| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 2

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 108 [Dalších 88 >>]
LiTr
2.11.2009 21:03:39
Dobrý den, moje kamarádka, měla od dětství atopický ekzém spojený s mnoha alergiemi, v pubertě se přidala alergie na nikl. Nepomáhaly hormonální tablety ani masti, které předepsal lékař. Pak se dostala k výrobkům OKG a po 2. měsících byl ekzém pryč. Máte-li zájem, mohu vám poradit, jak se ekzému zbavit. Jsem k dispozici :-). Napište mi na email.

chaloupkovamichala@gmail.com
jana,syn,dcera
  • 
7.5.2009 22:44:00
ahoj,
to je výborný nápad, malá ma ekzém a nevím co s tím. poradíš mi, jaký přesně užíváš ten Q 10, abych v lékárně nešílela? nic mi není, jen to chci brát kvůli ní, díky moc.
  • 
7.5.2009 13:07:15
Ahoj Blanko,

mám jednu zkušenost. Ptám se,protože mažeš olejem s Q10 a asi i hodně zkušeností s ekzémem. Mám roční miminko, které mělo ošklivý atopický ekzém. Řešila jsem s doktorem, mazala vším možným, včetně kortikoidů, stále kojím - takže jsem měla i přísnou dietu. Ale bylo to stále špatný.
Protože jsem ale měla zánět na zubu, tak jsem začala užívat Q10 vnitřně. Doktor mi řekla, že můžu.
A co se nestalo, u malého začal ekzém mizet. Myslela jsem, že je to náhoda, proto jsem zkusila Q10 vysadit a ejhle, opět se ekzém objevil a tak jsem to zkusila ještě třikrát a vždy se to opakovalo, takže teď už mám jistotu,že je to tou Q10.Ostatně Q 10 je proti zánětům. A ekzém je sice projev potravinové alergie, ale ekzém je už vlastně zánět kůže. Takže to asi nějakou logiku má, s tím, že ekzém u miminek je asi trochu jiný, než u dospělých, protože se imunitní systém teprve vyvíjí.
Ale teď nevím jak dál, doktor mi řekl, že když to léčí, tak ať to používám.Když jsem se ho ptala, že pokud to pomohlo mě, proč se o tom neví a on říkal, že je to asi tím, že na těhotných a kojících se takové věci netestují, takže to asi nikdo neví.
Chtěla bych najít někoho podobného, kdo má rovněž tuto zkušenost. Třeba jak dlouho užíval Q10 a co poté, když přestal kojit apod.
25.3.2009 19:34:29
Mám také pětiměsíční holčičku - kadí jednou za devět dní, což je u kojených dětí běžné a problémy s tím nemáme. Od příchodu z porodnice, kdy odešla smolka měla jen průjem. Doktorka to nijak neřešila, když neměla bolesti a barva stoličky je žlutá. Začala jsem jí kvůli bílému povlaku na jazýčku na doporučení doktorky dávat Lacidofil (probiotika)a tím se jí zároveň i změnila stolička na hustší, průjem už nemá. Probiotika jsou pro děti i dospělé neškodná, udělají ve střevech tzv. živou kulturu, ale musí se brát dle mého doktora tak tři měsíce, aby si tělo začalo samo vytvářet zdravé bakterie. Taky je dobré homeopatikum Nux Vomica - 2x denně v trošičce převařené koj.vody nechat rozpustit 3kuličky a dát jí je lžičkou, upraví jí to zažívání - ale není to ze dne na den, zlepšení je vidět tak nejdřív za čtrnáct dní, malé to nezabralo, na každého zabírá něco jiného.~d~
Tulka
16.3.2009 15:21:18
To nám mimča v porodnici přímo tím slavným Džonsonem polívali.A pak je drbali jako horníky.Když jsem se ozvala,bylo mi sděleno,že je to na kůži výborný,neb jí to zvlhčuje~a~
Pole levandulové
16.3.2009 15:18:21
Milado, to jsem taky zazila - nez jsem stihla cokoli rict, uz ho koupali v te pene:-© Chuderka pak vypadal jak seslehanej koprivama. Nastesti zadne alergie nema, takze to byla jen jednorazova akce, ale prekvapilo mi, ze i dneska bere nekdo tuhle kosmetiku za pouzitelnou...Tentokrat to nejspis pripisu primo do tech porodnickych papiru, ze zakazuji koupat v jakekoli kosmetice.
Milada.
16.3.2009 15:15:02
Jano,

mno, já jsem na dceru nic takovýho jako ubrousky nepoužívala.

No a čaj taky nepomohl.


Ala pravda, když mi v porodnici dítě vzali a dali do vaničky plné bublin s Džonsóónem, tak jsem se v tu chvíli nezmohla na slovo.
Jana
  • 
16.3.2009 14:22:19
Přeji dobrý den,
znám spoustu maminek s miminky, které mají atopický ekzém. Všechny již v porodnici začali používat vlhčené ubrousky na očistu zadečku svých drobečků. I když se po dlouhých a úmorných měsících střídavě úspěšné léčby začal ekzém lehce vytrácet, přetrvaly problémy s alergií. Často pomohy staré babské rady - koupel v čaji. Koupat jen v čisté vodě, nepoužívat vůbec mýdlo natož pěnu do koupele a to hned od narození a dbát na to, aby se tak chovaly i sestry v porodnici.
21.1.2009 20:37:33
Děvčátka stejně jako vy mám syna který bude mít zítra narozeniny už šesté a od půl roku bojujeme s exémem.Je to běh na dlouhou trať a cíl v nedohlednu.Na pište mi prosím pokud víte někdo na jaké adrese pracuje Mudr.Šimlová,pracovala v čimicích v kožním sanatoriu ale změnila pracoviště a teď je někde jinde.Díky Blanka
zelvička
3.1.2009 22:37:58
Zdravím, také nás velmi trápí atopický ekzém naší dcery - a také máme obdobné pochybnosti - nebylo by možné zadat přesnou adresu té Kožní kliniky v Čimicích - např. stěr kůže nám do dnes nikdo nedělal a celkově je přístup lékařů spíše o tom - to je ekzém, dáme kortikoidy, nezabraly - dáme jiné ... ~o~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 108 [Dalších 88 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.