi6cigarett denně měla jsem na ni nepředtavitelnou chuť....Přítel kouří dál a je mi to nepříjemné pokaždé když si předemnou zapálí mám chuť si zapálit taky,ale kvůli tmu tvorečkovi to nesmím...a také když kouříte v těhotenství,,pak vás pálí pořád žáha,více než nekuřačky.....
11.1.2007 20:02:09
Aido no tak to gratuluju:-))) to je super:-))) jdu na porod doma:-)
*Aida*
11.1.2007 19:41:11
Jiro,
malo chodis na porod doma hehe :o))). Mrneti uz je mesic, narodila se 8.12., nakonec mi to vyslo lepe, nez jsem si predstavovala. Rodila jsem v noci mezi pulnoci a treti rano, takze deti to prospaly. I ten bazen jsme stihli napustit, takze se mala narodila do vody. Tentokrate jsem si to uzila, jen na konci byla trochu panika z me strany. Ale celkove SUPER. Jo a mala se jmenuje Nadia. Jinak na porod doma prosim mrkni, delam tam takovy apel hehe, jsem zvedava, co z toho bude :o).
10.1.2007 21:55:32
ahoj Aido:-)už je mrně tady??? asi mi uniklo:-(
*Aida*
9.1.2007 14:03:57
Verulinko,
nejdrive si zaslouzis pochvalu, protoze prejit z krabicky a pul na tri cigarety je velky uspech. Takze se poplacej po rameni. Pokud jsi prvni dva mesice nekourila, tak tim abstakem uz jsi prosla, jen byl prebity silnejsimi fyzickymi nevolnostmi. Ze trech cigaret uz abstak mit nebudes, jen tu chut. Pokud budes opravdu chtit, tak ji prekonas a ja verim, ze ano. Vzdyt nejvetsi kus prace uz mas vlastne za sebou. Hlavne nesklouznout ke koureni vice a vice cigaret. Sama vis, jaky vliv to na miminko muze mit a podle toho, co pises, Ti na nem hodne zalezi. Zvykacky, naplasti a jine nahrazky se v tehotenstvi nesmi, to vim od PA, ktera u nas vede kliniku pro tehotne, co chteji prestat kourit (tady podotykam, neni to v CR a koureni v tehotenstvi je tu jevem celkem beznym, proto jsou tu na to i zarizeni).

Zdravim Jiru :o).
8.1.2007 20:15:24
Verulinko
a co zkusit optat se na to v nějaké poradně na odvykání kouření? já tedy před těhu kouřila a řekla bych že hodně. Ale jak jsme zjistila že jsem těhotná nedělalo mi problém přestat.A samo pak už jsem radši nezačala.-)
Ale nevim jestli by nebylo dobrý třeba zkusit žvejkačky nikoretky nebo tak něco. říká se,že když ti to působí stres a úzkosti...absták tak je miminku špatně,ale já nevim,řekla bych že je to fakt spíš alibizmus. Podle mě je to pořád lepší než ho dusit:-(
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.