| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co znamená roztroušená skleróza?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 86 [Dalších 66 >>]
  • 
19.2.2007 23:05:11
Prosim,mam podobne priznaky zde popisovane.Rada bych se dozvedela ,jaky je postup pri zjistovani diagnozy RS.Mam velky strach...Diky za odpoved Milena
19.2.2007 22:41:47
Máte prosím někdo skušenosti s užíváním léku(vitamínu)pod názvem CaAEP.Děkuji
Petra
  • 
5.1.2007 18:49:31
Jsem povoláním lékařka, podezření na RS mi bylo zděleno již na medicíně, po 3 letech když jsem dostala 1. ataku tak jsem se nervově zhroutila , jelikož jsem v té době pracovala jako lékařka na klinice v zahraničí.Následně jsem po dohodě s ošetřujícím neurologem začala užívat kromě standartní léčby SR také antidepresiva , i když jsem se původně tomu bránila, ale po 14 dnech začal můj život nabírat na obrátkách. Dala jsem v práci výpověď , přestěhovala jsem se i z manželem do rodného města, přešla jsem do ambulůantní sféry , kde se neslouží noční služby , koupila starý dům , který upravujeme , začala jsem podporovat děti v dětských domovech a založila sdružení na rekonstrukci zničeného kostela.Jakoukoliv formu invalidního důchodu jsem odmítla a dělám na plný úvazek. A to je to hlaví, to mi doporučila i profesorka na neurologii v Německu, kde pacienti s RS vypadají asi o 50% lépe než-li v našich RS centrech ( smím-li porovnat).Řekla mi:"Hlavně paní doktorko nechoďte pokud to jenom trochu půjde do invalidního důchodu , protože i když budete mít někdy obtíže - brnění, závratě , slabost atd. - odchodem do ID se zinvalidizujete sama a to pro Vás bude to nejhorší , protože si vlastně připustíte nemoc." V Německu je strašně málo pacientů v ID. A co znám další lékaře co mají také tuto chorobu , všichni pracují na plný úvaze (1 x primářka neurologie, 1 anestezioložka, 1 chirurg a 1 gynekolog). Hlavně to chce program , nepřemýšlet o nemoci ( moji pacienti vůbec nic neví ani netuší- když mi vykládají , jak si neumím představit jak trpí chorobou, která není zdaleka tak závažná...jenom se lehce pousměju). A doporučuji antidepresiva, která může napsat i obvodní lékař ...např. Remood 20 mg 1 tbl. ráno ( dokonce bylo v jedné studii zjištěno, že pacienti s RS užívající antidepresiva mají oproti skupině bez antidepresiv podstatně méně lézí na magnetické rezonanci) a navíc nebudete po antidepresivech tak unaveni. Přeji hodně pevné nervy při boji s chorobou a hlavně se nelitovat!!!!!!!!!!!Buďte na sebe tvrdí.Jsou ještě horší nemoci!
  • 
5.1.2007 12:41:46
Je mi 23let a přeně tak dlouho má moje maminka RS.Její stav se celých 23let zhoršuje a teď už chodí po bytě pouze o francouzských holích a venku pouze jen na invalidním vozíku, chtěla jsem jen říct, že strašně důležité pro tyhle lidi je to, aby veděli, že nejsou sami a že za nimi stojí někdo kdo tady pro ně vždycky bude. Je strašná nemoc nikdy v životě bych to nikomu nepřála, ale musí se sní bojovät, takže koho to postihlo nebo máte někoho kolem se s ereskou, tak jim maximálně pomáhejte a nikdy je neopuštějte.
Majka 5O ruků
  • 
1.1.2007 14:55:08
mě také diagnostikovali RS pred třemi roky,začaly mi potíže s chůzí,mrtvění pravé ruky a nohy,závratě toto onemocnění mi začalo po prodělané chemoterapii a radioterapii(zhoubný polyp konečniku)zatim v poradku.Ale proc ti odpovídám,měla jsem ty samé problémy,deprese,utápěla se v sebelítosti no hrůza.Také jsem pročetla mnoho članků o RS.Byla jsem hospitalizovaná,Solu Medrol,vitamíny.Lekar mi doporučoval šetřit se odpočívat,nepretěžovat což je sice pravda ale s tím odpočinkem se to nemá přehanět,alesponˇu mne to tak nefungongovalo.Jestě musím dodat,že mi dr.předepsal antidepresiva,cítím selépe psychycky,spousta věcí mě nevytočí a začala jsem cvičit lehké protahování,z jogy POZDRAV SLUNCI.CHůze sice neni slavná někdy se mi chodí hůř,ale hodně dělá psychyka,mimochodem můj muž nesnáší nemocné lidi i když sám za sebou druhý infarkt.Ale jak se říká co tě nezabije to tě posílí.Takže hlavu vzhůru přece té mršce nepodlehnem.Zdraví Majka.








olina 2deti
  • 
5.12.2006 11:54:39
Můžeš přiblížit své příznaky?A jak probíhá ataka?
  • 
30.11.2006 7:11:17
Zdravím Všechny co bojují s Ros, já se s značnými příznaky potýkám 5 let včera přišla první ataka nepřipouštím si, že by mě z tohoto srabu vyhrabal nějaký doktor v ČR.Za těch 5 let jsem prozkoumal několik pramenů léčby Ros doporučuji prozkoumat článek.. Zázračný len... na servru www.mwm.cz
klikněte na obsah a članek je v oddílu zdraví.
Pokud máte pozitvní zkušenosti s omega3 kyselinou pošlete email na roman7@centrum.cz
dík a zdraví Roman
olina 2děti
  • 
30.10.2006 8:16:42
Ahojky Leni.Přišel Ti můj email?
  • 
24.10.2006 13:44:33
Doufam, ze jsi se dozvedela dobrou zpravu. A pokud je jina, nez sis prala (a my ostatni Tobe), drz se. Nevim, jestli si dokazu predstavit, jak to musi byt tezke. Adresu ziskas tak, ze kliknes na me jmeno v zahlavi teto zpravy. Myslim na Tebe. L.
olina 2 děti
  • 
22.10.2006 22:22:26
Mám za sebou EP vyšetření zítra mě čeká návštěva neurologa.Opět cítím mě známý třes,způsobený strachem.Proč se mnou manžel nesedne.......Musím si o to říkat? Dělám to špatně? Před chvíli mi akorát vytkl,že jsem většinu dne jen podrážděná.Když já se opravdu bojím,co se zítra dozvím.Jsem na sebe zlá,že fňukám jak malá holka.Nechci být taková!!! Rozumím si čím dál míň.Co se to semnou děje?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 86 [Dalších 66 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.