| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Překotný porod nelze naplánovat! A může se odehrát kdekoliv

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
2.5.2017 8:33:33
Tahle věta je v kontrastu s příběhem v článku. Přitom bych řekla, že bývá častá, že nastávající maminka nepozná, zda již je čas dojet do porodnice nebo ještě zůstat doma. Také jsem si kdysi říkala a co když je ještě brzy a já pojedu zpátky domů.
Známá čekala, aby měla jistotu a pak málem porodila v autě cestou do porodnice.

Můj sen by byl klidný penzion v těsném sousedství porodnice, kde bych mohla v klidu vyčkat a pak si odběhnout porodit vedle.~;)

Samozřejmě by to nebylo 100% neprůstřelné, ale myslím ideální pro zatuhlé postarší prvorodičky, které rodí a rodí a stále nic, pro majitelky dlouhodobých poslíčků, pro ty co jsou - maminko jste na 2 cm, ale ještě vás nepřijmeme, apod.
.lenka1112
30.4.2017 21:23:22
Za co se mají záchranáři stydět? Za nerozumnou matku a PA, které po nepodařeném domácím porodu to svedly na překotný porod? Proč budoucí matka neležela do porodu v nemocnici a podepsala reverz?
Chudáci záchranáři. Bioženy a jejich PA na ně budou podávat trestní oznámení za neposkytnutí pomoci při tzv. Překotném porodu. Mám tři děti, dva porody bezproblémové a potřetí, kdyby lékaři včas nezasáhli, tak by to skončilo špatně. Dceři je dnes osm, je zdravá a chytrá. Ty čtyři dny v porodnici se dají vydržet.
Petr, 2 malé dcery
  • 
30.4.2017 19:52:13
V tomto naprosto souhlasím- nevíme samozřejmě, jak to bylo... Ale v případě, že v nemocnici naznali, že je třeba hospitalizace a paní podepsala revers, podle mě tím převzala veškerou odpovědnost na sebe a tečka.
Natašenka
30.4.2017 13:20:09
Tak ono je to dostačující když nevolá hned záchranku ale porodní bábu ne? Tomu se říká neposkytnutí pomoci podle mě. Po záchranářích chceme aby hned vše zachránili, ale sami nic?
Natašenka
30.4.2017 10:50:28
Selhali? A myslíš, že je pro ně přijemné, když musí pomáhat někomu, kdo natolik ohrožuje svůj život a život svého dítěte? Myslíš že jim je dobře, koukat na mrtvé novorozeně?
Natašenka
30.4.2017 10:47:57
Hlavně překotný porod a porod rozběhnutý po té, co matka podepsala revers, že neche zůstat v nemocnici protože už hodně přenášela je rozdíl. A holt v tomhle případě ohrozila sebe i dítě.
nekázanka
28.4.2017 18:53:05
Ke každému úmrtí dítěte (tuším že do 12 let) v domácím prostředí se volá policie, respektive rodiče volají záchranku, ta přivolá koronera a s ním u úmrtí takto malých dětí vyjede i policie. Je to standardní postup, aby se vyšetřilo, že za smrt dítěte nenese nikdo zodpovědnost.

A pozor, nevyjadřuji se k případnému provedení celé akce, jen k proceduře jako takové. Asi se může stát, že to proběhne drsně, což může být šílené, ale třeba známí, kteří přišli o několikaměsíční holčičku (vrozená vada) hodnotili přístup policistů velmi pěkně, chovali se citlivě. Asi to je případ od případu.
28.4.2017 10:26:31
Lexi,
ja to ted uz musim napsat - Tobe se neda nez za kazdy prispevek tady na rodine zatleskat!
~g~

Aspon teda ja v duchu tleskam a pokazde zasnu, jak nekdo umi tak precizne myslet a k tomu i formulovat.
:-)
Lexi.
27.4.2017 16:14:04
"Není mi ovšem pak jasný ten povyk a není mi úplně jasné, proč pak mají zejména organizace, jako je Hnutí za aktivní mateřství a UNIPA"
- ten povyk rozpoutala záchranná služba, Hnutí a UNIPA se snaží rodinu chránit

"Pak celkem chápu při podobné angažovanosti, že to v široké veřejnosti vzbuzuje jistá podezření, zejména když v případě, tak jak je mediálně líčen, vyskytují mnohé nesrovnalosti."
- nevím, jaká podezření to vzbuzuje u široké veřejnosti, u mě osobně to vzbudilo nedůvěru k pracovníkům záchranné služby - ti by snad měli lidem pomáhat a ne je soudit, posuzovat a vynášet o nich informace do veřejných sdělovacích prostředků. Měli by se stydět, jako profesionálové zcela selhali.
Klára
  • 
27.4.2017 14:22:36
Docela nedávno proběhl médii překotný porod, kdy paní porodila na schodech, když šla do taxiku, který si přivolala od porodnice. Osobně se mi moc nezdá, že by se jednalo o domácí porod, nebyla u něj porodní asistentka a byla přivolaná záchranka. Také nechápu, proč to vyšetřuje policie. I kdyby se o domácí porod jednalo, není to trestné. Copak se ke každému úmrtí novorozence volá do nemocnice policie? Prijde mi to zase jako nějaký hon na ježibaby. Otce místo aby ho nechali jet za ženou, odvezli k výslechu - proč jako? Matka byla sama v nemocnici, nikdo jí nic neřekl, v nemocnici se s ní nikdo nebavil. Prostě škatulka domácí porod. Kdyby se podívala např. do mobilu na zprávy, tak si přečte, jak její dítě zemřelo. Prostě hrůza. Za mě osobně - naše zdravotnictví může být na výši ohledně přístrojů, četnosti prohlídek a nevím čeho všeho. Pokud se ale nezlepší chování personálu a nepřibude empatie, zůstává u mě na úrovni rozvojové země. Protože psychika je u porodu hrozně důležitá, copak to těm gynekologům nikdo ve škole neřekl? Pozor, nejsem zastánce domácích porodů, jen mi v našem porodnictví pořád vadí dost věcí, které jsou zbytečné. Rodičům upřímnou soustrast a pevné nervy.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.