tisk-hlavicka

Den Architektury myslí i na nejmenší, program pro děti proběhne v několika městech

13.9.2019 Marcela Steinbachová

Cílem dětských workshopů je obecně seznamovat nejmladší generaci s tvorbou měst a architektury.

Devátý ročník festivalu DEN ARCHITEKTURY, který se uskuteční od 1. do 7. října 2019, myslí v rámci svého bohatého programu i na ty nejmenší. V hlavním městě se děti mohou těšit na výtvarnou dílnu inspirovanou díly ze sbírky Jana a Medy Mládkových v Museu Kampa. Zajímavý workshop připravuje Veletržní palác pod taktovkou lektorek Národní galerie Praha, kde se budou propojovat modely z LEGO s reálnou architekturou. Workshop je určen jak pro školy, tak pro veřejnost. Architekturu budeme objevovat i mezi zvířátky. Netradiční komentovanou procházku si mohou malí i velcí návštěvníci vychutnat v ZOO Praha. "Cílem dětských workshopů je obecně seznamovat nejmladší generaci s tvorbou měst a architektury a rozvíjet diskusi o podobě veřejných prostorů a tím ovlivňovat kvalitu našeho životního prostředí v budoucnosti," říká ředitelka festivalu a renomovaná architektka Marcela Steinbachová a dodává "Například ve Finsku je ZUŠ věnovaná přímo architektuře".

V Brně se děti mohou stát na pár hodin architekty na workshopu s názvem Cesta do stavebního pravěku. Dílna je pro děti 5 - 12 let s rodiči. Na to, jak je důležité prostředí, ve kterém žijeme, poukáže druhý brněnský workshop, jehož hlavním cílem bude rozvíjet u dětí kreativitu a schopnost vlastního úsudku a myšlení. Formou her, tvoření a dalších aktivit se budeme věnovat na půdě Fakulty architektury VUT rozličným tématům architektonickým, technickým, ale i sociologickým nebo psychologickým. Český Krumlov si připravil pro děti i jejich rodiče architektonickou bojovku. V rámci odpolední hry prozkoumáme s architektem nejen architekturu samotného města. V Mostě zase proběhne architektonický workshop pod vedením ZUŠ Moskevská, který bude zaměřen na budování dobrého a aktivního vztahu dětí k veřejnému prostoru a architektuře. Tematický odpolední program pro děti připravuje i Nymburk. Více o programu v jednotlivých městech najdete na www.denarchitektury.cz.

Festival DEN ARCHITEKTURY potrvá sedm dní a odehraje se ve více jak devadesáti městech a obcích v České republice a na rekordních šestnácti místech na Slovensku. V rámci svého bohatého programu zve první říjnový týden na prohlídky jindy nepřístupných staveb, urbanistické procházky po známých i neznámých místech s poutavým výkladem odborníků, workshopy, přednášky či filmové projekce po celé republice.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Článek se vztahuje k období asi

Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.