| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Mám místo naan šumavský rozpek

 Celkem 25 názorů.
 libik 


Téma: Mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 17:49:20)
kde dělám chybu?

Karí se povedlo moc, jenom ty vdolky k tomu byly srandovní~t~

Myslím si, že hustotou to není, možná málo rozpálená trouba?

Pokud někdo umí indický chleba, ať mi řekne, jak to dělá, pls~x~
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 19:12:04)
Valkýro, příště bude rejže a šlus~:-D

Půjdeš se mnou letos na vánoční koncert? Letos to bude paráda, 30 let od založení kapely~:-D
 Slonisko 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 20:21:12)
Já bych ho nedělala v troubě, ale na pánvi. Nasucho a hodně rozpálené. Teda naan jsem ještě nedělala, ale čapátí a arabský chleba jo. A kamarádka ho dělala na pánvi. Docela to jde i na starých kuchyňských kamnech na dřevo~;).
A ehm, dají se použít i tortily~f~
 K_at 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:01:00)
Slonisko, ted to jdu psat - panev, ne trouba.
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:02:43)
já jsem srovnávala 5 receptů a jedině Kluci v akci dělali na pánvi, mně se ta trouba zdála větší drajv, asi nerozumím fyzice~d~

jako byly ty placky dobrý, ale nepojmenovala bych to naan~f~
 Len 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:04:17)
Delam je tak, ze je koupim v Tescu nebo za rohem u Indu a ohreju v troube na hodne rozpalenem plechu. Lenost vitezi~t~
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:39:01)
To je taky mně blízké řešení, ale já měla kreativní den "využij toho, co najdeš a nikam nemusíš"
 Simeona+3 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:11:59)
Jakykoliv muj pokus o pitu/arabsky chleb/naan dopadl silene. Tlusta placka tvrda jak sutr. Jsem zvedava na tipy...
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:37:19)
Mě taky překvapilo, jaká je to věda, přitom to chudí Indové pečou na kameni z vody a mouky~d~

Já mám tedy při hodně dobré vůli sloní ucha s bublinou, ale..no jsou to vdolky, nebudu to okecávat~:-D
 K_at 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:43:05)
Libiku, taky asi druh mouky, ne?
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:45:41)
Psali hladká~d~
 Slonisko 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 22:11:29)
Moukou to není, důležitá je vysoká teplota, hlavně na povrchu (proto v receptech pro troubu doporučují pizza kámen).

A teda taky asi nějaké know-how. Když mě ženy v Pákistánu vzali do "kuchyně" a vrazili mi kus těsta do ruky, ať si taky zkusím udělat placku, tak výsledek způsobil všeobecné veselí~f~. A na mého muže se pak dívali dost soucitně~t~.
Obávám se, že čapátí v tamních krajích bude podobný prubířský kámen jako u nás knedlíky~;).





 Marika Letní 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 22:29:40)
Libik "Indové pečou na kameni "

To je tím. Jako se placky pekly na plotně.
 neznámá 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 22:38:39)
Nebo použít kontaktní gril?
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 22:47:27)
Mohla bych to zkusit u maminky, ta má takovou retro plotnu na přitápění.
 neznámá 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:43:56)
Jen teorii, naan praxi nemám.
Nechala bych ho dlouho kynout, až překynout, třeba den, dva i více v lednici. Pochybuji, že by v Indii zadělávali několikrát denně na chleba.
Pekla v troubě, na pizza kameni, hodně rozpálená trouba a nechat ji dvacet a víc minut před vložením placky nahřívat.
Já se chytám na somun, tak jsem zvědavá jestli mi vyjde česká bulka.~t~
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:46:17)
tak držím palce~:-D
 Epepe 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 21:55:35)
Můžu jedině poradit českou alternativu, co dělávala moje prababička. Jíme to skoro ke všemu. Jsou to placky z PH mouky, sádla, soli a malé ka. Babička je pekla na plotně, já na sucho na pánvi.

Ale jsou to spíš čapátí, než naan.
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(14.10.2018 22:40:49)
Epepe, nevíš, jak se tomu říkalo? Moje babi je dělala taky a nějak se to jmenovalo..
 byvala radka 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 9:27:59)
menovalo se to placky:-)
pak jsou ještě zeláky - z nakrouhaného syrového zelí, hrubé nebo polohr. mouky a vejce a soli, nasucho na plotně pečené
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 12:56:06)
Já nevím, babička byla jazykozpytec, užívala pro tato jídla nadřazené přídavné jméno "tutajská", což jsem nikdy nikde jinde neslyšela a ani nevyguglila, počítám, že i ty moukové placky nějaké jméno měly.
 Epepe 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 13:08:06)
My tomu říkáme chudé placky. (Jako by byly chudé, když je tam sádlo a mléko.)
 Analfabeta 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 12:44:35)
Co to je "malá ka"?
 Rodinová 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 12:48:17)
Mléka, ze by ... ~:-D?
 libik 


Re: Zase mám místo naan šumavský rozpek 

(15.10.2018 12:57:57)
To musí být teda žár jako v krematoriu~;)

taky mám ráda tato vychytaná jídla z ničeho

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.