| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poradna: Kojení ve třech letech

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
Zuzana H
  • 
20.9.2016 8:56:30
*kdy se MU zlíbí
Zuzana H
  • 
20.9.2016 8:54:47
Kojit si každý může,jak dlouho chce,ale není důvod to dělat veřejně.Já kojila syna do tří let,ty další už o něco méně,ale vždy jsem držela pravidlo Mudr Hofhanzlové,že do roka si rytmus určuje dítě a od roka si to určuje máma.Jde totiž o to,kdo bude velet a dítě rozhodně nemůže mámě hrabat do výstřihu,kdy se ji zlíbí.My tak od roka,roka a půl kojili vždy jen doma po probuzení jako mazleníčko a večer v posteli.Nejde o nějaké prsa na veřejnosti,to mi je ale úplně fuk,to na některé lidi je děsný pohled ani nejsou vysvlečení,jde tedy spíš o nějaké mantinely. Můj nejmladší syn jako jediný z bratrů dudá dudlík,jsou mu dva roky a půl a taky prostě nesmí,i když by moc chtěl,jít z dudlíkem z domu.Může ho mít-ještě do Mikuláše,ale jen doma nebo na noc a nesmí si ho vzít na zahradu,kde tráví většinu dne.Takže pokud se drží nějaké normální meze,tak bych neviděla nic špatného na kojení třeba do pěti let.
19.9.2016 18:42:53
Zvláštní.....neco tak přirozeného jako kojení do samoodstavu je divne ale lahev s chemicky upravenym mlekem třeba v 6(um je až do 6let) divny není
Nepřijde vám to postavené na hlavu?
Ano než se zeptáte jsem takovými jako vy oznacena za fanaticku nebo uchyla a je mi to fuk...maly ma 4,5r a pokud by byla situace která by vyžádala kojení na veřejnosti problém nemam -normálně si sám říká ze chce nebo ne....je prokázáno ze mm je přínosné v každém veku!mýty už jsou zborene... máme se synem krásný vztah a je úžasně samostatný a pratelsky a v kolektivu oblíbený.
Lenie
18.9.2016 21:17:59
Je pravda, že už to není o hladu, ale spíš o emocích. Ale na okolí bych se vykašlala. Já jsem kojila starší dceru 3,5 roku a z toho rok tandemově ještě s mladší, kterou jsem taky kojila přes 3,5 roku. Došla ze školky, napojila se na prso a bylo dobře :) Ted máme skoro ročního chlapečka a kojím a plánuji ještě hned tak nepřestat. Nikomu do toho nic není, jak dlouho kojíte :) Držím vám palce :)
karyp, dvě děti
  • 
18.9.2016 11:54:50
Já bych na vás taky koukala divně, ale pokud jste přesvědčená o svém přístupu, proč by vás to vlastně vůbec mělo zajímat? Nikdo nemá patent na rozum, takže pokračujte v tom, co je pro Vás nejlepší a na názory ostatních se klidně vykašlete. Lidi strašně rádi řeší ostatní, většinou pak nemusí řešit sebe :-)
Šárka a 3 děti
  • 
17.9.2016 20:14:23
Nikdo za sexuální zneužívání v souvislosti s kojením nebyl odsouzený, je to nesmysl.
Šárka a 3 děti
  • 
17.9.2016 20:13:29
Moje zkušenosti s prodlouženým kojením nejmladšího syna, pro podporu ostatních:
http://www.azuzraje-takodpadne.cz/
DankuleKankule
  • 
17.9.2016 13:33:57
Ještě jeden dotaz. Odpověď na něj mě zaměstnává právě od té doby, co naše děti byly batolata... Pokud je kojení do 3 let tak strašně zvláštní a nemístné, proč se všechny ty sunary vyrábějí i v kategorii pro děti od 1 do 3 let?
Nany123
17.9.2016 12:57:19
Syna tez kojim stale (3r.a 9 mesicu) a cekam az se odstavi,myslim,ze dlouho to jiz trvat nebude. Pri prvnim synovi jsem kojila dle "instrukci" v porodnici (tj.nesmysl co 3 hod.), ale doma to bylo jiz dle potreb ditete. Nezazila jsem rvani u uspavani, nikdy nemeli nejake stresy z odlouceni ve skolce..atd.
V zahr.literature se pise, ze prirozene odstaveni"probiha" v prumeru mezi 3-5 rokem :-) Moje pediatricka kojila sve nejml. dite do 4 let, pry jim ted zvedam statistiku ;)
jentakj
16.9.2016 9:31:45
Taky mi to zakázali a taky jsem to ignorovali - co mi asi tak mohli udělat po tom, co mi už udělali? Navíc sestra mohla JEN žádat, ne hulákat, takže žádat může a já jí sdělím, že to nehodlám respektovat.
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.