Analfabeta | •
|
(15.1.2019 14:11:30) Prosím o odpověďi na tyto dotazy: 1.) Jak je zajištěno stravování dětí? Vaří pracovnice, nebo si stravu dodávají rodiče? 2.) Co se děje v případě onemocnění pracovnice? 3.) Jaké má pracovnice požadované vzdělání? 4.) Jaké jsou hygienické požadavky? Je byt (předpokládám, že děti jsou u někoho v bytě) vybaven umyvadýlky a mini-WC s ohledem na věk dětí?
|
Jířa | •
|
(21.1.2019 18:49:06) Dobrý den, mikrojesle zatím fungují v režimu pilotního ověření, cílem projektu je jejich legislativní ukotvení, pravidla provozu nyní určuje výzva.
Jídlo si domlouvají rodiče se zřizovatelem mikrojeslí, buď nosí svoje, nebo je někde možné odebírat, například z místní školky.
Když onemocní chůva - pečující osoba, domluví se zástup. (v domácnosti - v malém v bytě by to moc nešlo, asi každý zváží své možnosti a případně možnost oddělení prostoru). Vzhledem k tomu, že jsou mikrojesle financovány z Operačního programu Zaměstnanost, je potřeba zajistit kontinuální provoz. Do budoucna je připravován režim, který umožní i dočasné přerušení provozu.
Vzhledem k malému počtu dětí není třeba budovat speciální sociální zařízení, stačí podobné "jako doma".
Pokud Vás o mikrojeslích zajímá více, můžete si najít stánky mpsv.mikrojesle.cz
|
|
|