Cimbur |
|
(13.2.2018 11:10:21) Holky, jak se to dělá, když chcete mít nahoře na dortu vrstvu želé s ovocem? Dělávala jsem to jenom u těch kupovaných piškotových korpusů, tam člověk nic nepokazí. Ale když upeču klasický dort, co mám dát pod tu ovocnou vrstvu? Když tam dám máslový krém, tak mi ho teplé želé rozpustí, když tam nedám nic, tak se mi tekuté želé vsákne do korpusu. Čím to podmazat? Hustým pudinkem?
|
K_at |
|
(13.2.2018 11:20:34) Nedava se pod to prevarena marmelada? Jen tenka vrstva...??
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(13.2.2018 11:27:12) můžeš dát tvarohový krém, dort pečlivě vychladit a polévat pomalu, po lžících, aby se udělala první vrstvička a teprve pak dát další vrstvu želé - pomalé, ale funkční můžeš to máznout džemem nebo třeba čokoládou pokud bys nechtěla dávat nic, jen korpus a želé, stačí povrch posypat ztužovačem šlehačky v prášku, ten nepropustí želatinu do korpusu...
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(13.2.2018 11:32:49) Já dělám hustý pudink a zašlehat zatepla tvaroh (do teplého pudinku tvaroh). Vynikající záležitost.
|
|
Slonisko |
|
(13.2.2018 11:34:06) A používáš klasickou želatinu, nebo takový to dort-želé, co tuhne hned při chladnutí?
Pro mě je tenhle typ dortu noční můra, vždycky mi to někam vyteče, ale co jsem vypozorovala: Pod to dort-želé docela dobře fungoval máslovo - pudinkový krém, jen bylo potřeba to před poléváním hodně vychladit a polévat postupně (na což jsem většinou neměla trpělivost), taky se ho nedá dát moc velká vrstva, spíš jen tak na pokrytí ovoce.
Želatina má výhodu, že se leje studená, ale je hloupá v tom, že musí vydržet a neprotéct docela dlouho než ztuhne. Po tom, co jsem několikrát měla dort impregnovaný želatinou jsem se naštvala a posledně jsem tu želatinovou vrstvu udělala do formy vyložené potravinářskou fólií zvlášť a na dort to dala až po zatuhnutí. Prostě jsem ten korpus pomazala nahoře krémem a strčila ho (tím krémem napřed0 do formy s tuhou želatinovou vrstvou a pak to celé otočila
|
Cimbur |
|
(13.2.2018 11:54:14) Slonisko, vždyť to je ohromný nápad!
|
|
libik |
|
(13.2.2018 12:14:23) Slonisko, návrh na Nobelovku, super nápad, který mmj zachrání ty stovky korpusů, kdy želatina neztuhne
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(13.2.2018 13:01:12) Úžasnej nápad! Pak mužeš mít ovoce nahoře a nesedí na tom korpusu.
|
|
|
Slonisko |
|
(13.2.2018 13:11:10) Valkýro, želatina mi nepopraskala (nebo si to nepamatuju, ona prasklina je furt lepší, než želatinová louže na dně ledničky ). S tím druhým želé jsem to nezkoušela, je fakt že to by popraskat mohlo, přijde mi, že moc pohromadě nedrží.
|
|
|