| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Topinky

 Celkem 61 názorů.
 rišulka 


Téma: Topinky 

(7.11.2019 20:38:52)
Mám hroznou chuť na topinku :)
Dneska mám čerstvý chleba, nechám to na zítra.
Dokud můžem - zuby - jakou dáme? Jak děláte vy, s čím máte rádi topinky? A dáte si někdy i v hospodě?
 Půlka psa 


Re: Topinka 

(7.11.2019 20:53:26)
No jasně. S česnekem, a když je to v hospodě, tak nejraději s tatarákem.

Dnes mi ji v rámci nouze (neplánovaný homeoffice) dcera udělala česnekovou s kuřecí polívkou a s plechovkou ohřátých fazolí s volským vokem a taky byla dobrá.

Akorát mám problém v tom, že pečivo máme v igeliťáku, takže se musí jíst čerstvé, protože aflatoxiny, což je zase nekompatibilní se zužitkováním starého chleba na topinky. Leda bych ho nechala stárnout cíleně mimo pytlík.
 byvala radka 


Re: Topinka 

(8.11.2019 8:00:08)
chleba zabal do utěrky
 77kraska 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:22:28)
Val, mas ode mne mail....na obou adresach, ceske i zahranicni
 Kudla2 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:03:21)
Miluju mastňoučký, ze kterejch kape tuk.

Dávám si je v hospodě s tatarákem, ani bych tam ten tatarák nemusela mít.

A asi bych neměla, ale ááách.. mňam ~w~
 Yuki 00,03,07 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:09:34)
každou sobotu (teda pokud jsme doma a nikam nemusíme) máme topinky. Na sádle, s česnekem. Nic víc k nim nepotřebuju. Teda ještě kýbl čaje :)

občas uděláme topinky i jindy, to pak třeba na sucho v topinkovači, s taveným sýrem, zeleninou, já mám ráda jen tak se solí, a ty na sucho s mlíkem

a chleba ve vajíčku, neboli vajíčkový topinky, ty děláme taky často, s kečupem, hořčicí, cibulí, kyselýma okurkama...

už bude pátek, sobotní snídaně se blíží :)
 rišulka 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:17:27)
přesně! Riška má každou sobotu na snídani chleba ve vajíčku, taky s hořticou a cibulí :)
Jinak mi dneska snědl rizoto á!! Poprvé barevné jídlo! Jinak všechno zvlášt, sní maso, pak samotné brambory; třeba miluje chlebíčky, ale pak si je obere, naskládá si na talíři po jednom a tak to jí postupně - tak nechápu, co má na tom teda rád..
 K_at 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:27:11)
Risulko, no ze ma tolik dobrot NA JEDINEM CHLEBICKU! ~t~
 Pole levandulové 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:13:59)
Dělám v toustovači nasucho, nesnáším ty mastné. Jím s česnekem a solí, případně česnekovou pomazánkou. V restauraci samozřejmě s tatarákem, ale taky bez oleje.
 Senedra 


Re: Topinka 

(8.11.2019 6:22:28)
cha, topinkovač...

Hodím nakrájené krajíce na plech a strčím do trouby pod gril. Pak je potřu česnekem, potřu rozpuštěným máslem, osolím - někdy přidám strouhaný sýr a kečup, někdy je posypu trochou grilovacího koření, někdy namažu pomazánku z Nivy nebo ten bramborový tatarák. Manžel má rád zapečené. To na ne úplně upečené topinky naskládám, co doma je - šunka, cibule, salám, sýry, paprika, rajče, kečup .. a dám ještě na chvíli zapéct.

Dělávám i ty ve vajíčku - já je jím samotné, rodina s kečupem nebo hořčicí, případně s cibulí.

Na tatarák dělám lehce osmahlé topinky na sádle.
 -Velšice- 


Re: Topinka 

(8.11.2019 6:32:11)
Tak a mam chut a hlad! Holky, diky!!~o~ ~:-D

Jdu si dat kafe a proteinovou palacinku~d~ Ach jooo
 libik 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:29:15)
Velšice a jak ti funguje ta ketodieta? Jsem trochu nahlodaná~:-D (postopadesátésedmé)
 -Velšice- 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:57:48)
Libiku,nejim jen ketodiet, ja bych umrela, miluji jidlo. Snidam normalne vajicka na tisic zpusobu ( bez prilohy), ale cca jednou dvakrat tydne si jako zmenu udelam tu jejich palacinku, nebo omeletu. Pokud mam za den malo bilkovin, nebo nestiham, tak si udelam tu proteinovou polevku, atd. Vzdy misto jednoho jidla. Nizkosacharidove se ale stravuju a vyhovuje mi to. Zatim mam dole tri kila, rada bych jeste 2-4, ale nemam nadvahu, tak mi to jde pomalu.
 Termix 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:31:13)
Miluju s česnekem a tatarákem
 rišulka 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:32:34)
To "nasucho" myslíte jakože dáte do toustovače chleba, pravý? nebo toustový? to už pak není topinka, jakou jsem myslela původně, ale taky dělám, máme rádi s máslem a marmeládou, meruňkovou.

V hospodách většinou dělají s jakousi lečovou směsí posypané strouhaným sýrem nebo restovanou játrou a taky sýr nahoru.

Tatarák jsem v životě nevzala do , to se bojím, bojím :) Ale dobrý, v tom jsem divná, ani víno nevypiju, bo to kysne s bakteriemi, hnije to a plesniví, prostě ekl, é. (a další alkohol taky)
Jo nedávno jsem četla knížku o puberťačce s OCD, jo myla si ruce jak blázen atd, ale ona měla v hlavě, že její tělo není její, ale těch bakterií a parazitů, co v sobě máme, byla tím posedlá, došla tak daleko, že pila desinfekci.. Bylo to drsné, takový jiný problém než se běžně myslí (s tou čistotou nebo spáry v dlažbě).
 Pole levandulové 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:47:57)
Rišulko ano, nasucho je u nás to, že vezmu klasický, nejradši Cvrčovický, chleba a podle toho, jak velké mám plátky ho buď opeču v topinkovači samotně nebo menší plátky vložím do takové té zavírací "klece", která slouží k tomu, aby to šlo z toho topinkovače vytáhnout /něco jako pomůcka na pečení ryb na grilu/. Z toastového děláme taky, ale tomu říkám toast, ne topinka, nicméně chutná mi to taky.
 Yuki 00,03,07 


Re: Topinka 

(7.11.2019 22:08:57)
to já opíkám v normálním topinkovači, s přístupem vzduchu, jinak je takový mokrý, to není ono
 Pole levandulové 


Re: Topinka 

(7.11.2019 22:34:45)
Yuki, to já taky, mám normální takový ten shora zasunovací.
 Yuki 00,03,07 


Re: Topinka 

(7.11.2019 22:07:56)
chleba na topinky na sucho jedině normální, akorát se opeče bez tuku

a Riška dělá pokroky, to víš, hlad je potvora,to i barevnost musí stranou :))))
 Fern 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:33:07)
Děláš mi chutě!

Mám ráda topinky a čas od času dělám doma,jedině tedy ve fritéze-stačí ani ne půl minutky v rozpláleném oleji na 170 a je krásně dozlatova! Máme ji rádi s taveným sýrem a okurkou kyselou nebo dělám někdy s kuř.játry,do nich na topinku položím kousky čerstvých rajčat a salát.okurky a poleju tatarkoou,mnááám.

Někdy na ně dám zas smaž. vejce.

V hospodě si občas taky ráda dám: s masovou směsí a hodně sýrem nebo s tatarákem
 Martina, 2 kluci 


Re: Topinka 

(7.11.2019 21:55:38)
V hospodě pravou smazenou jedině k tataráku.
Doma denně suchou z toustovače k snídani s avokadovou pomazánkou, šunkou, kozím sýrem a červenou paprikou. Miluju tuhle snídani!
 -Velšice- 


Re: Topinka 

(8.11.2019 6:01:27)
Jo, mame radi topinky. Muz nosi cca jednou mesicne domu z restaurace topinky a tatarak. Protoze jsem ale vecna dietarka, tak ja si max jednou kousnu.
Doma delam topinky tak jednou rocne a to vlastne taky k tataraku, ale domacimu.
 Vítr z hor 


Re: Topinka 

(8.11.2019 6:23:26)
No prave, zuby! Vcera se mi jeden ulomil, tak mam tri nedele s topinkami utrum. ~n~
Ale jinak jsou nejlepsi ty obycejne - cesnek a sul na obycejne sumave.
 kysnutá knedla 


Re: Topinka 

(8.11.2019 6:58:39)
No... niežeby som na to bola hrdá, ale najradšej mi chutí hrianka s maslom a jahodovým/čučoriedkovým džemom...

Chlapom robím s cesnakom a lučinou, sú to ich obľúbené víkendové raňajky. Našťastie aj im stačí opekanie nasucho.
 Koníček mořský 


Re: Topinka 

(8.11.2019 8:04:37)
Topinky mám nejraději opečené na sádle, pěkně zlatohnědé. S česnekem. Nebo s tatarákem, to je lahoda. Dělám je i k hrachové polévce na kostičky.

A za mlada jsme si s tátou občas udělali topinku, pokapali maggi, natřeli kečupem nebo hořčicí, na to volské oko. Trochu to kapalo a bylo to kulinářské zvěrstvo, ale jinak dobré. S bramborovým tatarákem jsem taky dělala, když jsem vařila vegetariánsky. Ve vajíčku taky někdy udělám. Ale topinku moc často nedělám, protože dělám plno jiných jídel, takže na obyčejnou topinku nezbývá čas.

V neděli jsme snídali opečené rohlíky na másle s pomerančovou zavařeninou a k tomu kakao z mléka přímo do kravek (nepasterizované). Taky to byla dobrá "topinka"
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:23:01)
"pěkně zlatohnědé"

Na to bacha. Je tam akrylamid.

"Propečené toasty, křupavé brambůrky se zlatohnědými okraji a čerstvě upražená voňavá káva – už při té představě se nám sbíhají sliny. Jenže tady bohužel platí: Co je chutné, není zdravé. Za nezdravost může látka akrylamid, která vzniká přirozenou cestou při pečení, smažení nebo pražení potravin z obilovin, brambor a kávy. Akrylamid je toxický hned několikrát: způsobuje rakovinné bujení, poškozuje nervový systém, může poškozovat DNA a vyvolat vývojové vady plodu či poškozovat genetickou informaci. Přestože byl akrylamid nejspíš součástí lidské stravy od počátku zemědělství, k dnešnímu neuspokojivému stavu přispívá fakt, že lidé jedí pečivo a výrobky z obilí či smažená jídla ve větší míře než dřív."

https://www.dtest.cz/clanek-6308/proc-je-propecena-kurka-nezdrava


 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:26:48)
marko, obávám se, že naprosto cokoliv, co jíme, pijeme, dýcháme, absorbujeme, by našlo podobné varování... život sám o sobě je toxický a nezdravý a plný bakterií, virů, roztočů a nikdo z něj živý nevyvázne... ~;)
 libik 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:31:05)
To je pravda , Rose.

A jen na cigaretách jsou trapný obrázky, které děsí ubohé nevinné děti závislých rodičů.

Proč není na salámu obrázek rakoviny tlustého střeva?
 libik 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:52:18)
Musí se jíst salám, aha~t~

Tak to je při pátku dobrá zpráva
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:39:24)
rose bakteriím se snažíme vyhýbat, mýt si ruce, prkénka... ~;) Topinku dohněda opečenou mít nemusíme. ~;)
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Topinka 

(8.11.2019 10:13:02)
marko, ten tvůj článek zmiňoval i praženou kávu... hanit kávu, to je něco nemyslitelného... kávu... rozumíš? KÁVU!!! ~o~ ~t~
ne, jasněže spoustě věcí se člověk raději vyhne, buřtíka si opeče na ohýnku jednou, dvakrát do roka, topinku si udělá světlejší, nebude se cpát přepálenými tuky, nebude si přehnojovat zeleninu na záhonku... ale na druhou stranu je život krátký a tak nějaký ten stravovací hříšek musí mít každý, ne? ~;)
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 11:00:10)
rose ano, kávu. ~;) Také si ji rada dám, proto si opeču topinku jen do světla. Já jsem třeba za informace ráda, sleduju bezpečnost potravin i dalších výrobků. Neberu to obsesivně, ale své chování měním. Abych třeba předešla žloutence, myji si ruce, neb na to, že něčí dědeček jedl syrová vejce a nemyl se jak je rok dlouhej nespoléhám. ~;)
 TaJ 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:48:48)
Rose, vidím to stejně, prakticky ve všem kolem nás může být (a taky nejspíš je) něco škodlivého...takže když člověk bude jíst všechno tak nějak s rozumem, od všeho něco a s ničím to nebude přehánět, tak je to ok...
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:52:47)
TaJ no právě, s rozumem, do světla, nazlátla, ne dohněda. A ne moc často. ~;)
 TaJ 


Re: Topinka 

(8.11.2019 11:23:25)
Marko, jasně~;), ale tak ani do tmava opečená topinka nebo špekáček nebude žádná katastrofa, když si to člověk dá dvakrát třikrát do roka~;)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:08:14)
Já celý rok vůbec nejím žádný uzeniny, ale v létě, když se dělají ohýnky musím mít úplně černýho buřta.
 Fern 


Re: Topinka 

(8.11.2019 10:19:16)
Přesně tak, něco velmi podobného jsem četla nedávno v blesku tuším,tak nám tu furt chce někdo dělat nikdy nekončící osvětu.

život je holt životu nebezpečný a než žít jako asketa 75 let, tož si to tady radši budu užívat jen těch 60,to taky úplěn stačí a v nejlepším je třeba přestat~t~

A nejhorší je smrt z vyděšení~b~
 Koníček mořský 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:39:00)
Mně je úplně a totálně jedno, co v jakém jídle je. Já jím tak pestře a roztodivně, že žádná toxická, škodlivá a zabijácká látka na mě nemůže. Protože v té době už zase jím něco jiného, s nějakou jinou strašlivě škodlivou látkou. Mnoho těch děsivých věcí si dávám jednou do roka. Kdo by taky stíhal pořád jíst jednu věc, když žije v tomto blahobytném světě. I když plném škodlivých a nebezpečných potravin a ještě nebezpečnějších mikroorganismů. BU BU BU ...!!!
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:53:47)
Koníček, jasně, po rakovinotvorné látce je lepší si dát další. Nebo na to cigáro. To je řešení. ~5~ ~t~
 Len 


Re: Topinka 

(8.11.2019 10:54:41)
Njn, jim zasadne co mi chutna a ne to, co je zrovna povazovano za zdrave. Topinku mam rada do svetle hneda opecenou, cesnekem potrenou a sadlem se skvarky mazanou~w~
 TaJ 


Re: Topinka 

(8.11.2019 11:27:07)
Len, hlavně ty doporučení, co je zdravé a co ne, se každou chvíli mění, jednou je to že mléko je zdravé, pak zase přijdou, že vůbec, pak zase někdo zjistí, že jo a takhle je to se vším, jednu chvíli se to zatracuje, za čas to zase vychvalují...takže tak nějak od všeho něco, dopřát si na co mám chuť, ale s ničím to nepřehánět, přesně tak, jak to hlásá i naše babička, dětská lékařka, které bude příští rok 80 a pořád je fit a aktivní, chodí cvičit jógu, podniká spoustu věcí, studuje univerzitu třetího věku, jezdí po výletech s klubem ornitologů apod.:-)
 Peppa 


Re: Topinka 

(8.11.2019 8:17:18)
Tu mastnou mám tak jednou do roka s tatarákem, doma je nedělám vůbec. Občas holkám nasucho v topinkovači, mají to rády s taveňákem. Chleba ve vajíčku čas od času děláme, na to strouh. sýr, hořčice nebo kečup, kyselá nebo čerstvá okurka.. prasárna :) Moc to nejím, mastné mi nedělá dobře.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Topinka 

(8.11.2019 8:28:30)
taky miluju topinky... s česnekem a solí, s tatarákem, s taveňákem, pomazánkama, míchanýma vajíčkama... ve vajíčku nebo i ty plněné...
nejoblíbenější "topinka" pro mne ale vždycky byla u babičky, dělala je z vánočky nebo mazance, na másle, někdy i ve vajíčku... lehounce poprášené skořicí... mňam ~w~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Topinka 

(8.11.2019 8:28:43)
Já ty mastný nerada. Potěšil mě trend servírovat k tataráku otoastované bagety nebo chleba, namísto těch mastnejch topinek.

Doma opékáme nasucho. S máslem a česnekem. S nějakou pomazánkou. Tyjo mám chuť na topinku!
 Marika Letní 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:16:27)
Ty mastné hospodské jsem měla jednou, když jsem si dala tatarák. To se nedalo, nasáklé olejem. :-© Pak jsem si už vždy řekla o suché. Doma děláme topinky, tousty i zapečené tousty. Ale nejčastěji tedy ty suché topinky z normálního chleba. Když nevím co by, tak topinka s trochou másla, sůl nebo česnek, případně nasladko s medem nebo zavařeninou. ~w~
 TaJ 


Re: Topinka 

(8.11.2019 9:21:20)
Rišulko, děláme topinky jednou za čas doma, ty klasické, na trošce oleje, z klasického chleba, necháme je chvíli na ubrousku, aby se vsákla ta přebytečná mastnota a jinak potřené česnekem, nebo namazané taveným sýrem, nebo nastrouhaným sýrem...manžel si na ně jeden čas dával nějakou "dábelskou směs" či co to bylo, něco z konzervy..., v hospodách si je nedáváme, ani nikde u stánků, to většinou na ně chuť nemáme a radši si dáme něco jiného...stejně tak bramboráky si nedáváme venku, ale děláme si je celkem často doma...
 Sam01 


Re: Topinka 

(8.11.2019 11:32:20)
Já si dám tak 1-2 ročně takovou prasárničku, ale mě to hrozně chutná.

Suroviny: 1x rybičky v tomatě, kečup, kompotovaný ananas-kostičky, sýr, chleba.

Z chleba si udělám topinky a ostatní suroviny smíchám (rybičky, trocha kečupu,ananas) Směs nandám na topinky, posypu sýrem a dám zapéct.

Je to dobrota.

A ještě mám ráda šumavskou topinku, kterou mi dělala teta na Chodsku.
Udělala topinku, namazala lehce taveným sýrem. Na to plátek šunky a volské oko. Kdo má rád může ještě dát nějakou zeleninu.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:09:24)
To zní exoticky.
 *Kate 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:42:25)
To jo. To bych snad zkusila. Ty rybičky v tomate jedno jaké?
 Peppa 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:46:14)
Rybičky a ananas, to by mě nenapadlo :) Já jsem mívala ráda sýr cottage s ananasem, teď už mi nechutná.

Ale k těm prasárnám, když jsme mívali zabíjačku, tak jsme dělávali játra naprudko na topince potřené česnekem, na to cibule, rajče, okurka a lehce pocákat majonézou. Teď bych něco takovýho nejspíš už nepřežila, ale tenkrát jsem byla mladá a trávení sneslo ledacos ~2~
 Vítr z hor 


Re: Topinka 

(8.11.2019 12:52:54)
Boze, rybicky s ananasem ~t~

Miluju tunaka s mangem, ale to je asi normalni.

Dcera se ovsem vyziva ve zvracenych orgiich - je stestim bez sebe, kdyz ma pred sebou sushi a smazak. Hazi to do sebe idealne najednou. ~8~
 Senedra 


Re: Topinka 

(8.11.2019 13:17:22)
Jednou za dlouhý čas udělám na topinky míchaná vajíčka, posypu strouhaným sýrem a dám trochu kečupu. Případně lehce zapeču.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Topinka 

(8.11.2019 13:10:46)
MŇAM!
Já - s tatarákem
manžel - s míchanými vajičky
mladší - s čímkoliv, a nejlépe kilo tatarky nahoru
starší - suché, maximum je plátek sýra
 neznámá 


Re: Topinka 

(8.11.2019 13:21:03)
Topinky se u nás jediný prasácky, mastné, hodně tmavé a česnekové, navrch téměř tekuté volské oko a tatarka.~t~
 Bouřka 


Re: Topinka 

(8.11.2019 14:06:17)
Topinkovač je jeden z našich nejpoužívanějších spotřebičů :-) Smažené dělám tak jednou za rok či dva. Mám je ráda s máslem nebo sýrem, při chorobách pak sádlo a česnek. Chleba mám s větším podílem žita, tak než je v ideálním stavu na topinky, tak to někdy trvá. Do hospody nechodím :-)
 Ropucha + 2 


Re: Topinka 

(8.11.2019 15:09:52)
Bouřko, já se hospodám sice nevyhýbám, ale topinky bych si tam tedy nikdy nedala.
Chleba nasáklý olejem je pro mě moc.
Ale mám ráda suché topinky z topinkovače a chleby zapečené v toustovači se sýrem.
 Yuki 00,03,07 


Re: Topinka 

(8.11.2019 15:33:17)
topinka na oleji mi nechutná, vůbec, zato na sádle je to lahůdka
 Yuki 00,03,07 


Re: Topinka 

(8.11.2019 15:34:50)
a protože je pátek, tak už se jenom jednou vyspím a bude topinka, na sádle, s česnekem, trošku osolená, velká konev čaje k tomu, snídaně na hodinu, pohoda, sobota
 Ropucha + 2 


Re: Topinka 

(8.11.2019 15:44:28)
"snídaně na hodinu"

ANO! Tak vypadá ideální den.
Vstávání brzy, na rychlo a bez možnosti dlouhé klidné snídaně je zabijácké.
 zerat 


Re: Topinka 

(11.11.2019 13:34:46)
My opékáme na pánvičce topinky na trošce oliv. oleje a stačí to. I tak je to dost mastné.
 zerat 


Re: Topinky 

(11.11.2019 13:33:56)
Topinky z domácího kváskového chleba usmažené na oliv. oleji - "okapané na papír. urbousku", z jedné strany potřené česnekem, z druhé nanesená Lutenica (zeleninová směs ze Slovinska - prodává třeba Globus) a posypané eidamem - děti si nahoru dávají ještě trochu kečupu. ~R^

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.